Gönderen Konu: Dış filtre su çıkışı  (Okunma sayısı 1178 defa)

zafer

• Üye
  • **
Dış filtre su çıkışı
« : Kasım 13, 2009, 17:35:31 ÖS »
Merhaba,

Bende Tetratec EX700 dış filtre var. Akvaryuma dönen suyu delikli bir borudan akvaryuma atıyor. ben bu boruyu komple çıkartmak ve filtreden gelen suyun sakince akvaryuma dökülmesini istiyorum. Diğer türlü hem dalgalanma hemde küçük hava kabarcıkları oluşur. Suyun sadece borunun ucundan sakince akmasında bir sakınca olurmu, akvaryum veya filtre için ?
Su Tankı : 80 x 30 x 40(h) -> 96 lt
Aydınlatma: 2 Sylvinia Grolux 18 Watt, 2 Osram Daylight 18 Watt
Filtre: Tetratec EX700 Dış Filtre

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
Ynt: Dış filtre su çıkışı
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2009, 21:37:05 ÖS »
Delikli boruyu arka cama yapıştırıp su seviyesinin altına, hatta tabana yakın bir yere vantuzlayıp delikler arka camdan yukarı bakacak şekilde su dönüşünü vermeniz daha sağlıklı olacaktır.
Görüşmek üzere,

zafer

• Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2009, 11:02:07 ÖÖ »
Delikli boruyu çok mecburen yüzeye yakın oluyor çünkü bu boruya bağlantı yapılan boru çok kısa en azından benim filtremde böyle (EX700) diğer bazı filtrelerde bu delikli boru dibe kadar indirilebiliyormuş? Delikli boruyu çıkarmanın ne gibi bir dezvantajı olabilir. Filtre edilen suyu direk akvaryuma versem daha iyi olmaz mı?

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2009, 12:15:26 ÖS »
Direk akvaryuma vermenizin bir sakıncası yok, tabii debisi fazlaysa dekorasyona zarar verebilir veya balıkları rahatsız edebilir buna dikkat etmelisiniz. Bunun dışında bir sorun olmayacaktır. Bir de o şelale boruları su yüzeyini dalgalandırarak oksijen seviyesini artırır, eğer balık yoğunluğunuz fazlaysa bu boruyu kullanmanızı tavsiye ederim. Ben aşırı bitki ve balık yüküm olan bir zamanda ses yapmasın diye gece filtre borusunu suya iyice sokuşturmuştum, hava motoruna da kapatınca sabaha yüzeyde 2 ölü 2 can çekişen diskus buldum. Balık ve bitki yoğunluğuna göre dikkatli olarak böyle bir sürprize uğramamaya dikkat etmenizi öneririm.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

zafer

• Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2009, 17:45:10 ÖS »
Birkan, cevap için teşekkürler, hayır balık yoğunluğum yok hatta hiç yok :) ben hala bitkilerim için en konforlu ortamı yaratmak için deneysel çalışmalarıma devam ediyorum. Bu arada floresanlarımın balastları yine bozuldu iki tane daha aldım yanında bir tanede dijital zaman ayarlı priz aldım. balastları bu sefer kapağın üzerine monte etmeyi düşünüyorum.

Aslında tavanı delip kapağı tavana asma fikrimde var ama bunun için gerekili motivasyonu hala yakalayamadım. Şelalemidir nedir çıkardım borunun ucu açık filtreden gelen su direk akvaryuma akıyor, daha bir neşeli oldu gibi.

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2009, 17:59:36 ÖS »
 Zafer bey bende de EX600 modeli var ve bende çıkışı bir süre sizin dediğiniz gibi kullandım. Yani fıskiye aparatı olmadan. Sakıncasını görmediğim gibi yüzeyde sağladığı hareketlenme ile hem bitkiler daha hoş gözüktü hemde yüzeyde oluşan yağımsı tabakayı engelledi. Fıskiye aparatını kullandığım zamanlarda da arka cama delikleri dönük şekilde takıyordum ama şimdi yüzeyde daha fazla hareket için yan cama zar zor monte ettim ve delikler boylamasına bakıyor. Yani akvaryumun bir ucundan diğer ucuna doğru su çıkışı var. Tetra Tec filtreler gerçekten güzel filtreler ama su çıkış kısımlarının biraz kısa olması can sıkabiliyor. Birde doluyken ve akvaryum mesafesinde maalesef debi düşüyor.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

zafer

• Üye
  • **
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2009, 18:07:15 ÖS »
Öncelikle ben genelde isimlerle hitap etmeyi daha çok seviyorum. Sende bana kısaca zafer diyebilirsin, bir yanlış yaptıysam şimdiden affola.

Aslında bende fıskıye aparatını uzunlamasına koymayı düşündüm ama suyun devir daimi için kötü bir düşünce gibi geldi özellikle fıskiyenin altında kalan alan için. Şimdi fıdkiyeyi çıkardım bir sorun yok gayet güzel :)

Bende EX700 var çok detaylı takip etmedim ama debisi iyi gibi görünüyor. Benim sorunum hortumları şeffaf hortumlar çok çabuk kirleniyor ve hemen kendini gösteriyor. Neredeyse ayda bir yeni hortum alıyorum.

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2009, 14:55:35 ÖS »
 Bende bey takısını pek sevmem o yüzden Zafer demek benim içinde iyi olur :)

Nasıl kullanıldığı pekde önemli değil aslında fıskiye aparatının, yada kullanılmamasının. Sadece çok akıntı yapıp balıkları ve bitkileri rahatsız etmesin ve dekorasyonu bozmasın yeter.

Ben benim ex600'ü test etmiştim yaklaşık olarak saatte 480-500 arası bir debi oluyor dolu halde çalışırken. Firmaların verdiği değerler maalesefki sadece motorun su içindeykenki debisi. Yani iç malzemeler göz ardı edilerek hesaplanan değer. Tabi Eheim'da böyle değil. Hortumlar konusunda haklısın. Şeffaf oldukları için çirkin gözüküyorlar ama benimkiler dolabın içinde o yüzden göze batmıyor. Arada bir içlerinden çamaşır suyu+su karışımı geçiriyorum ve ucuna ufak bez parçası bağladığım uzun bir telle temizliyorum. Renk tamamen açılmıyor ama iş görüyor.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #8 : Aralık 28, 2009, 14:00:29 ÖS »
Benim hortum temizleme tekniğim, son çamaşır suyu ilavesiyle şu şekilde. Önce lateks eldivenlerimi geçiriyorum, sonra hortumları uç aparatlarından ayırıyorum, içine biraz çamaşır suyu koyup çalkalıyorum hortumu iki ucundan tutarak bir süre. Daha sonra çamaşır suyunu döküp hortumun ucuna pamuk tıkıştırıyorum, daha sonra çeşmeye geçirip suyu basıyorum, yosundan eser kalmıyor. Eskiden çamaşır suyu kullanmazdım, artık büyük akvaryumu bodruma kaldırdığımız için dış filtre kullanmıyorum ama Yıldırım Abi'nin tavsiyesiyle çamaşır suyu da uygulamaya başladım bu şekilde, metilen mavisine bir kez bulaşınca renkten kurtulmak zaten imkansız ama çamaşır suyuyla yıkadığınızda sanırım bütün canlı kalıntıları öldürdüğünüz için uzun süre yosun oluşmuyor, sadece pamukla temizlediğinizde yosunlar çok kısa sürede tekrar tıkıyor hortumunuzu.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

zafer

• Üye
  • **
« Yanıtla #9 : Ocak 02, 2010, 18:47:08 ÖS »
Birkan, doğruyu söylemek gerekirse ben kimyasal maddelerden özellikle uzak durmaya çalışıyorum. Güzel bir şekilde durulanırsa sorun yok diyorlar ama ben yinede cesaret edip yapamıyorum. Ankaradayım TetraTec hortumlarının benzerini Forum Ankaradaki bauhousedan temin ediyorum fiyatlarda çok pahallı değil, ama çamaşır suyunuda bir ara denesem fena olmaz aslında... bakalım.

Şimdilik hortumlardaki yosunlara çok takılmıyorum amacım bitkilerimi (henüz bir bitkim var ama :)) nasıl çoğaltırım sorusuna yanıt bulmak.