Gönderen Konu: acil yardım?  (Okunma sayısı 294 defa)

eko619

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: ercan çelebi
acil yardım?
« : Mart 15, 2010, 21:55:42 ÖS »
Arkadaşlar benim 80-30-40(h)=96 litre boş bir akvaryumum var ben ilk başta ne besleyim derken düşünürken ve bu siteye üye oldum vede ilk konumu açıyorum benim bu akvaryumunda bitkili neon-lepistes beleyemeye karar verdim ısıtı,filtre bene vardı kum ve gübre+ olarak florasanı halledecem yarın ben bu bitkili akvaryumu ilk defa deniyorum bana canlı bitki olarak kolay zahmetsiz görsel olarak iyi olan neler önerebilirsiniz birde buralarda sıvı gübre-co2 falan bahsediliyor bunlardanda benim almama gere varmı?

T3kniker

• Üye
  • **
  • Ad Soyad: Murat Demirel
Ynt: acil yardım?
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2010, 19:02:04 ÖS »
Öncelikle hoşgeldiniz Ercan Bey.Bence ilk önce low teck bir bitkili tank kurun.Kendiniz eliştirin sonra CO2+gübre falan kullanın.İlk başta tankınızda lepisteste olduğuna göre Çınar,tilki kuyruğu,cabomba ibi bitkilerden arka plan için tercih edebilirsiniz.Onun dışında gül,bacoba,rotala tarzı bitkilerde alabilirsiniz.Java Fern,java moss çok kolay yetişir.Onlardan temin edebilirsiniz.Tabi ki tankınızın durumuda çok öenmli.Taban,ışıklandırma nasıl?Biraz bunlardan bahsederseniz daha rahat yardımcı oluruz.Dediğim gibi CO2 ve sıvı gübre önemli bitkilerin gelişimi ve sağlıklı olması için.Ama her bitki içinde olmazsa olmaz da değil.
Kaç kuşaktır insanlar nefret ettikleri işlerde çalışıyorlar, neden?
Gerçekte ihtiyaç duymadıkları şeyleri satın alabilmek için.
www.yerliakvarist.blogspot.com

eko619

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2010, 20:38:42 ÖS »
ya bugün florasanı kaapağa yapamadık normal suyun içine konulabilen vatozlu florsanlardan alasam bi sorun olur mu? olur diyorsanız canlı bitkiden vazgeçip kayalarla bişey yapacam?

cem1346

• Üye
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2010, 22:15:38 ÖS »
Bitki işi zordur.Forumlardan biraz tecrübe kazanıca bu işe başlamak en doğrusu.

eko619

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2010, 22:25:47 ÖS »
filtrem var ısıtcı var bugün hagen siyah kum aldım lavkırıığ ve sıvı gübre alacam birde onlar için uygun florasan?