Gönderen Konu: Yanmayan ormanım olsun istiyorum.(450Litre)  (Okunma sayısı 1292 defa)

hakanserin

• Yeni üye
  • *
Yanmayan ormanım olsun istiyorum.(450Litre)
« : Temmuz 19, 2007, 20:40:57 ÖS »
Merhaba arkadaşlar.
Tankımın özelliklerini ve içerdiği canlıları tanıttıktan sonra,fotoğraflarla yeni kurduğum tankımı tanıtmaya çalışacam.Fakat şimdiden söyleyeyim,bitki konusunda benden çok şey beklemeyin.Bitkilerin uyumundan çok birazda deneme yanılma yapmak istediğim için,bitkileri bol çeşit tuttum.Kısaca,çürüyen bitkiler çöpe,kalan sağlarla yola devam felsefesi  :D
Sizlerin de yorumlarına,tavsiyelerine şiddetle ihtiyacım var...

Tank ebatı             : 150x55x60cm.
Taban malzemesi   : Tamamen perlit,başka malzeme eklemedim.
Gübreleme            : Ev yapımı sıvı gübre,2 günde bir 10ml.(gübre içeriğini bilmiyorum.Aldığım arkadaşın önerisi ile bu dozu kullanıyorum.
Işıklandırma          :1'er adet mavi,grolüks ve gün ışığı floresan.Günde 10 saatlik aydınlatma yapıyorum.CO2 sistemi ile senkronize çalışıyor.Herbir floresan 40'ar Watt.
CO2 sistemi           :Tüplü,selonoid valfli,timer ile ayarlanabiliyor.Damla sayacı ve Bluepower mixer.Saniyede 1 kabarcık.
Bitkiler                  :

*Hydrocotyle verticillata
*Pogosteman helferi
*Eleocharis parvula
*Crinum thaianum
*Valisneria gigantea
*Saggitaria subulata
*Hygrophila corymbosa
*Hygrophila polisperma
*Criptocoryne vendtii
*Anabias nana

Bitkileri muhtelif zamanlarda elde ettim ve dikimlerini gerçekleştirdim.E.parvula'lar henüz tutmuş değiller.Diğer bitkilerde az çok yerlerine adapte olmuş durumdalar fakat istediğim kompozisyon henüz oluşmuş değil.Şimdilik bitkilerin coşmasını bekliyorum.Daha sonra bitkilerin şekline göre,yeni bir dekorasyon yapıcam.

Dekorasyon malzemesi olarak : 3 adet büyük boy,1 adette küçük boy kütük ve muhtelif renkte kayalar.
Filtrasyon                               : Atman 3338 ve Atman 3500 hava motoru.

Tank büyük bitki adeti az olunca pek kel gözüküyor ama inşallah zamanla çoğalan bitkiler kel yerleri kapatır.Şimdilik elimden gelen bu arkadaşlar.
Buyrun resimler..

« Son Düzenleme: Temmuz 19, 2007, 20:42:17 ÖS Gönderen: hakanserin »
Hakan SERİN Çerkezköy/Tekirdağ

150x55x60 Bitkili Discus Tankı...
100x50x50 Ürettiğim Discuslar...

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Yanmayan ormanım olsun istiyorum.(450Litre)
« Yanıtla #1 : Temmuz 19, 2007, 21:19:42 ÖS »
Akvaryum çok güzel. Çok daha güzel olacak gibi de duruyor. Eleochrislerin yaşayıp yaşayamayacağını çok merak ediyorum. Eleochrisler için ışık az ve üremeyip ölürlerse bence daha iyi. Eğer çok sararlarsa diskuslar kuma düşen yemleri yiyemezler. Bu nedenle diskus akvaryumlarında tabanı saran bitkiler önerilmez. Ben de diskus beslerken çok sazım vardı. Bir süre durgun kalıp aşırı şekilde üremeye başladıklarını gördüm. çok arsızlar
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

hakanserin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2007, 21:29:23 ÖS »
 ??? Eleocharis'ler hakkında söylediklerin,benimde kafamda soru işareti oluşturdu şimdi.Gerçekten dibe düşen yemler suyu bozacak.Başka bir formül bulmak lazım.Çünkü tetra bits kullanıyorum ve balıklar dipten de yemleniyor.Keşke kenarlara dikseydim. :-\ En azından yem attığım bölge çıplak kalırdı...
Bakalım eğer o bölgeyi kapatırlarsa köklü bir değişiklik yapmak lazım.Şimdilik dokunamıyorum çünkü köklerinin tutması lazım.
Aklıma gelmeyen bir noktayı aydınlattın Birkan.Teşekkürler..

