Gönderen Konu: 90 lt bitki akvaryumu icin cok acıl yardım..  (Okunma sayısı 3571 defa)

sonyolc52

• Üye
  • **
  • Ad Soyad: kurtuluşbayar
90 lt bitki akvaryumu icin cok acıl yardım..
« : Mayıs 01, 2010, 16:06:11 ÖS »
bütün arkadaşlara selam ben ordudan katılıyorum akvaryum konusunda alt yapım var ama bıtkı akvaryumuna yenı bailadım 2 ay oldu ve hemen konuya gırmek ıstıyorum cunku asgarı ucretle gecınen bırısı olarak artık bu akvaryuma 1 mılyar harcayıp hala ıstedıgım bır akvaryuma ulaşaşamının acısı yasıyorum ama ıstedıgım akvaryumum karsına gecıp o cezbedıcı ferahlıgını hısetmek ıstıyorum akvaryumum 100 lt hacmınde en altında hıntıstan cevızı trofu var onun ustune izolit mi denıyor tam bılmıyorum beyaz hafıf bır taş onun ustunde sıneklık cekılı ve onun ustunde lav kırıkları ve onun ustunde gercekmı sahtemı emın olamadıgım hegan sıyah kum var toplam en fazla 10 santım cıvarında zemın manzemesı eheım dıs fılıktre kulanıyorum fılıtre manzemem en altta fılıtre sungerı beyaz boncuklar elyaf filitre taşları sera süper peat ve elyaf sonolarak bu şekılde fılarasanalrım diziliş sırasıyla beraber  söyle selviana 18 w aguastar  selviana 18 w glorux selviana 18 w dailayt 18 w orsam dailayt bu şekilde  4 adet timer aracılıyla 5 saat acık 4 saat kapalı 6 saat acık saat 11 den sabah saat 8 e kadar kapalı  bitkiler 6 adet gül  40 adet cobanba 3 adet limon 1 adet anobias 5 adet pavula 2 adet Cardamine 5 adet Elodea 1 adet Cryptocoryne 15 adet Rotala Red..bulunmaktadır bu bıtkıler daha azdı ben budayarak    cabonbaları cualtım 10 adeten 1 ayda 30 adet yaptım ama gullerın yerını 2 efer degıstırk aynı dıktıgım gıbı duruyolar buyume yok bıtkılerı dıkerken mısket gubre kulandım sera tablet gübre kulandım bir ay once  ve suanda seranın damla gumresını kulanıyorum haftalık  olrak her afta 3de1 cıvarında su degısımıne 3 haftadır devam edıyorum sera aguadan kulanıyorum suyun sıcaklıgı 27  26  cıvarı bıtkılerın bazı yapraklarında buyudukce cabonbalar harıc mesela Cardamine da tek tuk sarama oluyor  yaprakalrda cok azda olsa nokta noktsa yosunlasma yenıcıkan yaprkalar yemyesık saglıklı fekat gerıde kaldıkca bır sonrakı yaprakalr cansızlasıyor sankı  akvaryum 80 35 35  olculerı cıvarında 100 lıtre balıklarım 6 pilati 20 neon 4 rosbora 3 moli 1 gurami 10 a yakın lepistes 2 komanda copcu 2 yosun yıyıcı copcu 2 vatos 2 cukuk melek balıgı 2 kırmızı burun evet bılıyorum balıklarım cok ama bunun yuzunden istedıgım  verimi alamıyor olabılırmıyım soylebılırsınız  bu okadarda fark edermı  uzman  arkaslardan bunu ogrenmek ıstıyorum ev yapımı co2 kulanıyorum sanıyede 1 kaparcık kucuk bır ıc fılıtreye baglı olarak 24 saat calsıyor  cok az hava motoruyla hava tek hortum vesılesıyle  hava verıyorum ben akvaryumda ıstedıgım o kırıstalıgı cam gıbı suyun havasını hısedemıyorum ve bıtkılerım buyuse bıle fatosentez yatıklarını hıc gormedım  tecrubelı uzman arkdasalrımdan lutfen yardım beklıyorum bosunamı  bukadar ugrs verıyorum bılmıyorum sıkılmaya basladım cunku ıstedıgım zevkı alamıyorum  bıtkı akvaryumu vıdeolarında o canlılık o kırıstalık beraklık bıtkılerın dırılıgı ve fotosentez yapmaları balkların dahha cok hareketlı olamaalrı cok guzel bır anbıas bu anbıansı yakalayamadım lütfen yardım arkdasalr sımdıden tşkler..
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2010, 16:53:36 ÖS Gönderen: sonyolc52 »

