Evet 120lt tankı bırakınca 20lt'ye döndük. Bu akvaryumu kurarken aslında içimde güzel duygular vardı, bakım az, gübre az, rotala da yok miss. Kurulumda bir zamanlar Maltepe'den almış olduğum 3-5 kiloluk Hagen siyah kumu kullandım. Ters bulduğum kum altı torf işlemini uygulamadım sadece 5-6 tane misket gübre atıverdim tabana. Bu akvaryumda beni en çok heyecanlandıran şey mahogany (ya da her enyse

) kütüklerini kullanabilecek oluşumdu, nitekim kullandım da.
Akvaryumda eski akvaryumdan kalan Parvula ve hemianthus bitkielrini kullandım, fazlasını da şimdilik gerekli bulmadım ancak bitkiler pek iyi durumda değil. Bu arada bitki straforunu 2.5 günün ardından açtığımda salyangozları da bitkilerin arasına yerleştirip unuttuğumu fark ettim. Neyse ki 4 salyangozun 3ü bir saat sonra hareketlenmeye başlamıştı, kalan bir tanesinden şüphelenmedim ancak şüphelenmeliymişim. Ertesi gün uyandığımda odam leş gibi kokuyordu ve karideslerim artık yaşamıyordu(sornadan bir plati yavrusunun daha cesediyle karşılaştım) Akvaryumu güç bela temizledim ve salyangozu çöpe attım. Bunlar geçen hafta oldu. Dün iki salyangozun daha öldüğünü fark ettim ve neyse ki bu sefer erken davranan bendim. Kalan tek salyangozum şu an akvaryumda geziniyor ve aslında tek salyangoz daha çok işime geliyor ancak kayıplar üzücü elbette.
Akvaryumdaki su belki 10 litreyi ancak bulur ve balık yükümüz aşırı. 15 civarı balık var. Benim asıl niyetim bütün balıkları verip bulursam akvaryuma karides atmak ve anneme günde bir kere yem at, azalan suyu ekle, su değişimini ben geldikçe yaparım demek. Bir de bamboo dikmek..
Akvaryum birkaç gün aydınlatmasız kaldı, odam da Güneş aldığı için çok önemsemedim ve bitkiler biraz daha kötüleşti ancak birkaç gün önce zahmet edip stoktaki 8w floresan armatürünü Allah'a emanet bağlayıverdim. 20w tasarruf ampulüyle yapacağım kapak yakında devreye girecek.
İşte ilk resimler, yorumlarınız beni sevindirir

,

Bu da yeni kapak projemden ilk sızan görüntüler