Merhaba arkadaşlar.
Tankımın özelliklerini ve içerdiği canlıları tanıttıktan sonra,fotoğraflarla yeni kurduğum tankımı tanıtmaya çalışacam.Fakat şimdiden söyleyeyim,bitki konusunda benden çok şey beklemeyin.Bitkilerin uyumundan çok birazda deneme yanılma yapmak istediğim için,bitkileri bol çeşit tuttum.Kısaca,çürüyen bitkiler çöpe,kalan sağlarla yola devam felsefesi
Sizlerin de yorumlarına,tavsiyelerine şiddetle ihtiyacım var...
Tank ebatı : 150x55x60cm.
Taban malzemesi : Tamamen perlit,başka malzeme eklemedim.
Gübreleme : Ev yapımı sıvı gübre,2 günde bir 10ml.(gübre içeriğini bilmiyorum.Aldığım arkadaşın önerisi ile bu dozu kullanıyorum.
Işıklandırma :1'er adet mavi,grolüks ve gün ışığı floresan.Günde 10 saatlik aydınlatma yapıyorum.CO2 sistemi ile senkronize çalışıyor.Herbir floresan 40'ar Watt.
CO2 sistemi :Tüplü,selonoid valfli,timer ile ayarlanabiliyor.Damla sayacı ve Bluepower mixer.Saniyede 1 kabarcık.
Bitkiler :*Hydrocotyle verticillata
*Pogosteman helferi
*Eleocharis parvula
*Crinum thaianum
*Valisneria gigantea
*Saggitaria subulata
*Hygrophila corymbosa
*Hygrophila polisperma
*Criptocoryne vendtii
*Anabias nana
Bitkileri muhtelif zamanlarda elde ettim ve dikimlerini gerçekleştirdim.E.parvula'lar henüz tutmuş değiller.Diğer bitkilerde az çok yerlerine adapte olmuş durumdalar fakat istediğim kompozisyon henüz oluşmuş değil.Şimdilik bitkilerin coşmasını bekliyorum.Daha sonra bitkilerin şekline göre,yeni bir dekorasyon yapıcam.
Dekorasyon malzemesi olarak : 3 adet büyük boy,1 adette küçük boy kütük ve muhtelif renkte kayalar.
Filtrasyon : Atman 3338 ve Atman 3500 hava motoru.
Tank büyük bitki adeti az olunca pek kel gözüküyor ama inşallah zamanla çoğalan bitkiler kel yerleri kapatır.Şimdilik elimden gelen bu arkadaşlar.
Buyrun resimler..