cem1346

• Üye
  • **
Ynt: 90 lt bitki akvaryumu icin cok acıl yardım..
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2010, 19:07:54 ÖS »
Merhaba

Aydınlatmamız istediğimiz fotosentez için yeterli değil bence kullandığınız bu lambaların yerine T5 39 Watt 4 adet bunlardan 2 adet aquastar 2 adet grolüx yeterli gelir.Akvaryumda co2 miktarı düşük bunuda iç filitre yardımı ile çözdüğünüz için co2 tam çözünmediğinden akvaryum için yeterli gelmiyor.Çözülmesi gereken sorunlardan biride bu Akvaryumda gübreleme ile ilgili bir çalışmanız varmı yoksa bu konuda size sachemin sıvı bitki gübrelerini öneririm.

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 03, 2010, 17:18:55 ÖS »
öncelıkle dikkate aldıgınız ıcın tşk  ederım ılkonce sıvı gubre  kulanıyorum nutrafin bırde maltepe pet den aldıgım kendı yapımlarıymıs haftada bır 5 mm koycakmısım su renginde bır sıvı sera floraa kulanıyordum maltepe pet bana nutrafin tevsıye etti haftada 20 litre sudegısımıden sonra su ceşme suyu dınlenmıs ve  seranın su dusenleyıcısı konulmuştur değiştiriyorum ve nutrafin sıvı gubreleme yapıyorum haftalık ıkı kapak 20 cc cıvarında 5 cc de kendı yaptıkları sıvı gubre yı ılave edıyorum bır ay once ılk kurulmda mısket gubrelerı ılave etmıstım bıtkıler aslında reklerı canlı cok guzel gorunuyorlar ve cobanbalar hızlı buyuyolar sadece bazı bıtkı yapraklarında sararıp curume oluyor oda yenı cıkan yapraklarda degıl en eskı yapraklarda mesela rotalalarda yemyeşil yapraklar ama uzerlerınde sankı toz varmısgıbı lekeler var cok azda olsa bırde foto sentez yaparken hıc gormedım anubıas cok ınce bır fotosentez yaptı 3 gun once  bır ay dıyende okadar co2  kucuk ıc fılıtrenın ıcıne sungerını cıkartıp hortumu soktum 10 sanıyede bır kabarcık cekıyor ve kuş sulugu takılı olan cıkısaştan aşagı doığru cozeltiyor okadar bu co2 yı ılk hazırladıgımda kaparcıklar cok hızlı cıkıs yaptıgında co2 nın fazla olasında dolayı herhlde balıklar suyun ustune cıkıyolar bayılcak gıbı oluyolar artık maddı acıdan cok sıkııntı yasadıgım ıcın zaten hadınden fazla bir de para harcadıgım ıcın fıorsanalrı degıstırme sansım yok 90 litre akvaryum 75  80  cm uzunlunda akvaryum folorasanalr 60 cm uzunlugunda t8 4 adet 18 er walt bunlara ılk yazdıgımda belırtdıgım gıbı bu folurasaanlra ekleme  cıkartma yapabılırırm anca sorun burdaysa hangı fılorasanı tavsıye edersınız yazarsanız sevınırım tşk..filorasaanlrdan  sera flıat color mu   selviana agusıtar mı glorux mu yoksa pıhılıps agurelle mı neyapmam gerekıyo aslında bu fılorasanalrın bana yeterlı oldugunu soyledıler lütfen cevaplarınızı beklıyorum..
« Son Düzenleme: Mayıs 03, 2010, 17:24:43 ÖS Gönderen: sonyolc52 »

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2010, 13:32:31 ÖS »
arkadasalr cevap beklıyorum lütfen yardım edersenız sevinirim cok acıl yardıma ıhtıyacım var bırde su soruyu sormak ıstıyorum ılave olarak  pıhılıps t8 veya t5 865 k  18 walt olan beyaz renk fılorasanı  olurmu lütfen yardım edın cünku burda  genışcaplı fılorasan secenegımız yok ınternetten sıparış etmek zorundayım..

