Ben 2 tatlı su (AMAZON ) tankımda biri dışında 15 tl lik şelale filtre kullanıyorum, diğerinde filtreyi haftada bir takıyorum.
SU FİLTRELEMENİN BİR ÇOK YOLU VARDIR, BU GÜN BUNLARI ELE ALICAĞIZ;
1-PİPO (ÜRETİM) FİLTRE
Daha çok üretim , karantina tanklarında kullanılır, kullanmanın bir çok yolu vardır;
-Diyafram ile,
-Kafa motoru ile,
-Dış filtre ile,
Kullanılabilinir, diyafram kullanımı bitkili tanklarda çok tercih edilmez, ama elde ne varsa o kullanılabilinir.
2-İÇ FİLTRE
Bu filtreler HER akvaryumda kullanlabilinir, modifiye edilebilinir, suya oksijen kazandıran bir ekipmandır.Bu konu çok geniştir ve ayırabilinecek paraya bağlıdır.
3-ŞELALE FİLTRE
Bence en kullanışlı filtrelerdir, suya oksijen kazandırır, tankın içinde yer kaplamaz, modifiye edeilebilinir.
4-DIŞ FİLTRE
GENİŞ BİR KONUDUR ETKİLİ FİLTRELERDİR, TEMİZLİĞİ BASİT VE FİLTRE MALZEMELERİ GENİŞ BİR YELPAZEDE DİR.
5-UV FİLTRELER
Daha çok bir pompa yardımıyla uv su pompalanır ve hortumla su geri tanka akar.TANKA KATKI,GÜBRE VB şeyler eklendiğinde KAPATILMALIDIR.İç filtre gibi olanıda vardır.
6-SUMPLAR
Tankı delebilirsiniz, yada benim deniz tankında kullandığım gibi bir OWER FLOW BOX kullanabilirsiniz su delinen yerden yada owerflowbox dan bir hortum yada boru yardımıyla filtre tankına akar çeşitli malz. geçerek bir pompa yardımıyla tanka su pompalanır