Gönderen Konu: kiraz karidesler-salyangozlar ve vatozlar  (Okunma sayısı 367 defa)

eroltekin38

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: erol tekin
kiraz karidesler-salyangozlar ve vatozlar
« : Mart 27, 2010, 17:30:04 ÖS »
Arkadaşlar merhaba:
Belki bu konu daha önce açıldı ama ben bulamadım.Yaklaşık 1-2 ay önce 50x20x20 boyutlarında küçük bir bitki akvaryumu kurdum ve içine aralıklarla aldığım 7 adet kiraz karides koydum.Kiraz karideslerin cinsiyetlerini tam olarak bilmiyorum ama internetten araştırdığım kadarıyla erkek-dişi tariflerine göre aldım ve hala yavrulamalarını bekliyorum. 1.sorum:Akvaryumda küçük salyangozlar var bunlar yavrulara yada yumurtalara zarar verirmi. 2.sorum: küçük vatoz ve komando çöpçüler yavrulara zarar verirmi. Hala yavrulamadılar.Şimdiye kadar çoğalmaya başlamaları gerekmezmiydi.   Şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

T3kniker

• Üye
  • **
  • Ad Soyad: Murat Demirel
Ynt: kiraz karidesler-salyangozlar ve vatozlar
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2010, 22:21:34 ÖS »
Küçük salyangozlar,vatozlar,çöpçü balıkları karides yavrularını yemezler.Akvaryumunuzda başka canlı varmı?Birde hocam su değerleride önemli sıcaklık kaç derece?Karideslerde yumurta taşıyan oldu mu?
Kaç kuşaktır insanlar nefret ettikleri işlerde çalışıyorlar, neden?
Gerçekte ihtiyaç duymadıkları şeyleri satın alabilmek için.
www.yerliakvarist.blogspot.com

eroltekin38

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2010, 23:46:42 ÖS »
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.akvaryumda 4 vatoz 6 çöpcü vardı.Birkaç gün önce coğunu aldım 1 vatoz 1 çöpcü kaldı.bol miktardada salyangoz var(2 mm. büyüklüğünde)Benim merak ettiğim karidesler yumurtalarını bir yere bırakıyormu?bırakıyorsa salyangozlar yumurtaları yermi? ısı 25-27 derece arası.

T3kniker

• Üye
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 28, 2010, 10:55:54 ÖÖ »
Yumurta taşımaya başlayan karidesin önce sırtında eğer bir sarımsı bir yer oluşur.Sonra yumurtaları karnına düşer.Karides yavruları 1-2 mm civarı olana kadar annelerin arka tarafından karnına kadar olan bölümde geçirirler.Daha sonra 2mm civarı olunca annelerinden ayrılırlar.Serbest yaşamaya başlarlar.Salyanozların,vatoz ve çöpçünün yavruları yiyeceklerini pek sanmam.Acaba 7 karides içinde dişi olmama ihtimali var mı?

eroltekin38

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2010, 23:13:00 ÖS »
Karidesleri internetteki tariflere göre aldım.Muhtemelen çoğu dişi.Ben erkek olmamasından şüpheleniyorum.Ama karideslerden bir tanesinin karnı şişmiş gibi.Yavrular kaç günde 2mm büyüklüğe ulaşır aceba.Neyse bir kaç gün daha bekleyeyim bakalım.Teşekkür ederim.

T3kniker

• Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 29, 2010, 10:28:16 ÖÖ »
Karnında yumurtalar belli olur zaten.Yavruların yumurta safhasında 2mm kadar geçen süre yaklaşık 20 gün kadar.

Bammbamm

• Üye
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 29, 2010, 12:41:42 ÖS »
Corydoras (çöpçü) gibi obur bir türün karides yavrularını sağ bırakacaklarını pek sanmıyorum.

eroltekin38

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2010, 23:31:30 ÖS »
1 ay'ı geçti. Hala yavru göremiyorum.Sırtları kahverengileşiyor,karnıları şişiyor ama daha hiç yavruya rastlayamadım.

T3kniker

• Üye
  • **
« Yanıtla #8 : Nisan 11, 2010, 22:31:26 ÖS »
Peki karınlarında yumurtaları yada ilerleyen zamanlarda yavruları görebiliyormusunuz?