Gönderen Konu: 90 lt bitki akvaryumu icin cok acıl yardım..  (Okunma sayısı 3571 defa)

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 90 lt bitki akvaryumu icin cok acıl yardım..
« Yanıtla #30 : Haziran 22, 2010, 15:19:52 ÖS »
Tabii k gerekiyor o demiri o düzeyde tutmak için, ki tek gereken element demir değil. Demir testi olmadan gübrenin yeterli olup olmadığını da bitkilerin durumundan çıkarmanız gerekiyor. SAğlıklı değillerse ve bunun gübreden başka muhtemel bir sebebi yok gibiyse doz yetersizdir.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

sonyolc52

• Üye
  • **
  • Ad Soyad: kurtuluşbayar
« Yanıtla #31 : Haziran 22, 2010, 15:54:25 ÖS »
birkan bey peki ben pihilips 950 delux  ıkıtane aldim bu konuyuda acıklıga kavuşturmak istıyorum gerci anubisların ve saz yapraklarının kenarlarındaki gırimsi tüğlenmeyi önleyemedik ama olsun:)belki bu ışık değişiklıği iyi gelir elimdeki mevcut filorasanlar 3 tane glorux 1 tane aguastar 2 tane pihilips delux 950  1 tane selviyna 865 daylit birtanede pihilips 765 daylit var.90 litre akvaryuma bana burda olması gereken işiklandırmayı yazarmısınız bitkiler cabonba anubias saz, java moos, gül aromatika aledoa rotala red zemin bitkisi olarakta hemirhumus yanlış yazmış olabılırım affola bunlar var. co2 kafa motoruyla çok ince kabarcik olarak dış filitrenin cıkışına dogru tuttum saniyede 2 kabarcık cıkıyor.mevcut ışıklandırmamızla bir konbine yapmanızı rıca ediyorum acilen lütfen sakal yosunundan sonra yeşil iplik yosunlarda java moss sumu sarmaya başladı azda olsa lütfen yardımlarınızı bekliyorum bütün arkdaşlardan özelikle yıldrım bey ve birkan bey şimdiden tşkürederim kolaygelsin..not balık sayısı fazla ama neyapıyım birkere aldık:)

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #32 : Haziran 23, 2010, 02:33:51 ÖÖ »
Aydınlatma konusunda bir sorununuz yok bence. Floresan kodunu değiştirerek yosundan kurtulamazsınız :) Aşırı balık sayınız su değerlerini de bozduğu için yosun probleminiz olabilir dediğim gibi. Java moss zaten yosun pro9blemi olan bir akvaryumda doğal seçilim nedeniyle yaşamamakta.
Artık 20lt Bitkili Tank

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #33 : Haziran 23, 2010, 17:09:01 ÖS »
birkan bey lütfen yazım kurallarına uyalım kötü örnek oluyorsunuz sonra:)...(Java moss zaten yosun pro9blemi olan bir akvaryumda doğal seçilim nedeniyle yaşamamakta.)

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #34 : Haziran 24, 2010, 15:25:33 ÖS »
birkan bey gündüz hava motprunu kapattım ve co2 yi daha iyi cözünmesini sağladimki ışıklar acıldıktan 2  3  saat sonra fotosentez sohow başlıyor :)bunu belirtiyim dedim..java moss ları cıkartıp attım yenı düzenlememde. yeşil iplik alg canımı sıktı cünkü.saz yapraklarının üstündeki siyah tüğlenmeden kurtulamadım anubias tada aynısı. ben saz yaprağını buduyorum yenisi cıkıyor çok güzel birşekilde gayet sağlıklı taki suyun tam üstüne cıkkınca yaprak tüğlenmeye başlıyor bende yaprağı budadım yeni bir yaprak cıkıyor ve agustar dan şupelendim bunun ışıkla alakası olması lazımmış gbi geliyor bana sanki yerine gulorux taktım 2 gulorx 3 pihilps 950 delux de [hepsi 18 walt] oldu aydinlatma yapraklar suyun üstüne cıksın  aynısı olcakmı çok merak ediyorum.birde yeni fotolar ekliyeceğim tavsiyelerinizi bekliyorum..

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #35 : Haziran 24, 2010, 15:37:49 ÖS »

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #36 : Haziran 24, 2010, 15:41:07 ÖS »
« Son Düzenleme: Haziran 24, 2010, 15:43:09 ÖS Gönderen: sonyolc52 »

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #37 : Haziran 24, 2010, 15:45:21 ÖS »
kayalar ve kütük ekldim

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #38 : Haziran 24, 2010, 15:48:32 ÖS »
bu halini çok beyenmiştim yeni bitkilerimle birlikta java moss ve rotala red aromatica ama teşil iplik alg sorunu olana kadar tabi(

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #39 : Haziran 24, 2010, 15:52:18 ÖS »
ve akvaryuma yeniden bir düzen verildi java moss atıldı kayaların birkısmı cıkartıldı zemin bitkisi dikildi..ama sanki bir boşluk varmış gibi geliyor bana bakalım hayırlısı:)
« Son Düzenleme: Haziran 24, 2010, 15:53:25 ÖS Gönderen: sonyolc52 »

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #40 : Haziran 24, 2010, 15:57:23 ÖS »
co2 yi kücük bir iç filitre sayensinde cözeltmeye çalışıyorum.filitrenin co2 cıkış agzına camla arasına sıkıştırdığım mavi sünger fazla bastırmadan hafif tutacak kadar sıkıştırdım.böylelikle kabarcıklar daha minik cıkıp dağlıyolar..

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #41 : Haziran 24, 2010, 15:59:55 ÖS »

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #42 : Haziran 24, 2010, 16:01:30 ÖS »
görüş ve önerileriniz,paylaşımlarınız için simdiden teşekürler.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #43 : Haziran 28, 2010, 03:02:22 ÖÖ »
Balık sayısını biraz azaltırsanız sorunlar azalır bence. Akvaryum yosuna eğilimli olunca daha yoğun ışık alan üst bölgeler haliyle daha kolay yosunlanıyor. Hava motorunu kapatmakla isabetli bir şey yapmışsınız ama geceleri açmak gerekebilir balıklar açısından.
Artık 20lt Bitkili Tank

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #44 : Haziran 28, 2010, 19:19:56 ÖS »
bu arada ünüversite imtihahınınız iyi geçmiştir inşallah..dediğiniz gibi 7 tane balık diskalifiye ettim 17 neon 4 rosbora 2 kırmızı burun kaldı ve akvaryumda hava motorununu calıstırmak zorunda kalmamış oldum hıç acmıyorum geçeleride balıkları takıbim sonucu bir sorun olmadığını gördüm.ışığımın yoğunluğundan basetmişsiniz birkan bey akvaryumu gördünüz  bu akvaryuma 72 walt filorasan fazlamıdır.anlamdıgım bir konu daha pihlips 950 de delux pro  lar gulorux yerinemi kulanılıyo aynı vazifeyimi görüyolar çünkü bende selvina 865 daylit delux var bu pihilips le renk olarak çok farklı ikisinide kulanmam gerekiyomu yoksa aynı işimi görüyolar.birde akvaryumun içinde cay bardağının ağzını aşağı çevirsek suyun içinde bardağa co2 yle doldurup ceksek bardakdaki co2 suya yavas yavaş kendiliğinden cözünürmü acaba birkan bey saolun kolaygelsin..