Gönderen Konu: ACİL yardım ve fikir  (Okunma sayısı 292 defa)

matuhan

• Yeni üye
  • *
ACİL yardım ve fikir
« : Ağustos 25, 2009, 17:46:45 ÖS »
Arkadaşlar öncelikle merhaba..Ben Bir akvaryum kurudum ve bunu sizlerdende çok özendiğim bir bitkili akvaryuma çevirmek istiyorum...AKvaryumum 80*30*40 ebatlarında net 96 lt..DIş filtrem 100w ısıtıcım 2 florasanım var ama tam bılmıyorum markalarını ama alırken biri gün ışığı biri bitki için dendi..Şu an elimde siyah parlak 1mm kalınlığında kumum var ama hagenmi bilmiyorum,birde kahve rengi kumum var aquacly(sanırım yanlış yazdım),100 gr da azoo misket gübre aldım...Ben düşük destekli bir tank kurmak istiyorum ilerde büyüyünce daha profesyonel çalışırım.
Öncelikle ; ELimdeki bu siyah kum işe yararmı kullanabilirmiyim.akvaryumcuda alırken salınım yapmaz dedi ve bende kullanıyorum dedi kendi akvaryumunda vardı hatta hepsinde vardı..kullanayımmı......sadece elımdekı kahve rengi kumumu kullanayım....birde bitki seçimi nasıl olucak veya bana boyle guzel bır resılı tank ve kullanılan bitkiler hakkında bir bilgi...
Ben çok baktım bodur bitkiler çim gıbı tabana yayılan ama onlar zor ve co2 istiyorlar benım ne tecrubem nede param kaldı bıttıı:)
ama oncelik kumu nasıl kullanayım yarıdmcı olursanız cok sevınırım.... ??? ???

nedimturan

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: nedim turan
Ynt: ACİL yardım ve fikir
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2010, 16:06:32 ÖS »
selamlar kumlarınızı temizledikten sonra kullana bilirsiniz
kahverengi olanı ben pek kullanmanızı tavsiye etmiyorum çok hafif bir kumdur ve bitki dikimi için baya zorluk çılartır.
saygılarımla