Gönderen Konu: 80*60*40 Yeni akvaryum kurlumu  (Okunma sayısı 584 defa)

asil_fk

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: fatih k
80*60*40 Yeni akvaryum kurlumu
« : Şubat 03, 2010, 02:58:04 ÖÖ »
slm arkadaşlar ben ankdan fatih, Bitkili akvaryum kurmaya karar verdim.forumu altına üstüne getirdim kafam karıştı  ;D 80*60*40 akvaryuma sahibim tahminim 200 litre civarı.şimdi ben bitkili,neon ve diskusdan oluşan bi akvaryum planlıyorum.Değerli arkadaşlarım sizlere sorularım olucak  ::) ;
1-taban bitkisi ne kullanayım yukardaki balıklara göre ve arka fondaki bitkiler ne olmalı
2-co2 yi hazır almayı planlıyorum bi tüp ne kdr süre yeter ve maliyeti ne olur ? mayalı kurdum kendim bi ara,mayalı su akavryuma döküldü sakarlık işte  ??? hazır kullancam makinesiyle tüpünü alıcam inşllh  ::)
3-zemin için beyaz kumum vr normal akvaryum kumu,size sorum illa şartmıdır o alaca belece kumlar :D şartsa bitkili akvaryum için hangilerini alayım ?
4-ışık için kaç w lazımdır benim tahminim 200 lite akvaryum 50w yeter gibi sizce ? ve şuan elimde beyaz flör hasan  :o ve grolüx dü galiba pembe vr bide mor vr,bu üç ışık yeterli midir?
5-son sorum bu istediklerimi hesaplayıp bana satabilecek bi vatandaş var mı ?  ;)
açıklama yaparsanız çok mutlu olacağım şimdiden teşekkürler...

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 80*60*40 Yeni akvaryum kurlumu
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2010, 14:12:46 ÖS »
Öncelikle sorularınıza ve isteklerinize bakarak kendinizde diskus besleyecek yeterli tecrübeyi görebiliyor musunuz diye sormak istiyorum. O varsa, bitkili diskus akvaryumu için gereken bilgi ve tecrübeye sahip misiniz. Bunlar gerçekten ciddi birikim ve ilgi gerektiren dizaynlar.

1-Diskus akvaryumlarında taban bitkisi kullanamazsınız diyebiliriz, kullansanız da küçük alanlarla sınırlamalısınız zira diskuslar genel olarak tabandan beslenirler. Ayrıca, taban temizliği sağlıklı diskuslar için önemli bir konudur ve taban bitkileriyle bu çok zorlaşır.

2-Forumda bununla ilgili kapsamlı konu başlıkları mevcut. 150 lirayı geçiyor bildiğim kadarıyla ama emin değilim, uzak olduğum bir konu :)

3-Bitki türüne göre değişir kum seçimi, ayrıca mevcut kumunuz bazik niteliklere sahip de olabilir. Diskus akvaryumlarında içeriği bilinmeyen kumlar kullanılmamalıdır, en azından asitle test etmek gerek asidite karakterini anlayabilmek için. Ben Hagen Siyah kum öneririm.

4-Bu da diskus akvaryumları için sıkıntı bir konu. Diskuslar fazla ışığa, bitkiler de az ışığa asla tahammül edemez. 200litre akvaryumda 50w aydınlatma ile yosun bile zor yetiştirilir ;D En az 150w civarı aydınlatma sağlamalısınız bir bitkili akvayrum kuracaksanız ancak bu değerler besleyeceğiniz biti türlerine göre büyük değişiklikler gösterir.

5-Şimdilik yok :)
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com