Gönderen Konu: LOW TECH'E UYGUN BİTKİLER ???  (Okunma sayısı 1779 defa)

denizboro

• Özel Üye
  • Üye
Ynt: LOW TECH'E UYGUN BİTKİLER ???
« Yanıtla #15 : Ağustos 01, 2009, 10:19:08 ÖÖ »
  Anubias Barteri
2.  Cryptocoryne Crispatula
3.  Bacoba Caroliniana

6.  Hygrophila Difformis (Çınar)

9.  Egeria Densa (Elodea)
10.Riccia Fluitans

13.Bambu (Şu an odada vazo içinde). Bunların çoğu güneş ışığı olan bir yerde de yetişir. Elodea ve çınarı sadece suya yaptıkları katkıdan bıraktım. Elodea aşırı besini çeker ve alge oluşumunu yavaşlatır, çınar da suyu temizler. Mercimeği bitki olarak hiç hazzetmedim- yani eğer Betta üretimine soyunmayacaksan. Filtreyi tıkıyor. Zaten bence olmasın ki su altındaki bitkiler de nefes alsın. Ama su üstü bitkilerinin o saçaklı kökleri hoşuna gidiyorsa su marulunu dene. 50 litrede az ve öz bitki daha hoş durur.
Bambulara gelince tek tip sap gibi durmalarındansa çeşitli boyutlarda olmaları daha iyi olacaktır.
Hatta sana bir tiyo: Kuru bir içi boş bambu kamış bul. Kaval yapar gibi çeşitli yerlerine kızgın şiş ile delik aç. Bir kafa motorundan çıkan hortumu bu bambunun bir ucuna sok. Bu sana bir şelale etkisi verir. Bunu canlı bambuların arasına koy.

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #16 : Ağustos 01, 2009, 10:25:56 ÖÖ »
Deniz hanım süpersiniz  :o Diğer forumlarda sizin o kamıştan yapmış olduğunuz nesneyi görmüş gibiydim ama tam hatırlayamıyorum ama onu bu tankıma düşünmüyorum çünkü zaten ek CO2 vermeyeceğim birde olan CO2 yide şelale ile uçurmayayım.
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yanıtla #17 : Ağustos 01, 2009, 10:36:09 ÖÖ »
Bambu tekniği süper fikirmiş :D

Zamansızlık

denizboro

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #18 : Ağustos 02, 2009, 00:23:29 ÖÖ »
Başla bir başlık altında bendeki bambu sisteminin resimlerini koyarım. Kendi Yarı-Nano-Paludaryumda uygulayacağım zaten. CO2yi de fazla büyütüyorsunuz aslında. Yeterli balık varsa (takrimi toplam 40 cm) bu bitkiler için CO2 gerekli değil. Akvaryuma ne kadar ekosistem dışı katkıda bulunursanız onu dengelemek için de başka katkı yapmak zorunda kalıyor insan. Tamamen izole bir ortamda (tam greenhouse) bitkiler içerdeki oksijen/carbondiyoksit dönüşümü ile hayatta kalır ve büyür. Low techte hedeflenecek ideal bu olmalı bence. Bu durumda doğayı taklit ettiğiniz sürece başarılı olursunuz. ;)

Timur Eker

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #19 : Ağustos 03, 2009, 14:40:13 ÖS »
Arkadaşlar,
Low Tech sistemde bitkiler ihtiyaç duydukları karbonu enzim yoluyla sudaki bikarbonatlardan alır. Suda CO2 olup olmaması önemli değildir. Balıksız low tech de olabileceği gibi şelale filtreli low tech de olur.

Önemli olan doğru bitkileri seçmek ve bunları güçlü ışık ile büyümeye zorlamamak.

denizboro

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #20 : Ağustos 03, 2009, 23:02:50 ÖS »
Bildiğim kadarı ile bi karbonat C2 oluyor yani CO2 molekülünün yanında geçici taşıdığı bir nevi yedek eleman. Bu durumda ilk boş zamanımda CO2 O2 VE HO2 dönüşümünü bulup tercüme edip bu foruma eklemem gerekecek. Bu bilgi olmadan başarılı bir NANO veya Low-tech hatta bitkili akvaryum bile olabileceğini sanmıyorum.
Zamanımızı sadece eksikleri yamayarak geçiririz. Teşekkürler Timur bey.

Tr-Merces Letifer-Tr

• Üye
  • **
  • -TÜRK-
  • Ad Soyad: Burak Özbay
« Yanıtla #21 : Aralık 02, 2011, 22:05:10 ÖS »
Bence eleodeaları ve çınarı bol tut çünkü onlar suyun doğal filtresidir. ;)
110 lt REEF TANK
30 lt BİTKİLİ AMAZON,
35 lt PALADARYUM,
15 lt P ALADARYUM.