Gönderen Konu: 20lt Orman esintisi, karides gezintisi  (Okunma sayısı 1619 defa)

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
20lt Orman esintisi, karides gezintisi
« : Ağustos 22, 2009, 22:57:56 ÖS »
Evet 120lt tankı bırakınca 20lt'ye döndük. Bu akvaryumu kurarken aslında içimde güzel duygular vardı, bakım az, gübre az, rotala da yok miss. Kurulumda bir zamanlar Maltepe'den almış olduğum 3-5 kiloluk Hagen siyah kumu kullandım. Ters bulduğum kum altı torf işlemini uygulamadım sadece 5-6 tane misket gübre atıverdim tabana. Bu akvaryumda beni en çok heyecanlandıran şey mahogany (ya da her enyse ;D) kütüklerini kullanabilecek oluşumdu, nitekim kullandım da.

Akvaryumda eski akvaryumdan kalan Parvula ve hemianthus bitkielrini kullandım, fazlasını da şimdilik gerekli bulmadım ancak bitkiler pek iyi durumda değil. Bu arada bitki straforunu 2.5 günün ardından açtığımda salyangozları da bitkilerin arasına yerleştirip unuttuğumu fark ettim. Neyse ki 4 salyangozun 3ü bir saat sonra hareketlenmeye başlamıştı, kalan bir tanesinden şüphelenmedim ancak şüphelenmeliymişim. Ertesi gün uyandığımda odam leş gibi kokuyordu ve karideslerim artık yaşamıyordu(sornadan bir plati yavrusunun daha cesediyle karşılaştım) Akvaryumu güç bela temizledim ve salyangozu çöpe attım. Bunlar geçen hafta oldu. Dün iki salyangozun daha öldüğünü fark ettim ve neyse ki bu sefer erken davranan bendim. Kalan tek salyangozum şu an akvaryumda geziniyor ve aslında tek salyangoz daha çok işime geliyor ancak kayıplar üzücü elbette.

Akvaryumdaki su belki 10 litreyi ancak bulur ve balık yükümüz aşırı. 15 civarı balık var. Benim asıl niyetim bütün balıkları verip bulursam akvaryuma karides atmak ve anneme günde bir kere yem at, azalan suyu ekle, su değişimini ben geldikçe yaparım demek. Bir de bamboo dikmek..

Akvaryum birkaç gün aydınlatmasız kaldı, odam da Güneş aldığı için çok önemsemedim ve bitkiler biraz daha kötüleşti ancak birkaç gün önce zahmet edip stoktaki 8w floresan armatürünü Allah'a emanet bağlayıverdim. 20w tasarruf ampulüyle yapacağım kapak yakında devreye girecek.

İşte ilk resimler, yorumlarınız beni sevindirir :)

,

Bu da yeni kapak projemden ilk sızan görüntüler ;D

« Son Düzenleme: Ağustos 22, 2009, 23:00:25 ÖS Gönderen: admin »
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

aqua_boy

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
Ynt: 20lt Orman esintisi, karides gezintisi
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2009, 12:30:52 ÖS »
Adminim ellerine sağlık , çok şekil bi proje olmuş  ;D
Oldukça Low Tech Bitkili Rainbow...

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2009, 16:46:01 ÖS »
 Birkan senin kapak yapımındaki yaratıcılığına her zaman hayran kalmışımdır zaten :D Ama bu kapak ne kadar uzun ömürlü olur bilemem Carte Dor kutusu (reklama girmez umarım :) ) hem ısı yönünden hemde ışığın dağılması için pek iyi değil gibi. Bunun yerine benim son zamanlardaki favorim tabelacıların kullandığı polikarbon'dan bir kapak yapabilirsin. Bitkilerin dikimi hoş olmuş birde kendilerini toparlarlarsa çok daha iyi olur. Balık sayısını zaten belirtmişsin direk es geçiyorum. Aydınlatma değiştiğinde de su seviyeside yükselecektir. Mahogany kökü çok güzelmiş ve çok yakışmış. Ama resimler biraz karanlık çıkmış. Resimler fotoğraf makinesiyle çekildi ise sanırım flash'lı çekilmiş. Bir iki tane normal çekim yapıp koyarsan detayları daha iyi görürüz. Şimdilik bu kadar işlerim çok yoğun detaylıca sonra yazarım :D
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2009, 20:39:29 ÖS »
Abi yok flaştan değil, şimdiki aydınlatma açıkta olduğundan fotoğraf makinesine de direk ışık vuruyor tepeden, makine de diyaframı otomatik kısınca akvaryum karanlık kalıyor mecbur. Beyazlar patlasın akvaryum aydınlansın yapmak isterdim amm manuel yok işte dandik şeyde ;D Abi carte dour hala devreye giremedi ama ısı açısından problem olmayacak gibime geliyor. Bakıcaz artık. Tabelacılarla uğraşasım yok, olmadı yine evden birşeyler bulacağız artık ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

gulay

• Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2009, 13:46:18 ÖS »
Benim de büyüklere döndükten sonra aklım hep ufak tanklarımda kaldı. Gerçi şu an içinde canlıdoğuranlar ve bitkilerin olduğu 2 adet ufaklığım var ama benim de balık sayısı nedeniyle tasarımdan uzak haldeler... Kökün şekli benim de hoşuma gitti. Balıkları verdikten sonra güzel kompozisyonlar yaratılabilir bununla  :)
Gülay Baran

-Discus 130x50x50
-Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi  110x50x50
-Nano Bitkililer

KardinalNeon

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Bade Babayigit
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2010, 11:21:01 ÖÖ »
Merhaba Birkan bey,
Elinize sağlık, gerçekten dolu dolu balıkların bence çok sevecegi bir tank olmuş :)
Şuanki halini merak ettim.
Bu arada dipte kaç cm hagen kum kullanmıştınız?
Bende de aynı boyularda 20 lt lik bir akvaryum var.Az bitkili yetiştirmeyi düşünüyorum.
8-9 cm kadar Hagen kum koydum ama sanki biraz fazla geldi.akvaryum bir anda çok küçük görünmeye başladı ve mangrowe kökü mü kestirmem gerekiyor bir anda sıgamaz oldu :)

40*30*30 bitkili kurulacak

T3kniker

• Üye
  • **
  • Ad Soyad: Murat Demirel
« Yanıtla #6 : Ocak 22, 2010, 20:27:45 ÖS »
Evet Birkan Bey son hali nedir tankın?Kurulalı bayağı bir zaman geçmiş.Balıklar duruyor mu?Yoksa karides tankına mı dönüştürdünüz.
Kaç kuşaktır insanlar nefret ettikleri işlerde çalışıyorlar, neden?
Gerçekte ihtiyaç duymadıkları şeyleri satın alabilmek için.
www.yerliakvarist.blogspot.com

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2010, 03:25:48 ÖÖ »
Merhaba,
Kusura bakmayın okul yoğunluğu ve yurttaki internet sorunları nedeniyle siteye pek sık giremiyorum. Sanırım tabanda 3cm civarı kum var, pek yeterli değil kum açıkçası.

Akvaryum Elazığ'da ben Ankara'dayım maalesef, kapakla uğraşmadığım için ve de akvaryum sorumluluğu babama ait olduğundan sanırım bayramda akvaryumda tek bir bitki kalmamıştı neredeyse. Karides de almadım, mevcut balıklarla akvaryum sanırım devam ediyor. Ancak yazın el atabileceğim galiba ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

Punk@rt

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #8 : Şubat 28, 2010, 20:00:58 ÖS »
Birkancım kapağına bittim harikasın :D

Zamansızlık