Gönderen Konu: 30*30*30 Küp Akvaryum  (Okunma sayısı 1634 defa)

mrtcnbyz

• Yeni üye
  • *
30*30*30 Küp Akvaryum
« : Temmuz 17, 2009, 02:50:09 ÖÖ »
Merhaba sevgili Bitak severler.  ;D

Yaklaşık 2 haftadır, Birkanla benim küp nanom üzerine çalışıyoruz.  :)

Aslında başta 30*30*30 değilde daha farklı ölçülerde bir tank kurmayı düşünüyordum, kısa bir araştırmadan sonra küp bir tank kurmam gerektiğine karar verdim. En uygun ölçülerin de 30x30x30 olacağına karar verdik.

Başta planladığım dizayn çok farklıydı,  akvaryum yatağımın ucunda olduğu için her iki taraftan baktığında da iyi bir görüntüyle karşılaşmak istiyordum. Bu yüzden sol arka tarafı iyi değerlendirmem lazımdı. Malesef şimdilerde bu düşüncem tamamiyle gitti, onun yerine daha farklı bir dizayn yaptım.

En başta akvaryum şöyleydi, balıklar ve bitkiler 2-3 gün içinde çıkarılacaktı.

İlk baş doğadan bulduğumuz bir kütük ve Hemianthus Micranthemoides bitkisiyle başlamaya karar verdik,

Velhasıl bir süre sonra kütüğün bu akvaryumda iyi olmayacağını onun yerine tek bir taş bulup onu kullanmamız gerektiğini ön gördük. Taşı bulduk ama hala güzelliği hakkında kafamda bir kaç soru var.  ;D

Kısa bir süre sonra kullandığım torf yüzünden akvaryumda küçük solucanlar böcekler türedi, bundan kurtulmak için malesef su değişmi yaptık tamamen. Hatta Hemianthus Micranthemoides su değişiminden ve akvaryuma 2. kez dikilişinden çok zarar gördü, şuan çok kötü haldeler.
Ayrıca solucan ve böceklerden kurtulamadım , onlarla yaşamaya karar verdim  :)

Sonra bitkiler geldi, akvaryumun en güncel hali şudur

Boyut (cm): 30*30*30
Kapasite (litre): 27
Canlılar: Şimdilik bitkilerden gelen salyangozlar ve ilerde kiraz karides.
Taban: 5 kg prodac siyah kum , çok çok az coco peat hindistan cevizi torfu.
Akvaryum Bakımı: Henüz yok
« Son Düzenleme: Temmuz 17, 2009, 03:16:38 ÖÖ Gönderen: admin »

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 30*30*30 Küp Akvaryum
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2009, 03:23:46 ÖÖ »
Mertcan bence hariak gidiyoruz. İnşallah bitkiler sorun çıkarmaz. Kayayı biraz daha gömmemiz gerekiyor bence bu profilden çok belli olmasa bile. Hemianthus da dönülmez akşamın ufkuna yol alıyor sanki :( Onu diriltmek gerek. Bence planlama gayet güzel. Sorun forumu tutturmak gibi sadece. Bir de DIY pasif reaktör projesi önersin abilerimiz mümkünse ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2009, 15:55:53 ÖS »
Hemianthus arsız bir bitkidir yakın zamanda kendini toparlar,ileriki günlerde gayet şirin bir tankınız olacak gibi.
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

mrtcnbyz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2009, 16:04:37 ÖS »
@ Birkan Kaya konusunda haklısın, ama şu an oynatamıyorum hiç dün gece yine baktım Marsilealar etrafında . Biraz daha toparlansınlar yaparız  bir şeyler.

Ayrıca bu nasıl bir cümle böyle '' Hemianthus da dönülmez akşamın ufkuna yol alıyor sanki  :( ''  ;D ;D

@ Soner Bey , teşekkürler. Umarım Hemianthuslar dediğiniz gibi bir an önce toparlanır.

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2009, 16:54:26 ÖS »
Bence bu boyuttaki bir tank için Marsilea uygun bir bitki değil. Özellikle kayayla birleştiklerinde tankı olduğundan küçük gösteriyorlar. Hemianthus Callitrichoides bu akvaryuma en uygun bitki. Bu akvaryuma reaktör yada difizör (hangisini derseniz) seçenekleri arasından en iyi olacak olan ufak cam bir difizör olur. En ufak boylarından bir tane görüntüyüde bozmaz iş de görür. Micranthemoides'in sağlam kalan kısımlarını seçip geri kalanını ayırın. Benim birkaç cm'lik kök'ler kısa sürede çok çok uzun boylara gelmişti.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2009, 10:56:46 ÖÖ »
Barış Abi ben Glosso'dan yanaydım ama MaltepePet stoklarında kalmamış sanırım. Marsea başlangıç için daha kolay bir tür diye tercih edildi.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Tr-Merces Letifer-Tr

• Üye
  • **
  • -TÜRK-
  • Ad Soyad: Burak Özbay
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2011, 20:30:56 ÖS »
Akvaryumlar güzel olmuş.
110 lt REEF TANK
30 lt BİTKİLİ AMAZON,