Gönderen Konu: önce nano çalışma mı yapılmalı?  (Okunma sayısı 694 defa)

eminkanatli

• Yeni üye
  • *
önce nano çalışma mı yapılmalı?
« : Temmuz 22, 2009, 17:19:20 ÖS »
merhabalar arkadaşlar. Ben yaklaşık 3 aydır yeni bir bitkili tropikal kurmak için malzemeleri toparlıyorum. Bu haftasonu gibi bitkilerin geleceğini tahmin ediyorum fakat burda çok fazla hüsran yaşayan arkadaşlar gördüm, ben bu gibi bir hüsranı kaldıramıyabilirim . Bu sebeple deneyim kazanmak açısından ve kolay kurulabilir olması açısından önce bir nano denemesi yapmalımıyım? Bakarsınız 170lt. olan akvaryumumdan vazgeçerim :)
Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum..

miyaw33

• Üye
  • **
Ynt: önce nano çalışma mı yapılmalı?
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2009, 17:48:56 ÖS »
Benim tavsiyem önce buyuktwn baslamanız,ben 60 santımlık akvaryumda basladım,bitkilerim süper gelişti ancak canlılarımın çoğu öldü;sanırım mayalı sistemle fazla co2 çözünmüş.Nanolar daha zor oluyor büyüklere göre.Ben bırakmayı bile düşünüyorum bu şekilde kalan canlılarda ölürse.

eminkanatli

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2009, 17:51:07 ÖS »
ben zaten low tech kurmayı düşünüyorum co2 falan olmayacak, tehlikeli işler bunlar ben korkarım :D bitki olarakta moss, cuba ve glossostigma düşünüyorum.. ne bileyim büyüğe zarar gelirse boşaltıp yeniden kurmak daha zor diye düşünmüştüm!?

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #3 : Temmuz 22, 2009, 18:33:13 ÖS »
low tech'te glosso nasıl olacak onu pek anlayamadım ;D Nano akvaryumlarda low tech genelde pek tercih edilmez, zira ihtiyacı az olan, yavaş büyüyen veya arsızca büyüyen bitkilerin hemen hemen hiçbiri nano akvaryumlarda kompozisyon oluşturmaya uygun kriterlerde değildir.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

miyaw33

• Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2009, 18:39:06 ÖS »
Ben parvulalardan bile şikayetçiyim çok hızlı büyüdükleri ve çoğaldıkları için.Cubaları üretip çoğaltmaya cabalıyorum ufak bitki ile kapatmak için.glosso yuksek ısık ve co2 ıstıyor dıye bılıyorum ben

Timur Eker

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2009, 11:49:45 ÖÖ »
Küçük akvaryumlara bakmak daha zor.Low tech düşünüyorsanız Cryptocolyneler ve mosslar önerebilirim.

eminkanatli

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2009, 15:03:55 ÖS »
Arkadaşlar benim akvaryumda co2 dışında tüm üst düzey tesisat mevcut fakat co2 ile uğraşmak istemiyorum . Şimdi bana ne gibi bir bitki önerirsiniz? Diğer canlılarda karides , kardinal tetra , lepistes ve 1-2 çeşit yosun yiyici. Benim tasarımım akvaryumu pleksi glass ile ikiye bölüp öne ince tanecikli krem kum, araya yüksek taşlar , ortaya iri kıyım bir mangrove kökü ve arkayada lav kırığı şeklinde, arka kısmı kısa boylu yosunumsu bitkilerle donatmak istiyorum mango kökünede moss tutundurup tabanı tamamen (ön kısım hariç) yeşile bürümek istiyorum. Tavsiye varsa memnuniyetle dinlenir , uygulanır :)

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2009, 15:18:06 ÖS »
 Emin bey sadece co2 olmayacaksa üst düzey yani High Tech bir tank kurmanızı önermem. Low Tech bir akvaryum çok daha iyi olacaktır ki bununda gerekleri Akvaryum-Kum-Aydınlatma-Bitki gibi basitçe özetlenebilir. Sadece sıvı gübre takviyesiyle idame ettirilen çok güzel low tech tanklar var. Bitki olarak da eğer low tech düşünürseni önerebileceklerim Cryptocoryne türlerinden bazıları, Akvaryum boyutuna uygun Abubias'lar, Moss türleri olacaktır.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !