Gönderen Konu: YIKILAN YUVAM :)  (Okunma sayısı 1873 defa)

edemiriz

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Emre DEMİRİZ
YIKILAN YUVAM :)
« : Şubat 18, 2010, 15:18:41 ÖS »
Herkese Merhabalar. Akvaryum öyle bir hobi ki bazen kırıcı ve yıkıcı olabiliyor meraklıları. Bende bunlardan biriyim. Bende yıktım, kırdım döktüm. Herkese de tavsiye ederim tadını en güzel böyle alabilirsiniz. İşin esprisi tabi ki bunlar. Uzun sayılabilir mi bilmem fakat bende bir suredir 2-3 yıldır giderek büyüyen bir şevkle akvaryuma merak sardım. Bazı denemelerimde Muaffak oldum bazıları hursan oldu fakat sonuçta pekte fena zaman geçirmedim bu hobiyle. Sonuç olarak akvaryumlara karsı olan ilgim gitgide büyüdü ve arttı. Etrafımda üç beş akvaryum olmazsa rahat edemiyorum ya da büyükçe bi tane. İşyerinde biri büyük dört tane evde bi tane ama ziyadesiyle sulu tanklarla kendimi tatmin etmeye çalışıyorum. Kırıcılığımda bu tanktan kaynaklanıyor. Evimin, yuvamı yıktım onun yüzünden. Ama hepsini değil sadece salonunun bir duvarını  ;D  Bakın bakalım sayın Bitak üyeleri beğenecek misiniz öneri ve tavsiyeleriniz neler olacak.
« Son Düzenleme: Şubat 18, 2010, 15:21:32 ÖS Gönderen: edemiriz »
Emre DEMİRİZ
İstanbul
150 x 50 x 60 Bitkili High Tech
100 x 50 x 60 Cam a Cam  Discus
60 x 40 x 40  Bitkili High Tech
40 x 40 x 40  Malawi
30 x 20 x 20 Karantina

edemiriz

• Yeni üye
  • *
Ynt: YIKILAN YUVAM :)
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2010, 15:30:50 ÖS »
Kusura Bakmayın resimleri göndermeye çalışıyorum fakat BİR HATA OLUŞTU diyor ve " Dosyanın yükleneceği dizin doludur. Lütfen daha küçük bir dosya deneyin veya yöneticiler ile iletişime geçin." bu mesajı veriyor. Eklemeye çalıştığım resimler 21kb yani zaten oldukça küçük. Konu ile ilgili yardımcı olacak birini bulabilirsem resimleri en kısa zamanda ekleyeceğim.
« Son Düzenleme: Şubat 18, 2010, 15:32:00 ÖS Gönderen: edemiriz »
Emre DEMİRİZ
İstanbul
40 x 40 x 40  Malawi
30 x 20 x 20 Karantina

edemiriz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2010, 16:15:08 ÖS »
Ne demiş atalarımız. Demokrasilerde çareler tükenmezmiş. Geçici bir çözüm buldum sayfada göstermeyi halledene kadar bu linkten idare edin lütfen. Biraz ilkel oldu kusura bakmayın. Buda umarım çalışır.  :) http://www.discusfunclub.com/album.php?albumid=136
Emre DEMİRİZ
İstanbul
40 x 40 x 40  Malawi
30 x 20 x 20 Karantina

edemiriz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2010, 17:23:32 ÖS »
Birde böyle deneyeyim bakalım geleceklermi resimler.

Emre DEMİRİZ
İstanbul
40 x 40 x 40  Malawi
30 x 20 x 20 Karantina

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2010, 21:09:34 ÖS »
Eline sağlık Emre. Gerçekten çok güzel olmuş ancak işi duvar yıkmaya kadar götürdüğünü bilmiyordum. Ama manzaraya bakınca uğraştığına değmiş. Bitkiler de biraz daha gürleşince ve evsahipleri de yerleşince daha da güzel olacağına eminim. Netice de işin hakkını vermeye çalışıyorsun. Tebrikler....
Görüşmek üzere,

edemiriz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2010, 15:19:25 ÖS »
Abi saolun sayenizde. İyi bir talebe olmaya çalışıyoruz. :D Elimden geldiği kadarı ile bişeylere uğraşıyorum umarım muaffak olurum. Fakat dediğim gibi sayende olacak ne olursa fakat biraz başını ağırtacagım gibime geliyor. Sanırım sende farkına varmışşındır bu durumun. : :-[
Emre DEMİRİZ
İstanbul
40 x 40 x 40  Malawi
30 x 20 x 20 Karantina

fantastik3

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2010, 16:08:22 ÖS »
Emre bey merhaba,

Tebrik ederim, harika bir dizayn oluşturmuşsunuz. Evinizde akvaryum yaşayan bir unsur olarak bütünleşmiş artık!
Akvaryumunuz da henüz çok yeni ama biyolojik döngü ve bitkilerin kök gelişimi oturunca, 1,5-2 ay sonra karakterini belli edecektir. erak ettim de tropica'nın bitki tanıtım kartlarını hep tanktamı tutacaksınız?

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2010, 03:22:48 ÖÖ »
 Yuvamı yıktım deyince birden aklıma kötü şeyler geldi ama neyseki değilmiş :) Elinize sağlık gerçekten çok çok güzel bir çalışma olmuş. İnsan bu hobiye bulaşınca kurtuluşu maalesefki olmuyor :) İnsan her boş anında hatta dolu olduğu zamanlarda bile aklının bir kısmını akvaryumlarıyla meşgul ediyor. Sizi çok iyi anlıyorum.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

edemiriz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : Şubat 22, 2010, 10:20:53 ÖÖ »
Merhaba Mutlu Bey.
Öncelikle görüşleriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 1-2 ay sonra bir aksilik olmadığı taktirde akvaryumda güzel şeyler olmaya başlayacak fakat su an biolojik döngünün oturması lazım. Tropikanın tanıtım kartlarına gelince, işin açığı bitkilerin bazılarını çok iyi tanımadığımdan ne yer ne içerler nelere ihtiyaç duyarlar ve ihtiyaçları verildiği taktirde ne hal alacaklar bu kartlarda yazıyor malumunuz. Bir süreliğine bu kartlardan kopya çekmek maksatlı içlerine koydum ki olası değişimlerde ustadım yıldırım bey ile bunları paylaşayım. İsimlerini aklımda tutamıyorum pek latince karışık kuruşuk adları bar hepsinin. Tarif etmeye çalışmaktansa adını söyleyerek açil yardım alma olasılığı daha yüksek. Kimlik bilgilerini öğrenince çıkaracağım tabii.  :D
Emre DEMİRİZ
İstanbul
40 x 40 x 40  Malawi
30 x 20 x 20 Karantina

edemiriz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : Şubat 22, 2010, 10:28:40 ÖÖ »
Teşekkür ederim Barış Bey.
Geçenlerde internetde bir video seyrettim. Adam televizyona çıkmış karısını geri çağırıyor. Kadının evden ayrılma nedeni adamın akvaryum tutkusu. Öyle bizimki kadarda değil adamdaki aşk. Bitane japon balığı var o kadar aama garibim çok sevmiş hatunda takmış kafayı o balığa verdiğin değeri bana vermiyorsun diye ve gitmiş evden. Benzer bi lafı bende işittim kadın milleti bazen akıl almaz şeylere takılabiliyor fakat benimki en azından hala evde  ;D Akvaryum bir kere hayatınıza girdimi giderek buyuyen bir zevk oluyor insanda yogun iş temposunu sitresini atmak güzel birşeyler yapmak içinde bire bir. Sizcede öyle delilmidir.
Emre DEMİRİZ
İstanbul
40 x 40 x 40  Malawi
30 x 20 x 20 Karantina

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2010, 00:52:11 ÖÖ »
;D ;D Bence de akvaryum oldukça güzel yalnız televizyonla yan yana oluşu hoşuma gitmedi. Film izlemeye elverişsiz bir ortam :)
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

volkantr34

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2010, 01:49:44 ÖÖ »
Emre bey elinize sağlık gerçekten çok güzel olmuş.. Tabiri caizse cillop gibi diyebiliriz.. Sayenizde kafamda evime almak istediğim tv ünitesi hakkındada fikir verdiniz.. :) Tabii bunu nişanlıma kabul ettirebilirmiyim bilmiyorum :) Gerçekten tv izlenmez o evde , en azından ben izlemem :)) Armatürde sanırım kendi tasarımınız ve bu işe eliniz yatkın yanılmıyorsam :) Hepsi çok güzel olmuş , keyfinizi doyasıya çıkarmanızı dilerim.. Her hafta fotoğrafları size zahmet güncellerseniz bizde gelişimi sizle beraber takip etmiş oluruz..

Saygılar
100 lt'lik bol karidesli , bitkili , canlı doğuran akvaryumu...

edemiriz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2010, 22:12:50 ÖS »
Merhabalar.
Birkan bey evet dediğiniz gibi oluyor. Film seyretmenin tadı tuzu kalmadı artık. ;D Ama hiç şikayetim yok doğrusu. Hele birde otursun of of birde ev sahiplerimiz var şu an kiradalar onlarda gelince daha da iyi olacak. Discuslarımı işyerimde misafir ediyorum evlerine gelince bakalım onlar ne diyecek bu işe.
Volkan bey sizede çok teşekkür ederim umarım nişanlınızı ikna edersiniz. Gerçekten tavsiye ederim günün yorgunluğu ve sitresini atmak için daha iyi ne olabilir bilmiyorum. Yanlız hanımlar zaman zaman problem olabiliyorlar. Yalnızca artaturler değil  tüm tasarım ve uygulama bana ait yardım gerekirse severek yardımcı olurum. Marangozum söylemesi ayıptır benden çok memlun dediği kadarı ile bir mimar müsterisi birde ben ayrıntılı çizimler ve ölçulerle iş yaptırıyormuşuz. Duvarı yıkacagımdan hanımın haberi yoktu oğlen bi ara eve gittim kırdım duvarı hanım geldiğinde çok güzel bi süpriz yaptım ona iki günde anca atlattı şokunu ( temizlik iki gün surdü ) nereden bilebilirdim okadar toz çıkacagını  ;D neyse sonuç daha tam ortada değilsede yakında çıkacak şu anlık memlunum manzaradan. ilerde bir aksilik çıkmazsa çok daha güzel olacagını umit ediyorum.
Emre DEMİRİZ
İstanbul
40 x 40 x 40  Malawi
30 x 20 x 20 Karantina

harunoztu

• Üye
  • **
  • Ad Soyad: Harun ÖZTÜ
« Yanıtla #13 : Şubat 26, 2010, 00:27:45 ÖÖ »
gerçekten o kadar toz çıkıyomu? babamla beraber  1m uzunluğundaki  akvaryuma buna benzer bir şeykilde duvara gömmeyi düşünüyoruzda 8 günümüz var toplamda (annem 8 günlüne köye gidicek :)  ) herşey hazır olacak girişsek işe bitirebilirmiyiz (temizlik te dahil)
harunoöztü
60*30*40h canlı doğuran bitkili
100*45*60h malavi bitkili
50*50*50h üretimhane
30*20*20h yoğunbakım

edemiriz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : Mart 01, 2010, 15:56:30 ÖS »
Ortalığı gzelçe bişeylerle örtün öncelikle, belki o zaman temizlik işini bir gecede bitirebilirsiniz.  :D  8 günde biter eğer mobilya işine çok ayrıntılı girmeyecekseniz. Yok eğer benim gibi ayrıntılı bir çalışma yapacaksanız o zaman marangozu ayarlamanız gerekecektir. Yardım gerekirse haber verin. ;D deneyimli kalifiye eleman bulunurr.. ;D  ;D  ;D
Emre DEMİRİZ
İstanbul
40 x 40 x 40  Malawi
30 x 20 x 20 Karantina