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2010, 22:01:15 ÖS »
Mevcut akvaryum hacminiz ve bitki tercihinize göre aydınlatmanızın yeterli olduğunu söyleyebilirim. Ancak CO2 takviyeniz kesinlikle yetersiz anladığım kadarıyla. 1 yada 2 saniyede 1 kabarcık CO2'yi akvaryumunuza verebilmeniz daha doğru olacaktır. Ayrıca anladığım kadarıyla sıvı gübre takviyeniz de hatalı oranlarda ve yetersiz. Kullanmakta olduğunuz sıvı NPK gübreyi (suya benzeyen) günde 5cc, nutrafin'i ise 2 günde 1 olmak üzere 3cc vermeniz daha doğru olacaktır. Yaprak üzerinde toz varmış gibi bahsettiğiniz oluşumlar ise alg olup yukarıdaki düzeltmeleri yerine getirmeniz takiben kaybolacaklardır. Bunu hızlandırmak için 2 hafta boyunca haftada 2 yada 3 kez, her seferinde %25 su değişimi yapmanız faydalı olacaktır.
Görüşmek üzere,

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2010, 10:39:09 ÖÖ »
yardımlarınız ıcın cok teşekkurler .... ama co2  ıc kafa motoru ıle cozeltıyorum ev yapımı co2 seker maya ılık su yanı bu bılesenle bırlıte cozeltıyorum sanıyede bır kabarcık ayarlamak mumkundegıl vana koydum bırkeresınde patladı kendı halıne bırakıyorum cok hızlı baslıyor buseferde ve balıklar bayılcak gıbı oluyor acaba bu ev yapımı co2 gercekte bır ıse yarıyormu yoksa bosa kurekmı salıyoruz sımdıden tşk ederım  yorumlarınız ıcın ..

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2010, 21:41:13 ÖS »
Mayalı sistem pek çok hobicinin işe başlarken kullandığı ilk düzenektir. Ancak çok tutarsız, zahmetli ve sürekli kontrol altında tutulması gereken bir yöntemdir. Bu nedenle hobiye gönül verenler genellikle ilk fırsat bulduklarında tüplü sisteme geçerler. Size de tavsiye edebileceğim en iyi yol bu olacaktır. Çok çok kısa bir süre içinde etkisini gösterip büyük yarar sağlayacaktır.
Görüşmek üzere,

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 06, 2010, 14:01:14 ÖS »
bir an once 200 tl olan bır co2 sstem varmıs maltepe pet te onu almayı dunuyorum yada seranın co2 start haplı olan 120 lıtreye kadar oluyomus onuda dusunuyorum hangısını alsam bılmıyorum tabı veya bu tuplu sıstemı dahah ucuza nasıl ayarlarım onuda bılmıyorum kafama takılan bır kac soru dahah var dostum haftada 2 defa mı su degısımı dahah ıyolur 1 defamı bırde bu sıvı gubrelerı akvaryuma katıktan sonra dış fılıtreyı kapatayımmı onuda bılmıyorum 3. kafama takılan soru ıse 4  5 cesıt sıvı gubre kulanıyorlar formdakı arkdasalr ben sadece nutrafın ve suya benzeye sıvı gubreyı kulanıyorum bunların harıcınde seranın folorası var sıvı gubre olarak bunlar hepsı ayrı ıslermı goruyolar yoksa dahah baska kulanmam gereken sıvı gubre varmı birde cabonbalarda yapraklarıyla govdelerı arası acıldı dahah sık olması gerekımıyormu bu neden kaynaklanıyor acaba sımdıden teşkür yıldırım bey.

