Gönderen Konu: 8 litre nano karides akvaryumu  (Okunma sayısı 1829 defa)

bengin2006

• Yeni üye
  • *
8 litre nano karides akvaryumu
« : Ekim 08, 2009, 20:52:25 ÖS »
Merhabalar,

42 lt bitki ve 120 lt malawi akvaryumundan sonra nano karides akvaryumu kurmaya karar verdim. 28,5*14*21 bir akvaryum alıp kum olarak 2 lt siyah kum , 1 adet mango kökü , siyah fon , boyu marka şelale filitre , ışık olarak masa lambası 18 w /100w tasarruflu ampül , co2 sistem olarak  oista co2 diffuser setini kullanıyorum. Bitki olarak şu an  suüstü bitkisi olarak mercimek , 3 kök Ech. xingu ( zemin çimi ) ,  manga kökünün üzerine 1 adet  monosolenium tenerum - levermos ve zemine kayalara sarılmış java moss (vesicularia dubyana) ekledim. Son olarakta internetten sipariş ettiğim eleocharis parvula gelince arkaya onları yerleştireceğim. Canlı olarakta şu an 25 tane küçük kiraz karides var. Onlarda büyüyünce sayısını azaltıp 12-13 tane bırakmayı düşünüyorum. Gübre olarak sera florena kullanıyorum . Sizce bu akvaryuma daha birşey yapabilir miyim ? Bu seçtiğim bitkiler yeterlimidir ve bu bitkilerin bakımı ve gerekli su değişimi nasıl olmalıdır. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler

« Son Düzenleme: Ekim 08, 2009, 21:22:52 ÖS Gönderen: bengin2006 »

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
Ynt: 8 litre nano karides akvaryumu
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2009, 22:04:58 ÖS »
Hoş küçük sevimli bir tank. İlk fotoğrafta aydınlatma fazla parlamış. Önünü siyah ışık geçirmeyen birşeyle kapatırsanız iyi olur. Keşke kumu sererken en azından bir kısımda yükselti yapsaydınız. Engebeli kum daha hoş gözükebilirdi. Ista'nın sprey'li sistemini ne kadar zamandır kullanıyorsunuz bilmem ama pek verimli bir sistem değil. Bende zamanında denemiştim. Gübre tercihiniz de pek iyi değil. Hagen'in yada Seachem'in Flourish'ini öneririm. Bitki olarak daha fazla ekleme yapmayın (parvula'dan sonra) şuan yeterince bitki var. Elinizdekiler gelişince gayet güzel olacaktır. Su değişimlerini maksimum 2-3 günde bir %50 şeklinde iyi olur.
« Son Düzenleme: Ekim 08, 2009, 22:29:35 ÖS Gönderen: Bvarisli »
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

bengin2006

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2009, 23:10:32 ÖS »
yorumlarınız için teşekkür ederim, Bu tankı 1 hafta önce kurdum, ve değiniz gibi  sonraki zamanda çok güzel olucağına inanıyorum, %50 su değişimi ufak bir tank için çok değil mi ? lakin karidesler bu kadar su değişiminden olumsuz etkilenmezler mi ? Ista co2 sistemini 4-5 ay daha önce bitkili tankımda kullanıyorumdum. >Değiniz gibi çok fazla verim alamamıştım . Mayalı sitemleri denediğimde onlarda başarılı olamadım. O yuzden şimdilik günde 1 defa regülatör dolacak şekilde co2 veriyorum .2-3 saat içinde suya karışıyor.

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2009, 16:12:34 ÖS »
Su değişimini her zaman iyice dinlenmiş su ile yapın. Eğer suyunuz çok sertse su değişimlerini daha düşük tutabilirsiniz.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

bengin2006

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : Ekim 16, 2009, 09:32:32 ÖÖ »
Merhabalar ,

En son gelen bitkilerimi de ektikten sonra genel görüntüyü göstermek adına ilgili linki aşağıya koyuyorum. Eleocharis parvula iyi durumda olmamasına rağmen gene de arkaya ektim. Yeniden sipariş ettiklerim geldikten sonra onları aralarına ekeceğim. Arka fon olarak kullandığım kağıtta kabarmalar oldu bu sefer cama yapışan bir siyah fon almayağı düşünüyorum. Birde camda oluşan yosunlama için alabileceğim balık ne önerirsiniz ? Cüce vatoz seçeneğini en son düşünmek istiyorum , malum akvaryum 8 litre ve o balık zemini çok karıştırır. 

http://img62.imageshack.us/i/cimg1839.mp4/

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #5 : Ekim 16, 2009, 11:06:17 ÖÖ »
 Gayet güzel gözüküyor akvaryum. Camdaki yosunlanma için cüce vatoz'u bende tavsiye etmem. Yosun tükettiği kadar da pislik üreten bir canlı, bu kapasite de dediğiniz gibi olmaz. Size nerite salyangozu önerebilirim. Tabi akvaryumun üstü tam kapalı değilse ev'i keşfe çıkmaları muhtemeldir.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

bengin2006

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : Ekim 16, 2009, 15:36:06 ÖS »
teşekkür ederim , öneriniz için 2 adet sipariş verdim . Akvaryumun üzeri açık ama artık gözlemleyeceğim , umarım sorun yaşamam

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Ekim 16, 2009, 17:19:15 ÖS »
 Ben neredeyse her sabah arkalarında bıraktıkları izi takip ederek odadan toplayıp akvaryuma atardım :D (Arkalarında sümüksü bir iz bırakıyorlar maalesef.)
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

bengin2006

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2009, 06:26:09 ÖÖ »
Heheh :) komikmiş hakikaten, bunlar daha fındık büyüklüğünde , o yüzden hemen kaçabileceklerini sanmıyorum.  Ama elma salyangozları kadar büyüyorsa o zaman kaçabilirler,  ayrıca bunlar karada yaşabiliyor mu ? bu kadar kaçtıklarına göre dışarıyada uyumlular galiba :)

bengin2006

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : Ekim 25, 2009, 15:57:06 ÖS »
Merhabalar,

Nihayetinde Eleocharis parvula ya kavuştum, ve hızlıca arkayı onunla donattım iyi de durdu gibi biraz zaman geçip bitki yerine alışınca ve öne doğru yayılınca aynı boy budamak gerecek , o zaman çok daha güzel olur sanırım. Şimdi tek eksiğim sol tarafa cam ile kütük arasına sipariş ettiğim ama anca çarşamba günü elimde olucak olan Hemianthus callitrichoides ''Cuba''  onu da oraya ektim mi sanırım nano akvaryumum tamamlanacak. Aşağıya akvaryumun son halinin videosunu ekliyorum. İyi yada kötü bir yorumda bulunursanız sevinirm.

http://img20.imageshack.us/i/nanotank.mp4/

« Son Düzenleme: Ekim 26, 2009, 09:25:40 ÖÖ Gönderen: bengin2006 »