Gönderen Konu: Double-face akvaryumum (200 litre)  (Okunma sayısı 1007 defa)

turunc

• Üye
  • **
Double-face akvaryumum (200 litre)
« : Eylül 09, 2009, 23:08:33 ÖS »
Double-face akvaryumum

Gelişme belli bir aşamaya gelince genel fotoyu çeker paylaşırım. Fakat şimdilik sadece bölgesel fotolar var. Henüz yeni kuruldu. 10 günlük bir kurulum. Marsilea dikmek 3 saatimi aldı.

Tabanda siyah kuvars kum ve dazs soil kullandım. Suyu 1/3 doldurduktan sonra hemen bitkileri diktim. HEmen derken 3 saat sürdü. :) Suyu hala tamamlayamadım. Teknik aksaklık...
 Kurulumdan 7 gün sonra Co2 vermeye başladım. Sıvı gübrelemeye aynı gün başladım. Yeni kurulduğundan ve bitkiler henüz oturmadığından sadece potasyum verdim. Diatom başlangıcı görüldü. Bitkilerin üzerinde gelen saç yosunu var. Bunlar zamanla çözülecek problemlerdir. Balıkları 6. gün ekledim. Gelişmeleri hep bilikte göreceğiz.

100x50yx40
2 gün ışığı-1 grolüx flo
2213 Eheim dış filre
2 litre CO2 tüp
Ista external difüzör

Bitkiler:
Marsilia hirsuta
Java fern
Java moss
Anubias barteri
Vallisneria americana var. biwaensis - Spiral saz
Nymphaea lotus (zenkeri)
Echinodorus Indian red
Micranthemum umbrosum (bebek gözyaşı)
Cryptocoryne walkeri

Bunlar yeni bebişlerim. Tül mermer meleklerim. 6 adet. Henüz 3 aylıklar.

Akvaryum çift taraflıdır. İşyerimin ön camında duruyor. Dışarıya koyduğumuz masadan da zevkle seyrediyorum. Çift yüzlü olduğundan dizanyda en çok bu açıdan zorlandım. Arka tarafında aynı güzellikte olması gerekiyor.
Ümit SEZER
Ziraat Müh.

fantastik3

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
Ynt: Double-face akvaryumum (200 litre)
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2009, 01:33:47 ÖÖ »
Akvaryumunuz güzel gözüküyor. Ancak güneş ışığı aldığı için alg-yosun patlamasın!

turunc

• Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2009, 02:13:49 ÖÖ »
Teşekkürler yorumunuz için. Akvaryumum güneş ışığı almıyor. O sebeple bir sorun olmayacaktır. SAdece aydınlık bir yerde duruyor.  Sabah çok erken saatlerde yarım saat güneş ışığı alıyor. Bu akvaryum için faydalı bir şeydir. Tabii dengelere dikkat edersek. :) Biraz tecrübe gerekiyor.

Eleştiri, yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
Ümit SEZER
Ziraat Müh.

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #3 : Eylül 10, 2009, 10:11:21 ÖÖ »
Marsilia hirsutalarınız gelişince güzel bir tank olacağa benziyor elinize emeğinize sağlık.Arka fon kullanmayacakmısınız ?.
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

fantastik3

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yanıtla #4 : Eylül 10, 2009, 10:15:15 ÖÖ »
Ümit Hanım,

Güneş almıyor derken, direkt olarak almamasını kastediyorsunuz sanırım. Tankınız henüz çok yeni! Biyolojik dengenin tam oturması 6-8 ay gibi bir süreç olduğunu düşünürsek, kesin sonuçlar için henüz çok erken. Bakteri kültürü kullanmasaydınız ancak 2-3 haftada doğal olarak balıkların yaşayabileceği bir ortam oluşacaktı.

Alg riski hepimizin korkulu rüyası, insanı hobiden soğutuyor!
Bu nedenle geç olmadan, hiç UV filtre kullanmayı düşündünüzmü?

« Son Düzenleme: Eylül 10, 2009, 23:26:55 ÖS Gönderen: fantastik3 »

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #5 : Eylül 10, 2009, 13:37:04 ÖS »
Su dengeleri yeridne olduktan sonra illa ki Güneş gören akvaryum yosun tutacak diye bir kural yok, sadece dengeleri oturtmakta zorlanıyoruz problem bu oluyor. Güneş ışığı da yosun oluşma potansiyeli varsa katalizör etkisi görüyor elbette. Yalnız balıkların bu kadar erken ve bir anda eklenmesi bence çok doğru olmamış
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

turunc

• Üye
  • **
« Yanıtla #6 : Eylül 10, 2009, 17:13:07 ÖS »
Merhaba,

Soner Bey, akvaryumu çift taraflı kullanmayı planlıyorum. O sebeple şimdilik arka fon olmayacak. Fakat ileride genel foto çekerken, elimdeki siyah fonu kullanabilirim.

Mutlu Bey, yorumunuz için teşekkür ederim. UV filtre kullanamayı düşündüm. Fakat ekonomik olarak şu anda bu mümkün değil. Akvaryumun ilerleyişine göre, eğer elzem görürsem UV kullanacağım.