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2010, 22:15:25 ÖS »
Tablet CO2 takviyesini başka bir alternatifin olmadığı durumlar dışında tavsiye etmiyoruz. Mağazamızda (Aqua-Botanic) CO2 takviyesi ile ilgili olarak pekçok ürün olmasına rağmen, ısrarla önerdiğimiz sistem (diğer sistemlerin tamamı orta vadede satıcı açısından daha karlı olmasına rağmen söylüyorum) tüplü CO2 sistemleridir. Güvenilir ve tutarlı bir şekilde iş görecek olan böyle bir sistemin fiyatı bizde 230 TL civarından başlıyor. Ancak tüplerin kargoda taşınması kanunen yasak olduğundan elden yada yolcu beraberinde teslim almanız gerekir.

Sorunlu dönemlerde haftada 2 hatta 3 su değişimi öneriyoruz. Normal şartlarda 1 sefer %30-50 arası değişim yeterlidir.

Gübrelemenin ardından filtreleri kapatmak gerekmez. Tabi filtrede karbon kullanmamanız gereklidir.

Nutrafin ve NPK (suya benzeyen) kullanmanız yeterlidir. Ancak doğru miktarlarda kullanmanız gerekir. Florena ile Nutrafin aynı işleve sahiptir ve sadece birinin kullanılması yeterli olacaktır.

Cabomba caroliniana ve benzeri bitkilerde yaprak aralarının açılması yetersiz ışık durumunda ortaya çıkar.

Daha fazla bilgi yada ürün ihtiyaçlarınız için 0216 4596971 no.dan telefonla yada info@aqua-botanic.com adresinden mail ile bize ulaşabilirsiniz.
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2010, 22:17:14 ÖS Gönderen: YILDIRIM ÖZDEMİR »
Görüşmek üzere,

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #9 : Mayıs 07, 2010, 17:15:25 ÖS »
yıldırım bey ilk once bılgılerını paylastıdınız ıcın cok teşekuredıyorum saolun.
şu anda mayalı sıstemle devam etme kararverdım taki akvaryumumu buyultene kadar ozaman 250 tl lık bır sısteme gecmeyı dusunuyorum mayalı sıstemde  yaptıgım yanlıs ıcerıklerınde bırtanesını fazla koymama oldu herhalde hıslı gaz cıkısı ve taşma bıraz azaltarak yaptım su anda co2 gaz cıkıs hortumunu motorun altına koyarak cozeltıyorum ve sanıyede bır kabarcık cıkıyo.

benım cok buyuk bır sorunum oldugunu düşünmuyorum ama soyledıgım gıbı bıraz sorunum var bahsettgım sorunlar ben haftada bır 10 litre akvaryumun 20 litresını degıstırıyorum.

gubreleme de fılıtre kapatma konusunda benım eheım dış fılıtrem var en altta mazı sünger yuvarlak beyaz boncuklar onun ustunde akvaryumcudan aldıgım zeloit kırem beyaz renkte bir taş var ve onun ustunde sera super peat ve onun üztunde elyaf var.bu şekıl uygunmudur kapatmama gerekırmı zeloıt ın karbon vasıvesı gordugunu okudum sıtenızde cıkartmama gereırmı tavsıuye ettıgınız baska bır sey onere bılırmısınız?

nutrafin ve npk gübresını sızın onerdıgınız gıbı kulanıyorum nutrafın ıkı gunde bır kapak npk gunde bır kapak..

1 slviyana glorux 1  aguastar  2 adette daylınt vardı buna 2 gun once bır glorux dahah ekledım hepsı 18 şer walt taplam 90 walt oldu yeterlımıdır..

yıldırım bey sızden gubre  bıtkı vb manzemeler bulunmaktamıdır eger varsa npk ve nutrafın gubrelerın fıyatını ogrene bılırmıyım..hotmail adresınız verrıısenız sevinirim kolaygelsın..

