Gönderen Konu: Hemianthus Callitrichoides (cuba)  (Okunma sayısı 1342 defa)

sayer

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Ertuğrul Saygın
Hemianthus Callitrichoides (cuba)
« : Şubat 24, 2010, 14:20:55 ÖS »
Boyut (cm): 100 x45x45
Kapasite (litre): 202 lt.Brüt    160lt Net. 
Canlılar:
Neocaridina denticulata sinensis(kiraz karidesi) 30 adet civarı.
Caridina japonica (Amano karidesi) 4 adet.
Otocinclus affinis (Cüce Vatoz) 4 adet.
Hyphessobrycon herbertaxelrodi ( Siyah Neon ) 20 adet. (Şu anda diğer tankta sistem oturduktan sonra eklenecekler)
Bitkiler
Hemianthus Callitrichoides  (Cuba)
Blyxa Aubertii 
Hygrophila Polysperma Ceylon (Zeytin)
Hygrophila difformis (Çınar)
Zeytin ve Çınar  kurulumda  aşırı alg sorunu yaşamamak için eklenmiş olup ilerleyen  günlerde çıkarılacaktır.

Malzemeler:

Aydınlatma
120 watt.     
2 x 30 watt  Sylvanıa Gro-Lux.
2 x 30 watt   Sylvanıa Aquastar.
Taban
Alttan üste doğru,1- Dazs Soil  5 lt.    2- Flora Root 200 gr.   3- Sineklik.   4- Hagen Siyah Kum 50 kg.
Filitreleme
Eheim 2226 Profesyonel (950 lt/sa) -  Atman 18 watt uv.
Isıtıcı
Sera 200 watt.
Hava MotoruEheim 400  (12 saat ışıklar kapalıyken  açık)
Co2 sistem
Co2 Tüpü 2kg – Ista Selenoid Regülatör –  Ista 3 in 1 co2 diffuzer.  Saniyede 4 kabarcık 7/24
TestlerTetra Test pH – Sera KH Test – Seachem Nitrate (NO3)Test – Sera fosfat(PO4) Test .

Merhaba Arkadaşlar, 

Uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama katılım da bulunmak bu günlere kısmet oldu.Tankın kurulumu 2009 un Eylül ayıdır.Bu güne kadar geçen süre içinde bir  kere daha Hemianthus Callitrichoides  (Cuba) denemem oldu ama maalesef ilk denemem tecrübesizlik ve de yaptığım hatalardan dolayı başarısızlıkla sonuçlandı.

Bu ikinci denememi sizlerle de paylaşmak istedim bunun nasıl sonuçlanacağı hakkında bir fikrim yok ama hayalim cuba larla kaplanmış yemyeşil bir tank.

Yıldırım Hocam,eskiler tebdili mekanda ferahlık vardır demişler.Yeni projen hayırlı olsun, başarılar diliyorum...

Saygılar..

5 Şubat 2010 1. Hafta

28 Şubat 2010 2. Hafta

« Son Düzenleme: Şubat 25, 2010, 12:06:14 ÖS Gönderen: sayer »
Ertuğrul Saygın
Pendik/İstanbul  100x45x45 Bitkili

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Hemianthus Callitrichoides (cuba)
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2010, 14:26:32 ÖS »
Çok güzel duruyor, umarım sorunsuzca ilerler tanıkın gelişimi. Difizörü sağ tarafa alabilirsiniz gibi duruyor ?
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

sayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2010, 14:36:44 ÖS »
Çok güzel duruyor, umarım sorunsuzca ilerler tanıkın gelişimi. Difizörü sağ tarafa alabilirsiniz gibi duruyor ?

Teşekkür ederim Birkan Bey amatörce bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Difizör bir ara sağ taraftaydı ama sanki co2 tanka yeteri kadar dağlmıyormuş gibi gözlemledim.Filtrenin çıkış borusuda sağda yukarda akıntı karşıya vuruyor böylece sanki co2 daha iyi tanka dağılıyormuş gibime geliyor.

