Gönderen Konu: Florish Excell  (Okunma sayısı 897 defa)

isobar

• Üye
  • **
Florish Excell
« : Mayıs 12, 2009, 10:19:11 ÖÖ »
Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır florish excell kullanıyorum.1 ay öncesine kadar mayalı sistemle co2 ihtiyacımı karşılıyordum:Buna ek olarak florish excellde kullanmaya başladım.Sonuç hakikaten super.Gelişiminde pek hoşnut olmadığım limnophila aromaticalar ve Ludwigia inclinata var. verticillata (''Cuba'') gelişimi gözle görülür bir şekilde gördüm.Kullanırken tavsiye etmek istediğim tek şey kesinlikle yüksek doz kullanmayın hatta tavsiye edilenden bir parça azla başlayayıp artıra bilirsiniz..Doğru doz kullanıldığı zaman sanıldığı gibi karidesler ve kabuklular üstünde hiç bir yan etkisi yok.1 ay boyunca kullandığım sürece 1 adet karidesim ve salyangozum ölmedi.Eklemek istediğim diğer bir konu ise excellin kendi başına yeterli olmadığı.Işık ve co2 oranı gelişim için oldukça önemli.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Florish Excell
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2009, 19:10:48 ÖS »
Bence doğru CO2 veriliyorsa Excel gereksiz bir ürün. Bir yığın yan etkiyle karşılaşabilirsiniz. Yosun yapabilir, hem de zehirli bir ürün.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2009, 18:21:27 ÖS »
Yosun yapabilir,
?????? Nasıl yani ??????

hem de zehirli bir ürün.
Yüksek dozlar kesinlikle zararlı elbette. Ama neyin fazlası zararlı değil ki :-)
« Son Düzenleme: Mayıs 15, 2009, 18:22:18 ÖS Gönderen: MALTEPE AKVARYUM »
Görüşmek üzere,

isobar

• Üye
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2009, 00:00:34 ÖÖ »
Benim okuduğum pek çok makalede buna Seachemin kendi yazıları dahil Florish Excellin yüksek dozda kullanılmasının yan etkisi olarak özellikle "sakal yosununu" yok etmesidir.Yüksek dozda tabiki bitkiler dışındaki canlıları olumsuz etkiliyeceği ve stresse sokucağı kesin ki  co2 yüksek olmasıda aynı şekilde canlıları olumsuz etkiler.Doğru dozda kullanıldığı zaman bitki gelişimini klorofil sentezini için gereken karbonu sağladığı için olumlu etkileyeceği ispatlanmıştır.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #4 : Mayıs 16, 2009, 22:15:18 ÖS »
Mesela gübrenin aşırı dozu da bitkiyi öldürür ama normal dozu büyütür. Bütün kimyasallar böyledir. Excel de yüksek dozda yosun öldürebilirken düşük dozda yosun yapabilir. Ama elbette excel nitrat fosfat gibi birşeydir garanti yosun yapar demek yanlış olur. Etkendir dersek de ne etken değil ki cümlesi gelir, en iyisi yosun konusuna girmemek. :D zehire gelince, ki yosunları da muhtemelen bu özelliği ile öldürüyordur şu an bilgisayardan bağlanmadığım için teknik bilgi veremem ama içinde bir zehirli madde ihtiva ediyordu hatta APC forumlarında bizzat seachem yetkilisi karidesleri ölen birine sebebin excelde bulunan bu maddeden kaynaklanmış olabileceğini söylemişti. Yosun olayını da bir yerlerden okudum sanırım ama şimdi ne desem sallamış olurum :)   
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

fantastik3

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yanıtla #5 : Temmuz 07, 2009, 00:32:13 ÖÖ »
Bidiğm kadarıyla Excel zaten sıvı Co2 takviye amacıyla üretiliyor. Co2 verilen bir tanka Makro ve Mikro element takviyesi yapmak dışında neden Excel veriyorsunuz ki?

volkans

• Üye
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 07, 2009, 00:38:04 ÖÖ »
Bidiğm kadarıyla Excel zaten sıvı Co2 takviye amacıyla üretiliyor. Co2 verilen bir tanka Makro ve Mikro element takviyesi yapmak dışında neden Excel veriyorsunuz ki?
Şırınga ile yosunların üzerine sıkılınca yosunları öldürüyor da ondan..

Saygılar
Volkan SEZER

Ben akvaryuma akvaryum demem, bitki akvaryumu olmadıkça..

xkut

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : Temmuz 07, 2009, 01:29:11 ÖÖ »
Ludwigia inclinata var. verticillata (''Cuba'') aşırı yavaş büyüyen bir bitki, iyi hazırlanmış bir tabana dikildiğinde eski yapraklarını çok uzun süre koruyor ancak sıvı gübreye veya CO2'ye yüklenerek coşturamadım ben.  Besin eksikliği belirtileri göstermedikçe bu türde büyümenin yavaşlığı kafaya takılmamalı bence.
« Son Düzenleme: Temmuz 07, 2009, 01:32:20 ÖÖ Gönderen: xkut »
Kutlu Kürsat EREN

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #8 : Temmuz 07, 2009, 19:45:32 ÖS »
Ludwigia inclinata var. verticillata (''Cuba'') sağlıklı ve görsel açıdan en üst seviyede gelişim gösterebilmek için standart akvaryumlarımıza nazaran daha yumuşak su ihtiyacı olan bir bitkidir. 3-5 derece GH ve 2-3 derece KH aralığında barındırdığınız takdirde farka inanamayacaksınız. Her bitkiyi sadece gübre/ışık/CO2 olarak değerlendirmek doğru olmayacaktır. Beslenme şekli, dikim şekli, zemin ve su şartları gibi pekçok konu var dikkate alınması gereken. Bitki türlerinin seçimi konusunda da değinildiği gibi bu hususlara bitkiyi akvaryuma dahil etmeden dikkat etmek ve haklarında bulabildiğiniz her bilgiye ulaşmak büyük önem taşır.
Görüşmek üzere,

Schrödinger

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Yılmaz KARTAL
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2010, 23:44:11 ÖS »
Öncelikle selamlar forumda ilk mesajım :)

Excellin low-tech tanklarda kullanımı için ne tavsiye edersiniz?Daha önce hiç kullanmadım.Daha somut sormak gerekirse ;
60x20x30=> 30 litre net su hacimi
Dere kumu
kum-su yüzeyi arası 20 cm yaklaşık ve 12 watt 6500K Spot Led ortada
7/24 hava taşı
Co2 yok

Saygılar

500 Lt Filtreli Lambalı Guruldayan Endüstri Akvaryumu

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #10 : Nisan 17, 2010, 21:35:07 ÖS »
Akvaryumunuzdaki bitki türleri ve yoğunluğu ile birlikte gübre takviyeniz hakkında da bilgi verebilirseniz daha doğru cevap alabilirsiniz. Normal şartlarda sizin kurulumunuza sahip bir !bitki akvaryumunda! günlük max 1ml excel yeterli olacaktır.
Görüşmek üzere,