Gönderen Konu: 100x35x40 acemi bitkili tankım  (Okunma sayısı 841 defa)

hakanka

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Hakan Kamasoglu
100x35x40 acemi bitkili tankım
« : Şubat 25, 2010, 22:03:38 ÖS »

Taban : Dazs soil ,ista misket gübre ,hagen siyah kum
100 watt ısıtıcı
Tetratec ex 700 dış filtre
4 x 30 watt (2 grolux ,1 aquastar ,1daylight) flo şuanlık sadece 1 adet daylight yanıyor.
Mayalı co2 sistem ista difizör (1 saat oldu co2 çıkış yok ama normal herhalde)
bitkiler 10 kök subulata ,10 kök eledoa ,2 kök java fern

Camda ve heryerde balancuklar var bunlar normalmi ?

Yeni başladım daha 2 saatlik taze bir tank :) yorumlarınızı bekliyorum ustalar...

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 100x35x40 acemi bitkili tankım
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2010, 01:20:30 ÖÖ »
Suyu ilk doldurduğunuzda camda baloncukların olması gayet normal ancak akvaryumu direk bitkilendirmek çok doğru değil. Bir de elodea akvaryum için oldukça saçma bir bitki bence :)
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

hakanka

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2010, 01:44:32 ÖÖ »
Sizce nasıl bir uygulama yapmalıyım , ne tür bitkiler? Yeni başladığım için bitki seçimide rastgele oldu , daha doğrusu deneme amaçlı gibi oldu... direk bitkilendirmek doğru değil demişsiniz ,okuduğum bir makalede low tech için hemen bitkilerin dikilmesinden bahsediyordu... önerilerinizi bekliyorum...

fantastik3

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2010, 12:29:15 ÖS »
Eledea, çinar, cabomba, tilki kuyruğu başlangıçta akvaryuma mutlaka konulması gereken, hızlı gelişen, akvaryum suyundaki fazla besinleri harcayan ve alg oluşumuna karşı sigorta olan bitkilerdir. Seçiminiz doğru. Sonra çıkarabilirsiniz.

hakanka

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2010, 16:04:36 ÖS »
Canlı olarak balık ,karides ,vatoz gibi sizce neler koymalıyım ve ne kadar süre sonra koymalıyım ?

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2010, 22:06:22 ÖS »
Akvaryumun biyolojik dengesinin biraz oluşmasına izin vermek gerek. Ancak 1 hafta sonra falan yavaş yavaş balık eklemeye başlayabilirsiniz bence. Vatozları sevmiyorum şahsen, yosunları karşı da pek bir hayırlarını görmedim. Karidesler su değerlerine karşı balıklara göre daha hassas olduğundan eklenecekse daha sonra eklenmeli diye düşünüyorum. Ayrıca gerçek bir bitkili akvaryum istiyorsanız biraz araştırma yapıp akvaryumunuza uygun bir dizaynı kafanızda oluşturmanızı, bitki türü seçmenizi öneririm.
Artık 20lt Bitkili Tank

hakanka

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2010, 21:52:55 ÖS »

10 günlük akvaryum görüntüsü.

Yosun kaplanmış ağaç köküm ve ona sarılı 2 kök artık ümidi kestiğim java fern.

Yapraklarında erimeler başlayan eledoalar ve zemine kadar sarkan ne olduğunu bilmediğim kökleri.

Kısacası 10 gün içinde pek iç açıcı şeyler olmadı ,co2 olarak mayalı kullanıyorum ,ista difüzör ile birlikte 30 sn de bir 8-10 kabarcık birden çıkarıyor ,9 saat 4 adet 30 watt flo yanıyor. 24 c de. microbe-lift bloom &grow haftada 2 kere sıvı gübre kullanıyorum ,sorun nerde çözemedim. Yeni bitki alsam eklesem baştan kurmuş gibimi olurum? 2 hafta sonra balık ekleyebilirmiyim? Yardımlarınızı bekliyorum.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2010, 11:40:13 ÖÖ »
Elodeadan çıkan kökler ve sararan köke yakın yapraklar bence anormal bir durum değil. Elodea böyle işte ;D Bitki sayınız fazla değilken gübre dozunda aşırıya kaçmamaya dikkat edin.  Bence balık eklemeye başlayabilirsiniz.
Artık 20lt Bitkili Tank

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2010, 23:30:37 ÖS »
4 ışığı yakmak için aceleci davranmışsınız. 10 günlük bir tank'ta (ki sanırım bitkilerin çoğu 10 günlük değil) bitkilerin adaptasyonu ve besin alımı tam oturmamış olacak. Bu sürede sizin verdiğiniz yüksek ışık ve gübre alg'lere yarayacaktır. Benim tavsiyem ışığınızı en azından 2 lambaya indirmeniz. Co2'yi çözmek için kullandığınız difizör bu akvaryum için çok yetersiz. Seramik tablalı 3ü1 arada ista yada vortex tarzı bir difizör öneririm. Sıvı gübrenin üzerinde yazan doz yoğun bitkili akvaryumlar içindir, siz şimdilik yarım doz kullanabilirsiniz.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !