Gönderen Konu: Yeni Başlıyorum 150 Litre Bitkilendirme Yardım  (Okunma sayısı 2003 defa)

gkhnacaban

• Yeni üye
  • *
Yeni Başlıyorum 150 Litre Bitkilendirme Yardım
« : Ağustos 23, 2009, 11:45:05 ÖÖ »
Öncelikle Merhaba
7 senedir akvaryumlarla çok yakından ilgileniyorum ama şu ana kadar tam anlamıyla hiçbitkili akvaryum yapmadım.Siteyi gezince yapmaya karar verdim.Şu an 153 Litrelik 85*40*45 ölçülerindeki akvaryumumda :
Haoss'un Güçlü Dış filtresi bulunmaktadır
Isıtıcım Yeterli
20cmlik Mango köküm
3 Adet Anubiasım
5kök Eledoa
5kök sazım
1 hava motorum
DIY CO2 Şişem var
Tabandan yukarı 5cm yüksekliğinde siyah Hagen Kum bulunmakta
100 tl bütçe ile balık hariç ne yapabilirim.
Mersin Civarından bitki satan arkadaşlar irtibata geçebilir özel mesaj atsınlar
Ayrıca uygun fiyata bitki alımını nerden yapabilirim ?

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Yeni Başlıyorum 150 Litre Bitkilendirme Yardım
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2009, 14:55:24 ÖS »
Floerasan labilirsiniz ;D Bitki için internet üzerinden satış yapan siteleri de es geçmeyin derim.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

gkhnacaban

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Ağustos 23, 2009, 15:18:12 ÖS »
Alıntı
Floerasan labilirsiniz  Bitki için internet üzerinden satış yapan siteleri de es geçmeyin derim.
O mevcut benim şu an bitki+ taban malzemesi+gübreyi 100tlye kapatmam gerekiyor.Diğerleri sorun değil.
Ayrıca bi admin olarak böyle kabataslak geçmeniz ne derece doğru ?
« Son Düzenleme: Ağustos 23, 2009, 15:22:51 ÖS Gönderen: gkhnacaban »

gkhnacaban

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Ağustos 23, 2009, 20:38:16 ÖS »
Koskoca forumda bir kişi bile yorum yazmamış.Bence bu konu yorumsuz...

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2009, 10:53:25 ÖÖ »
Gökhan Bey forum kimseyi memnun etmek durumunda değil zira hayrına hizmet veren bir kurum. Kimse danışmanlık ücreti ödemiyor (bildiğim kadarıyla) bu durumda şikayetçi olmak ne kadar doğru ;D

İlk mesajınızda aydınlatmaya dair hiçbirşeyden bahsetmemişsiniz. E aydınlatma olmadan akvaryumunuzu 25-45 liralık fiyatlarıyla ve kalitesiyle insanı iki kere şok eden Tropica imzalı bitkilerle doldursanız bile verim almanız mümkün olmayacak. Aydınlatmanızın özellikleri ne, MH mı T5 mi T8 mi kulanıyorsunuz, lambalar ne marka kaç K, lt/w oranınız ne bunların yazılması bence akvaryum boyutlarından çok daha önemli ya da kumdan.

100 TL'ye kapatmaya gelince, gübre çok paraya mal olmayacaktır. Tabanda kumun altına hiçbirşey koymamayı veya evdeki imkanlarla torf toprağı vesaire hesaplı malzemeleri kullanmayı düşünebilirsiniz. Ben şahsen misket gübreyi ara sıra kullanmanın taban açısından yeterli olduğunu düşünüyorum ;D

Gübre için yapabilir ya da bulabilirseniz misket gübresi alın derim. Endüstri tablet gübreleri oldukça pahalı ve bence pek de değmeyecektir. Ama önceliğimiz elbette sıvı gübre. Sıvı gübre konusunda taviz verilmemeli bence. Bitkili akvaryumda ana katkı her zaman sıvı gübredir(bence). Tabanın altına ne serdiğiniz, hangi tablet gübreyi aldığınız bence çok çok daha az önem taşır sıvı gübrenin yanında. (Katkı derken CO2 haricindeki katı-sıvı katkıları bahsediyorum sonra olay çıkmasın ;D ) Kesinlikle Seachem, Hagen olmadı Sera gibi markları almaya çalışın öncelikli olarak. Bu arada hep diyorum şu Maltepe Pet'teki Bloom&Bloom da hiç fena durmuyor bende var kullanıyorum ancak iyi-kötü gözlemini yapmam pek mümkün değil, her gün kafama göre bi gübre atıyorum PMDD-Hagen-Bloom ;D

Valla kum fiyatlarını düşününce btkiye pek birşey kalmıyor sanırım. Ama dere kumu kullanırak müthiş bir skorla öne geçebiliriz ;D Ben internet üzerinden bitki satan birkaç şirketi site aracılığıyla gözlemleme ve alışveriş yapma imkanı buldum. Hiçbir kaygı taşımadan Maltepe Pet'in bitki konusunda çok iyi olduğunu söyleyebilirim. İstanbul ve Ankara dışındaki illerde aradığınız bitkileri bulmak imkansıza yakın oluyor. Bir yerden sonra internete muhtaçsınız maalesef.
Artık 20lt Bitkili Tank

gkhnacaban

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2009, 11:29:38 ÖÖ »
Alıntı
E aydınlatma olmadan akvaryumunuzu 25-45 liralık fiyatlarıyla ve kalitesiyle insanı iki kere şok eden Tropica imzalı bitkilerle doldursanız bile verim almanız mümkün olmayacak. Aydınlatmanızın özellikleri ne, MH mı T5 mi T8 mi kulanıyorsunuz, lambalar ne marka kaç K, lt/w oranınız ne bunların yazılması bence akvaryum boyutlarından çok daha önemli ya da kumdan.
Yukarıda Floresanımın olduğunu belirtmiştim. Ayrıca litre başına 1 watt düşüyor.
Alıntı
Tabanda kumun altına hiçbirşey koymamayı veya evdeki imkanlarla torf toprağı vesaire hesaplı malzemeleri kullanmayı düşünebilirsiniz. Ben şahsen misket gübreyi ara sıra kullanmanın taban açısından yeterli olduğunu düşünüyorum-Valla kum fiyatlarını düşününce btkiye pek birşey kalmıyor sanırım. Ama dere kumu kullanırak müthiş bir skorla öne geçebiliriz
Şu an elimde taban Malzemesi 4-5cm hagen siyah kum var. Onun üstüne yada altına torfdan bahsetmişsiniz torf olarak öneriniz nedir ?
Işığım yeterli geriye gübre,bitki,taban eksiklikleri (şimdilik 4cm hagen siyah kum bulunmakta onun altına yada üstüne malzeme )
« Son Düzenleme: Ağustos 24, 2009, 11:30:58 ÖÖ Gönderen: gkhnacaban »

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2009, 11:41:11 ÖÖ »
Ben kumun altını birşeylerle takviye etmenin çok gerekli olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ancak torf kullanıp memnun olan birçok insan geldi geçti gelip geçmekte siteden. Torf derken çiçekçilerde satılan bahçe toprağından bahsediyorum.

Bu arada ilk mesajınızda ben hala floresanla ilgili bir ibare göremiyorum ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

gkhnacaban

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2009, 11:48:52 ÖÖ »
Alıntı
Alıntı
Floerasan labilirsiniz  Bitki için internet üzerinden satış yapan siteleri de es geçmeyin derim.
O mevcut benim şu an bitki+ taban malzemesi+gübreyi 100tlye kapatmam gerekiyor.Diğerleri sorun değil.
Torfu nasıl kullanacağım hakkında bilgi yada link verirseniz sevinirim.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2009, 12:06:11 ÖS »
Sitede birçok başlıkta geçen bir konu. Genelde kumun altına 1-2 cm kalınlığında serilerek kullanılıyor ama bence bu kadar kalın olmamalı. Bir de buı torf katmanın üstüne sineklik teli koyan var koymayan var bir de öyle bir hadise mevcut ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

Akartuna

• Üye
  • **
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2009, 12:59:22 ÖS »
Özetlersek en alta toruf üstüne quartz kum-sineklik ve dere kumu şeklinde olabilir.
100 lt Bitkili
360 lt Tropheus
50 lt apistogrramma cacu

fantastik3

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yanıtla #10 : Ekim 15, 2009, 20:37:42 ÖS »
Ben de şu dere kumu merakını anlayamıyorum? Dere kumu diye satılan o kadar çok kum var ki! İnşaat kumunu (çakıl aslında) dere kumu diye satıyorlar. Bence dere kumu, salınım yapmadığı bilinen, kullanıldığında olumlu sonuç verdiği bilinen markalı, güvenli ürünlerin önüne geçmemeli! Tabandan çok çekmiş birisi olarak kesinlikle taban önemli diyorum, aquaclay var, siyah 2-3mm taneli quartz kumlar var (salınımsız) bunları tercih ederim doğrusu!  En alta 1 cm'yi aşmayacak bir torf, içerdiği humik asit nedeniyle kök gelişimini destekler, fondovivo gibi kil içerikli, laterit gibi zengin içerikli, seachem florite gibi garantili bir zemin besin katmanı olursa bitki adaptasyonu olsun, ilk başlarda besin dengesi olsun daha kolay olabilir! T. Amano, O. Knott gibi ustalar bile : Torf ve kil içerikli, "besleyici" bir alt katman, üstüne de, salınımsız, besleyici olmayan, nispeten hafif, substratlar kullanıyorlar. Mesela lavalit var, burada hiç bahsedilmiyor ama, o kadar isabetli bir zemin malzemesi ki! Akvaryumcular da bulamadığından mı, fiyatı ucuz diye mi bilmem bunu pek satmazlar, bence çok güzel bir seçim yapılabilir.

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #11 : Ekim 16, 2009, 10:50:26 ÖÖ »
 Mutlu bey inşaat kumları genelde derelerden yani tatlı su yataklarından alınan kumlardır. İnşaatlarda tercih edilme sebebi ise çimento ile karıştırıldığında deniz kumuna kıyasla daha iyi tutunmasıdır. Tabi her zamanki gibi uyanık esnafımız dere kumu yada inşaat kumu adı altında envai çeşit malzeme satabilmektedir. Direk dereden yada dere kenarından alınacak kumlarda (alınan mevkii temiz ise) taban malzemesi olarak kullanılabilir. Tabi belirttiğiniz gibi altında yeterli bir besin katmanı oluşturularak. Yoksa tek başına dere kumu tabi ki taban da bir malzeme olmaktan öteye bir besleyicilik sağlayamayacaktır.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

fantastik3

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yanıtla #12 : Ekim 17, 2009, 11:48:44 ÖÖ »
İnşaat kumlarının dere kumu olduğunu, eğer olmazsa yapılarda nasıl sonuçlar verdiğini ne yazık ki 10 sene önce, İzmit'te çok iyi öğrendik! Ancak benim söylemek istediğim, salınım yapmasıyla ilgili. Derede çakmak taşıda var, kireç taşıda var, var oğlu var! Bazı arkadaşlar derelerden, göllerden taşlar, kayalar toplayıp; gözü gibi sakındıkları, tropica'nın çok pahalı bitkilerini ektikleri tanklarına koyuyorlar ve silikat, kalsit gibi kayanın içindeki damarlardan çıkan maddeler salınım yaparak diatomdan başlayıp, parazitlere kadar varan sorunlar yaşayabiliyorlar.  Elbetteki bu işi bilen, dekor malzemelerini sterilize eden kişilerden faydalanarak biz de kullanabiliriz. Ama mantar toplamak gibi yaparsak, bilmediğimiz mantarı yersek ne oluyorsa aynı sonuçta bizi bekliyor olacaktır.
Garantili, markalı, steril, kendini kanıtlamış ürün diyorum.

Bukalemun

• Yeni üye
  • *
  • 200x50x60
  • Ad Soyad: Ramazan Yavaş
« Yanıtla #13 : Kasım 24, 2011, 14:28:31 ÖS »
Yeni uye oldum için fazla yorumlara girmek istemiyorum lakin Derekumu bildimiz dere kumudur. inşat malzemesi satan yerlerden cok ucuza alabilirsin. Bildigim kadarıyla coğu insan tban takviyesi ve torfun akvaryum tabanına birden karışmasını engelemk amacıyla ince yapısından faydalandıklarını biliyorum. Torf  denilen malzemeyi acıklamıyorum internetden torf uretimi yazarsan nasıl uretildini toprak altında curumeye bırakılan bitkilerden ibaret oldunu  göreceksin. kurulu akvaryumda curumuş bitki artıkları ölmuş alklerin ve yosunların  canlı bitkiler acısından  minarel ve besin kayna olarak kulanıldını biliyoruz. Torf ta bunun hazır hali. dikkat etmen gereken husus torfun 1cm kalınlı gecmemesi ve uzerini dere kumuyla veya onun yapısında  bir taban malzemesile %90 stabile etmen gerekir . yaklasık buda kulanıcan malzemin kalınlı 2 ila 2.5 cm tekubul eder daha ust katmana demirce zengin taban malzemesi   secmendindir. piyasada cok ölcekli malzenmeler mevcut . bukonuda 0.4mm  ölcekli malzeme secmen bakteri yaşamı acısından idal oldunu bilmen gerekir bakteriler filitrelerimizde koloni oluşturdukları gibi ilk olarak akvaryum tabanında koloni olştururlar .  diyer taban konbinasyonunu senin tercihindir.
 Yanlışım varsa  tecrubeli arkadaşlar duzeltirlerse sevinirim bizde ögrenmiş oluruz .
:)

Tr-Merces Letifer-Tr

• Üye
  • **
  • -TÜRK-
  • Ad Soyad: Burak Özbay
« Yanıtla #14 : Aralık 03, 2011, 12:57:31 ÖS »
En iyi kum doğal kumdur.
110 lt REEF TANK
30 lt BİTKİLİ AMAZON,
35 lt PALADARYUM,