Gönderen Konu: Tek erkek Beta için akvaryum ve bitki tavsiyesi  (Okunma sayısı 1496 defa)

skid_row

• Yeni üye
  • *
Ynt: Tek erkek Beta için akvaryum ve bitki tavsiyesi
« Yanıtla #15 : Temmuz 31, 2009, 16:06:11 ÖS »
Biraz gecikmiş bir cevap olacak ama tekrardan herkeze selamlar,
Kum işi de tamam fakat bitki olayını biraz zamana bıraktım bu mevsimde hiç biyerde düzgün bir şekilde bitki bulamıyorum çünki, son baha kış başlangıcı gibi geliyormuş stoklar ama tavsiyelere uydum akaryumum şimdilik beni tatmin edecek düzeyde oldu:) sanıyorum biraz eleocharis moss ve riccia bitkilerinin gelişimleri ve bunları bir akvaryumda kullanma konusunda biraz kentimi geliştirmeliyim bitkileri alınca çuvallamamak için. Siz ne tavsiye edersiniz önce hangisi ile başlamalıyım eleocharis iyi bir fikir olabilir mi sizce ? En azından akvaryumum bitki yetiştirmeye uygun mu, bir yerde hata yapıyormuyum bunları görmüş olacağım siz ne dersiniz

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #16 : Temmuz 31, 2009, 20:27:15 ÖS »
Bir yerden başlamak gerek aam ben olsam birkaç tür alırım başlangıç için daha iyi olur.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

denizboro

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #17 : Ağustos 02, 2009, 05:07:01 ÖÖ »
Abdülaziz Bey, hoş geldiniz. Hepimiz sizin gibi başladık ve sanırım siz de en azından bizim kadar azimli başlıyorsunuz. Bir Betta 5 litrede sağlıklı yaşar ve 10 litrede çok mutlu olur. Su üstünde yüzen bitkilerden hoşlanır. Aynı şekilde yaşam ortamı ne kadar renkliyse o kadar canlı olur. Bu ortamı hem balığınız hem de kendiniz için yaratmak sizin elinizde. Tek bir beta çevresinde kuracağınız akvaryumda haftalık su değişimi (%30-50 dinlenmiş su ile) filtreye ihtiyacınız olmaz çünkü bettalar "labirentli balıklardır ve oksijen ihtiyaçları farklıdır. Zaten akıntılı suyu da sevmezler. Isı ihtiyaçları 21-28 derece gibiydi sanırım. Bitkili akvaryumda mutlu olurlar ve bitkilere zarar vermezler. Bu içerikte bir akvaryumda yetiştireceğiniz bitki (çok iddialı değilseniz) özel ışıklandırma v.s. sistemleri gerektirmez. Görüntü dışında dibe koyacağınız 2-3 cm. derinlikteki bir akvaryum kumu ve düzenli 1-2 damla sıvı gübre ile bazı bitkileri yetiştirebilirsiniz. Ama Betta'ya ek bir keyif katmak istiyorsanız çiçek verebilen bir akvatik bitki seçin derim. Bu anubias cinsleri gibi yavaş büyüyen ve çiçek açan bir bitki olabileceği gibi Bacoba Caroliniana gibi nispeten arsız, çiçek açan bir akvatik sarmaşık ta olabilir. Bunun dışında "zamanım yok uğraşamam" derseniz su marulu ve çınar ekin. Bunlar suyu temizleme özelliklerine sahiptir.