Gönderen Konu: Merhaba  (Okunma sayısı 376 defa)

BREGO

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: ZÜLFÜ ÖZCAN
Merhaba
« : Şubat 06, 2010, 14:22:25 ÖS »
Merhaba,aranıza bugün katıldım ve sizlerden çok şey öğreneceğime eminim. Şuan hali hazırda 200 LT lik mbuna türlerinden oluşan malawi akvaryumum var ama bitkiliye olan sevgim bir başka doğrusu. Bunun içinde öncelikle kendime 58x22x30h ölçülerinde küçük bir akvaryum temin ettim bitkiliye yeni başlıyacağım için bu ebat iyidir diye düşündüm. Akvaryum tabanı için Aquaclay Bitki Toprağı 5 Lt,Dazs Soil Özel Bitki Toprağı 2 Lt ve Fish-101 2619A Bitki Destekleyici Amazon River Sand 3mm. 2 Kg. aldım sizce bu karışım yeterli olurmu, ışık sisteminde kafam çok karışık sizce nasıl bir konbinasyon yapmalıyım en yüksek verim alabilmek için,yardımcı olursanız sevinirim,saygılarmla.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Merhaba
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2010, 18:07:44 ÖS »
Tabanı sorun etmenize gerek yok gibi. Aydınlatma olarak 2 adet 60cm'lik standart floresan kullanabilirsiniz, kapağa uygun düşecekse. Akvaryum bitkileri için uygun çok çeşitli floresanlar mevcut, sitede kısa bir araştırma yaparak da ne kullanacağınıza karar verebilirsiniz. Kapağınız için sorun teşkil edecekse 45cm'lik floresanlara veya standart duylarla kullanılan tasarruf ampullerine göz atmalısınız.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

BREGO

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2010, 15:37:28 ÖS »
Işık olarak sylvania marka grolüx 15w+daylıght 15w+aquastar 15w toplam 45w lık bir kombinasyon yapmaya karar verdim,bu markanın ürünlerini beylikdüzü taraflarında nerede bulabilirim,yapı marketlerde yok,netten de almaya güvenemiyorum kırılır diye,tavsiyelerinizi bekliyorum,saygılarımla.

BREGO

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2010, 16:35:47 ÖS »
Grolüx 15w+daylıght 15w aldım,petshop daki arkadaş akvaryumuma aquastar çok gerekli olmadığını,aldığım iki ürünün yeteceğini söyledi,sizce öylemi?

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2010, 20:32:24 ÖS »
Evet öyle de denebilir. Aquastar olmaz sa olmaz diye bir kaide yok. Bende son kurduğum akvaryumumda daylight ve grolux kullanıyorum ve sonuçlardan memnunum.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

BREGO

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2010, 14:12:17 ÖS »
Taban ve ışık anlaşılan yeterli olacak,kafamdaki soru işaretlerini giderdiğiniz için teşekkür ederim,siz değerli forum üyelerine bilgilerinden faydalanmak için sorularıma devam etmek istiyorum,hangi bitkileri tavsiye edersiniz,nasıl bir bitki kombinasyonu yapmalıyım,yaklaşık 3 saattir bitkileri inceliyorum tabiri caizse kafam çorba oldu :o benim isteğim piyasadan veya forum üzerinden bulabileceğim türler olmasıdır,değerli görüşlerinizi bekliyorum saygılarımla.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2010, 13:58:20 ÖS »
Tür önerisi yapmak bence çok olanaklı birşey değil. Sizin yapmak istediğiniz dizayna göre, bakım zorluğuna göre ve birçok faktöre göre onlarca farklı tür kombinasyonu sayılabilir. Benim önerim internetten bol bol akvaryum resimlerini incelemeniz ve kafanızda kendi akvaryumunuzu oluşturarak her adımı ona göre atmanızdır. Hatta biz de yakında siteye bitkili akvayrum resimlerinin olduğu bir bölüm açarsak iyi olur diye düşünüyorum :)
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

BREGO

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2010, 20:27:37 ÖS »
Bitkilerim yavaş yavaş gelmeye başladı,4 tanesinin dikimini yaptım mayalı sistemimi kurduktan sonra hemen fotosenteze başladılar,diktiğim birkiler:Hemianthus micranthemoides,java moss,parvula ve glossotigma,bu akşam dikeceklerim ise cardamine lyrata,hemianthus cuba,rotala rotundifolia,tenellus,utricularia gramminifolia,biraz fazla tür oldu ama inşallah güzel olacak.