Merhaba sevgili Bitak severler.

Yaklaşık 2 haftadır, Birkanla benim küp nanom üzerine çalışıyoruz.

Aslında başta 30*30*30 değilde daha farklı ölçülerde bir tank kurmayı düşünüyordum, kısa bir araştırmadan sonra küp bir tank kurmam gerektiğine karar verdim. En uygun ölçülerin de 30x30x30 olacağına karar verdik.
Başta planladığım dizayn çok farklıydı, akvaryum yatağımın ucunda olduğu için her iki taraftan baktığında da iyi bir görüntüyle karşılaşmak istiyordum. Bu yüzden sol arka tarafı iyi değerlendirmem lazımdı. Malesef şimdilerde bu düşüncem tamamiyle gitti, onun yerine daha farklı bir dizayn yaptım.
En başta akvaryum şöyleydi, balıklar ve bitkiler 2-3 gün içinde çıkarılacaktı.

İlk baş doğadan bulduğumuz bir kütük ve Hemianthus Micranthemoides bitkisiyle başlamaya karar verdik,

Velhasıl bir süre sonra kütüğün bu akvaryumda iyi olmayacağını onun yerine tek bir taş bulup onu kullanmamız gerektiğini ön gördük. Taşı bulduk ama hala güzelliği hakkında kafamda bir kaç soru var.

Kısa bir süre sonra kullandığım torf yüzünden akvaryumda küçük solucanlar böcekler türedi, bundan kurtulmak için malesef su değişmi yaptık tamamen. Hatta Hemianthus Micranthemoides su değişiminden ve akvaryuma 2. kez dikilişinden çok zarar gördü, şuan çok kötü haldeler.
Ayrıca solucan ve böceklerden kurtulamadım , onlarla yaşamaya karar verdim

Sonra bitkiler geldi, akvaryumun en güncel hali şudur
Boyut (cm): 30*30*30
Kapasite (litre): 27
Canlılar: Şimdilik bitkilerden gelen salyangozlar ve ilerde kiraz karides.
Taban: 5 kg prodac siyah kum , çok çok az coco peat hindistan cevizi torfu.
Akvaryum Bakımı: Henüz yok