Saygılar..
Ertuğrul Saygın

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2010, 14:55:04 ÖS »
Gaz çözündüğü sürece çıkış bölgesi hariç her yere hemen hemen eşit oranda dağılacaktır.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

sayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2010, 21:58:06 ÖS »
Gaz çözündüğü sürece çıkış bölgesi hariç her yere hemen hemen eşit oranda dağılacaktır.

Teşekkürler o zaman sorun yok görüntü açısından da iyi olucak sanırım.
Ertuğrul Saygın

sayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2010, 12:21:42 ÖS »
Merhaba Arkadaşlar,

Sağ taraftaki bitkileri kuruluş aşamasında alg sorunları yaşamamak için dikmiştim.Sudaki fazla besini tüketmeleri için.Artık onları yavaş yavaş çıkarma zamanı geldi diye düşünüyorum.
Hemianthus Callitrichoides  le uyumlu bitki tavsiyesine ihtiyacım var genelde bu tip tanklarda stem bitkileri kullanılmıyor.Önerilerinize açığım.

Saygılar...
« Son Düzenleme: Şubat 25, 2010, 12:22:34 ÖS Gönderen: sayer »
Ertuğrul Saygın

sayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2010, 22:31:30 ÖS »
Cuba lar 1.ayını doldurdu.Şu ana kadar gelişimde bir sorun yok.

1.Hafta

4.Hafta

1.Hafta

4.Hafta

Genel Görünüm

Saygılar..
Ertuğrul Saygın

Bammbamm

• Üye
  • **
« Yanıtla #7 : Mart 08, 2010, 00:12:38 ÖÖ »
Ertuğrul Bey,

Amatörce demişsiniz fakat HC her amatörün altından kalkabileceği bir bitki değildir.Gayet güzel yetiştirmişsiniz tebrik ederim.
Bunun yanı sıra kumda tepeler oluşturmanız ve 2 tepeyi farklı yükseklikte yapmış olmanız çok yerinde bir karar. Eğer imkanınız var ise solda ardaka bulunan tepe üzerindeki kayaların yelerini sağ tarafta önde bulunun daha küçük kayalar ile değiştirebilirsiniz. Böylece küçük kayalar sanki daha ufaktaymış gibi görünecek ve derinlik hissi artacaktır. Eğer sol taraftaki taşları oynatma imkanınız yoksa aynı işlem sağ tarafa soldakilerden daha büyük taşlar ekleyerek yapılabilir, bu kısım sanki karşıdan bakana daha yakınmış hissi uyandıracaktır.
Son olarak da hızlı gelişen bitkileri çıkardıktan sonra Eleocharis Parvula ekleyebilirsiniz tanka taşların diplerine ve aralara, HC ile uyumlu olacağını düşünüyorum.

Saygılar.

sayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : Mart 08, 2010, 11:24:03 ÖÖ »
Önerileriniz için teşekkür ederim.Benimde beklediğim şey buydu değişik fikirler ve fikir alışverişinde bulunmak.Peyzaj yaratıcılığa dayalı bir olay onun için he zaman farklı fikirlere insan ihtiyaç duyuyor.

Sol tarafla ilgili önerilerinizi deneme imkanım yok maalesef hagen kumla tepe oluşturmak çok zor oldu kayalarla destekleyerek ancak bu seviyede tutmayı başardım aslında daha dikti.Yamaçlarda da şimdi HC kökleri kaymayı önlüyor.

Sağ taraf için de aynı cins kayalardan bulabilirsem önerilerinizi deneme fırsatım olur sanırım.Kaya diplerine parvula öneriniz aklıma yattı ben Blyxa düşünmüştüm ama parvula HC le daha uyumlu olucak sanırım.

Saygılar...
« Son Düzenleme: Mart 08, 2010, 11:25:48 ÖÖ Gönderen: sayer »
Ertuğrul Saygın