Gönderen Konu: kiraz karideslerim anında öldü  (Okunma sayısı 1457 defa)

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: kiraz karideslerim anında öldü
« Yanıtla #15 : Temmuz 24, 2009, 15:41:09 ÖS »
Potasyum gübrelemesinden hiç anlamam ama 7 ml de az değil yaa ;D Gerçi benim karideslerim de gayet buble takılan tankımda yani bırakın gübreyi  doğru düzgün yem bile atmaz bütün gün yosunların arasında ekmek müacadelesi veren karideslerim de sırayla ölmüşlerdi birer birer. Acaba yaşlı karidelsler miydi, biliyorsunuz ömürleri de kısa epey  :-\
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

miyaw33

• Üye
  • **
« Yanıtla #16 : Temmuz 24, 2009, 16:26:01 ÖS »
tunç beyden almıstım,2 si yetişkin gerisi genç karideslerdi.en mantıklı cevap co2 gibi .

Timur Eker

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #17 : Temmuz 24, 2009, 17:37:28 ÖS »
Suyun Ph ve Kh (alman sertliği cinsinden) değerlerini biliyorsanız sudaki CO2 oranını bulabilirsiniz.

miyaw33

• Üye
  • **
« Yanıtla #18 : Temmuz 24, 2009, 17:55:18 ÖS »
yarın sonucu yazarım ph ve kh

volkantr34

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yanıtla #19 : Ekim 04, 2009, 05:16:45 ÖÖ »
Barış bey sonucu yazmamış ama 2 seneye yakın bir süredir tecrübesini yaptığım kiraz karideslerin ph dalgalanmalarına çok duyarlı olduklarını söylemeden geçemeyeceğim.Büyük ihtimal fazla gelen co2 gündüz gece arasında ki ph'ı dalgalandırdı ve buda karideslerin ölümüne sebep oldu.. Ek olarak Barış bey eğer foruma geliyorsa şunuda sormak istiyorum kendisine , potasyum kullandığından beri hiç corydoras yada besliyorsanız moli balığı kaybı yaşadınız mı ? 7 ml zaten sizin su hacminize fazla olan bir miktar.. Ben ne zaman potasyum kullansam corydoras ve moli'lerim karın çökmesi hastalığına yakalanıp öldüler.1 değil 2 değil 3 değil ne yazık ki. Ama sadece bu 2 tür etkileniyor başka türler değil.  ???
100 lt'lik bol karidesli , bitkili , canlı doğuran akvaryumu...

miyaw33

• Üye
  • **
« Yanıtla #20 : Aralık 03, 2009, 20:42:30 ÖS »
Merhaba,ölen karideslerimin yerine 6 yeni karides almıstım,şuan enaz 200 yavru oldular,arkadslarıma dagıttım bolbol(ağrıda benden baskasında yoktu karides sımdı enaz 20 kısı karides beslıyor).Tankımıda 100 litreye çıkardım,co2 olayını tamamen bitirdim,şuan tankımda nilüfer,java moss ve anubias var,onlarda co2 olmadan sorunsuz devam ediyorlar.Akvaryumumda moli balığı bolca var ve potasyum vermemde sorun cıkmadı henuz;molilerim hamile ve karınları zaten sıs.

volkantr34

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yanıtla #21 : Aralık 04, 2009, 02:03:23 ÖÖ »
Potasyum olayını bende çözdüm , teşekkür ederim.Bu aradada gözünüz aydın güle güle büyütün karideslerinizi :)
100 lt'lik bol karidesli , bitkili , canlı doğuran akvaryumu...