Birkan Bey, görüşlerinize katılıyorum. Balıklar konusunda haklısınız. Dayanamadım desem yeridir. :)

GEliştikçe yeni fotolar paylaşacağım. Başım derde girerse yardımlarınıza her zaman açığım. Gözümden kaçan birşeyler kesin vardır. Saygılarımla...
Ümit SEZER
Ziraat Müh.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Eylül 10, 2009, 17:21:29 ÖS »
Bu arada bence kütüğün bitiş noktasında çok fazla yosun kullanmışsınız, yosunlar gelişmeye başladığında görüntü daha da biçimsizleşecek bence uç kısımlardaki fazlalıkları alıp resimde görünen kütüğün sağ tarafındaki seyrek bölgeye eklemelisiniz. Balıklar için de sağlık olsun artık ne yapalım ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #8 : Eylül 10, 2009, 22:57:59 ÖS »
Ümit Hanım Ziraat mühendisi olan birine bitki yetiştirilmesi konusunda akıl vermekten hicab duyarım ;D. Ama eminimki tankınız ileride süper olacak, ileriki günlerde yeni fotoları paylaşmanız dileği ile.Bu arada melekleriniz çok şirin.Elinize emeğinize sağlık.
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

turunc

• Üye
  • **
« Yanıtla #9 : Eylül 12, 2009, 02:13:45 ÖÖ »
Sevgili adminim, kararsız kalmıştım mosslar konusunda. Fikir için teşekkürler. Sizin dediğiniz gibi deneyeceğim. Aslında moss özürlüsüyümdür. Benim için mosslar tam bir muamma. Bir türlü güzel yetiştiremedim. Hatta yerleştirmeyi bile başaramadım. Sizden ricam; java mossların püf noktalarını içeren bir mini makale yazsanız, inanın çok makbule geçer benim için. :)

İlahi Soner Bey... BEn ancak domatesten, ağaçlardan, üzümlerden anlarım. Su altı bitkileri için bütün birikimimi kullanıyorum. Her sese kulak veririm, herkesi dinlerim, gözlem yapar, oradan anlam çıkarırım. O sebeple her türlü konu konuşulsun, bilgiler paylaşılsın isterim. Sizden de ricam budur. Meleklerim henüz yavrular, o sebeple bence de çok şirinler. İnşallah sağlıkla büyütmek nasip olur.

Uygun şekilde çekilmedi ama yine de başlangıç fotosu olması açısından genel fotoyu paylaşmaya karar verdim. Gece çekimi yapmadığımdan yansımalar ve çekim hataları var. Bunları görmezden gelmenizi rica ederek görüşlerinize açıyorum. :)

Ümit SEZER
Ziraat Müh.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #10 : Eylül 12, 2009, 03:50:40 ÖÖ »
Aslında mossların öyle çok püf bir noktası yok uzun uzun anlatılacak. Ekstra söylenebilecek şey yeni tanklardan ziyade oturmuş suları seviyor oluşları. Melekleriniz pek yavru sayılmaz, birkaç ay içinde üreme çağına erişmiş olacaklar. Bu arada ben de size bir soru sorayım bağ dediniz, üzüm dediniz. Amcamın bağında epey yıllanmış üzümlerin sökülüşünden artakalan dallar ve kökler var, sanırım üzüm ağaç ya da ot her neyse artık suya epey dayanıklıymış. Kökleri ya da dalları kaynatıp akvaryumda kullanmamız mümkün müdür ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

turunc

• Üye
  • **
« Yanıtla #11 : Eylül 12, 2009, 14:06:40 ÖS »
Dalları değil de, köklerini kullanabilirsiniz. Çok sert bir odunu vardır.
Ümit SEZER
Ziraat Müh.

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #12 : Eylül 13, 2009, 14:18:29 ÖS »
Ümit Hanım, epeydir bahsediyordunuz bu akvaryumdan. En sonunda gerçekleştirmişsiniz ve gayet te iyi bir başlangıç olarak görünüyor. Bitkiler de akvaryumu biraz doldurmaya başlasınlar daha da güzelleşecektir.
Görüşmek üzere,

turunc

• Üye
  • **
« Yanıtla #13 : Eylül 13, 2009, 18:10:01 ÖS »
Yorumunuz için teşekkürler Yıldırım Bey. VAlla sayenizde oldu desem yeridir. :) ÖZellikle bitki, kum, ekipman ve çok değerli bilgi paylaşımınız sayesinde...
Ümit SEZER
Ziraat Müh.

turunc

• Üye
  • **
« Yanıtla #14 : Eylül 15, 2009, 01:43:51 ÖÖ »
Çekim için siyah arka fon koydum, ve sık aralıklarla fotoları çekip yüklemeye ve sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Yeni yaprakları görebiliyor musunuz? Yonca şeklinde yeni yapraklar verdi.

Zenkeriler yerlerine adapte oldular ve bu kadar kısa sürede yapraklandılar. Solda cryto wendtii brown görülüyor.

JAva fernler çok mutlu, bu kadar kısa sürede yeni çıkan filizlere bakın. Taze suyun önemini bu anlamda vurgulamak isterim. JAva fernler taze su çok seviyor. Su değişimini asla ihmal etmeyin.

Genel foto- siyah fon ile... Sadece çekim için kullandım. Çİft yüzlü olarak  kalacak şimdilik.

Biraz da yakıcı pozlar alalım benim minik güzellerimden. MAŞALLAH...

Not: Fotoda görülen minik beyaz noktalar Co2 ve O2 baloncuklardır.
Ümit SEZER
Ziraat Müh.