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #10 : Mayıs 08, 2010, 18:25:46 ÖS »
MERHABALAR  bugün ılgınc bır olay oldu kafam karıstı arkadasalr  ışık yanma süresini sabah 9 dan aksam 10 kadar devamlı yaksam bır sorun olurmu cunku bugun ısıgı timer den kapanınca ben tekrar actım yaklasık 2  3  saat daha fazla calıstı yanı bırde baktım anubıas ve ısmını bılmedıgım dıger ıkı bıtkı fotosentez yapıyolardı bu ılk defa oldu rotalalar ve aromatica limon bunlar yapmıyolardı fotosentez acaba ısıkları kapamadım ondanmı olustu ısık normalde 5 4 5 ayarda calısıyordum bırde sondefa olarak soracagım selviyana  2 daylıng 2 glorux 1 aguastar 18 walt herbiri  maxmum 100 litre akvaryuma 100 ila 150 dal bıtkı ıcın yeterlımıdır.degılse bile bırtane daha ekleyebılıyorum daylant mi olsun yardımlarınızı beklıyorum. dosya ekleden foto yukleyemıyorum nedenınıde bılmıyorum..
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2010, 18:52:30 ÖS Gönderen: sonyolc52 »

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #11 : Mayıs 08, 2010, 21:27:16 ÖS »
Aydınlatmanız yeterli 100 litre için. Bahsettiğiniz şekilde fasılalı aydınlatma olayı pek sğalıklı ve doğaya uygun bir sistem değil. Genellikle akvaryumlarda yosun oluşumu gibi sorunlar varsa uygulanır. Günlük 8-10 saat kesintisiz aydınlatma yapılmalıdır engelleyen bir durum yoksa.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #12 : Mayıs 12, 2010, 17:42:30 ÖS »
tşekurederım cevabınız ıcın  ben 5  4  5  olarak kulanıyorum bazı seyler yolunda gıtmeyınce ınsan herseyden soguyor ben 3 ayda akvaryuma herşeyıne fılıtresıydı ıc mazemesıydı gubresıydı 1 mılyar gıtmıstır ama hala ıstedıgım anbiansı alamıyorum bıtkılerın ucunda sakalımsı yosun cıkıyor bıtkıler fotosentez yapıyor ama zorla yapıyor sankı hepsı degıl  mayalı sıstemıkulanıyorum gunse npk ve seranın flora gubresını kulanıyorum baka bır gubreku lanma gerekıyormu haftada bır su degısısımı yapuıyorum ama bunda sonra cesme suyuuyla yapmıcagım nasıl olur bılmıyorum seranın super pat  var fılıtrede hegan sıyah kum altında torf var zemınde 40 tane 20 si neon balıgım var akvaryumda ıkı cesıt kırmızı bıtkım var bırısı gul  oburunun ısmınıbılmıyorum hepsı 6 dal hıc buyumuyolar bır aydan berı kırmızı olan yapraklar yesıl olmaya basladı sankı anlamadım cabanbo larım yaprakları sararıyo gelısım bozuklgu var yaprakları kısa cıkıyor yanı nebılıyıym cok sıktı gercekten benı co2 veryorum mesela balıkları suyun ustune cıkıyor vermesem bıtkıler olmuyor neyapcagım bılmıyorum ıkı daylant olan fılorasanalrımdan bırısı orsamındı cool daylat onu cıkardım selvıana daylıg bırtane ıkı tanede glorux bırtanede aguastar duruyo 4 adet 18 walt neyapcagımı bılmıyorum yardımılarıırnız beklıyorum tşk..

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #13 : Mayıs 19, 2010, 13:43:44 ÖS »
keşke yasaklamadan önce bi uyarı yapsaydınız daha güzel olurdu bu benim düşüncem tabiki..

sonyolc52

• Üye
  • **
« Yanıtla #14 : Mayıs 19, 2010, 15:30:35 ÖS »
10 gunde bır budama yapıyorum bu normalmıdır cabanbo bu bıtki ve budadıktan sonra gerıde kalan govde sakal yosunu ve cürüme oluyor budamasam golge yapıyolar neyapmam lazım acaba?