Gönderen Konu: Akvaryumdaki Bulanıklık  (Okunma sayısı 832 defa)

lapinhouse

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Ünsal İnlpulat
Akvaryumdaki Bulanıklık
« : Eylül 17, 2010, 09:48:21 ÖÖ »
2 Haftalık 350-400 Litre Bitkili bir akvaryumum var fakat Akvaryum da bir türlü netliği sağlayamadım Bulanıklık hat safa da haftada 2 defa %20 dip çekimiye beraber suyunu değiştiroyorum hatta dün %40 su değişimi yapttım
Akvaryum da filtre olarak Eheim 2228 var dı dün yanına faydalı olur diye elimdeki jebo 825 'de taktım.
Balık yükü 30-35 kadar %90 Tetra türleri ve canlı doğuran.

Bu bulanıklığın sebebi nedir. Nasıl kurtulurum.

fantastik3

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
Ynt: Akvaryumdaki Bulanıklık
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2010, 01:26:54 ÖÖ »
Bitki akvaryumunda dip çekimi yapılmaz, zemindeki kumlar kaldırılmaz, eşelenmez, karıştırılmaz! Bunlar yapıldığı sürece tabanda biyolojik denge oluşamıyacak, suyunuz bulanık kalacaktır. Su değişimlerinizi klor giderici kullanıp, en az 1 gün dinlendirdiğiniz su ile zemini kurcalamadan yapın! Mesela üst kısımdan bir tasla alıp, yine aynı tasla temiz suyu yavaşça ilave edebilirsiniz. Bakteri kültürü eklemeyi sakin unutmayın.

lapinhouse

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Ünsal İnlpulat
Ynt: Akvaryumdaki Bulanıklık
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2010, 09:56:21 ÖÖ »
Bitki akvaryumunda dip çekimi yapılmaz, zemindeki kumlar kaldırılmaz, eşelenmez, karıştırılmaz! Bunlar yapıldığı sürece tabanda biyolojik denge oluşamıyacak, suyunuz bulanık kalacaktır. Su değişimlerinizi klor giderici kullanıp, en az 1 gün dinlendirdiğiniz su ile zemini kurcalamadan yapın! Mesela üst kısımdan bir tasla alıp, yine aynı tasla temiz suyu yavaşça ilave edebilirsiniz. Bakteri kültürü eklemeyi sakin unutmayın.

Mutlu Bey cevap için teşekkürler Dip dekimini yaparken ne kumu karıştırıyorum ne de eşeleliyorum sadece üstten pislikleri alıyorum.