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2007, 22:00:47 ÖS »
Birşey değil abi. Zaten eleochrisler çok ışık istiyor. Geçenlerde ben de aldım. Zaten berbat halde geldiler ve neredeyse öldüler. Senin akvaryumundaki ışık hele de torf varsa yetersiz kalabilir bence.
Artık 20lt Bitkili Tank

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Halit DEĞER
« Yanıtla #4 : Temmuz 19, 2007, 23:23:06 ÖS »
Yanlız başlık çok güzel olmuş.Hemen tıkladım. ;D

Zamanla akvaryum çok güzel olacak.Şu an başlangıç evresindeyiz.
Eloachrisleri de rahat bırakın çoğalsınlar.Sonra sorun olursa yollarsın bana.Merak etme gözüm gibi bakarım ;)

Ayrıca hızlı büyüyen bitkiler eklesen iyi olmaz mı?Mesela çınar, zeytin, limon vs...
« Son Düzenleme: Temmuz 19, 2007, 23:24:20 ÖS Gönderen: halit2 »
Hepimiz hayatin kisaligindan söz ederiz de, bos geçen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyiz

Nuri Üçüncü

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: NURİ ÜÇÜNCÜ
« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2007, 01:58:50 ÖÖ »
Hakan Bey; Tankınız Benim akvaryumla hemen hemen aynı (150/50/60h)
Benim önerim mavi renk veren flourasanı çıkarmanız. Mavi ışık veren flourasanlar, bitkili akvaryumlar için iyi neticeler vermiyor.  BEN AKVARYUMUMDA BİR ÇOK IŞIK KOMBİNASYONU DENEDİM, ama en iyi neticeyi 3adet   
36  watt grolüx ve bir adette 45 watt T5 daylight flourasandan aldım. Bu şekildeki aydınlatmayı gönül rahatlığıyla size önerebilirim. AYRICA BALIKLARDAKİ RENKLERİ ÇOK GÜZEL GÖSTERİYOR. Bitkiler zemini kapladığında çok güzel bir akvaryum olacağı kesin.

bülent16

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2007, 10:52:56 ÖÖ »
Bitki aralarına düşen yemlerin temizlenmesi için tankınıza çöpçü ekleyebilirsiniz, onlar çok güzel taban temizliği yapıyorlar.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Temmuz 20, 2007, 13:42:15 ÖS »
Bence çöpçüler eleochrislerin arasına giremez. Bu arada floresan konusunda şunu belirteyim: ben 40 watt demiştim ama 120cm floresanların hemen hemen hepsinde 36 watt yazar. Balastlar 40 wattır. 4 watt çok bişey ifade etmez zaten :)
Artık 20lt Bitkili Tank

hakanserin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2007, 17:54:26 ÖS »
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Başlık o kadar yangından sonra biraz isyankar bir serzeniş oldu ama çok beğenerek yazmıştım :)

Mavi floresanla ilgili önerinizi dikkate alıcam Nuri Bey.İlk fırsatta değiştirecem.Öneriniz için teşekkür ederim.

Çöpçü eklemeyi düşünmüyorum ama albino cüce vatoslarım henüz çok küçükler.Onlar bitki aralarına düşen yemleri yerler sanırım.Bitkileri yemeyeceklerine emin olsam Elma Salyangozu koyacam ama pek cesaret edemiyorum açıkçası.

Eleocharislerin çoğu çürüdü.Bazı öbeklerde yeni filizler çıktı belki ordan gelişirler.Eğer çoğalırlarsa Halit sana da gönderirim  ;)

Akşam fırsat bulabilirsem yeni fotolar eklerim.Az biraz gelişen bitkiler var...

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Halit DEĞER
« Yanıtla #9 : Temmuz 23, 2007, 19:19:59 ÖS »
Abi öncelikli olan senin akvaryumun komple yemyeşil olması.Ben latife yapıyorum.
Elma salyangozuna aman ha bulaşma.Bulabilirsen karides al, tavsiye ederim.Resimlerinide bekliyoruz ;)
Hepimiz hayatin kisaligindan söz ederiz de, bos geçen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyiz

AngelsLament

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #10 : Temmuz 27, 2007, 12:01:55 ÖS »
Discuslar karidesleri rahatsız etmezler mi?
Akvaryum şimdilik sade görünüyor ama oturunca güzel olacağı kesin..
Bu arada Hakan Bey; Çerkezköy'deki ziyaret ettiğiniz akvryumcular hangileri acaba?
Ayşegül Yavaş

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #11 : Temmuz 28, 2007, 22:06:58 ÖS »
Diskuslar karidesleri çerez niyetine...
Artık 20lt Bitkili Tank

abdullahdogan

• Üye
  • **
« Yanıtla #12 : Ağustos 08, 2007, 17:49:29 ÖS »
cok güzel olmus bu tankın ismini balta girmemiş orman olarak değiştirebilirsin.

Cagatay Caglar

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : Temmuz 29, 2008, 22:23:28 ÖS »
Tankın güzel olmuş ancak benim gözüm discuslarında kaldı.Masallah formları süper ve cok saglıklı görünüyorlar.Kayıpsız büyütmen ve bol yavru almanı dilerim.

120x50x60h
8 red melon
3 crimson spotted
2 Leopar s. skin
2 Cobalt blue

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #14 : Temmuz 30, 2008, 09:15:49 ÖÖ »
Gördüğüm kadarıyla eleocharis'leri kalın öbek halinde dikmişsiniz. Pek çok yerde tek tek kök olarak dikilmeleri öneriliyor eğer dikilmezse çürüdüğü söyleniyor. Bende kökleri azaltabildiğim kadar azaltıp öyle dikmiştim parvulaları ve gayet iyi sonuç almıştım. Eski köklerin çürümesi sizi üzmesin yerlerine yeni sürgünleri büyük ihtimalle gelecektir. Tankınızda ölçü olarak oldukça iyi biraz daha tecrübeyle ortaya çok güzel şeyler çıkaracağınıza eminim.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !