Merhaba,forumlardan öğrendiğim kadarıyla bitkili akvaryum kurmaya kararverdim ve yaklasık 2 aylık periyot sonunda ilk bitkili tankımı kurdum.
tankın genel özellikleri
Boyut (cm):60-23-32
Kapasite (litre):net 30 litre civarı oldugunu sanıyorum.
Canlılar:8 kiraz karides,3 elma salyangozu,1 adet cüce vatoz,7 minik lepistes
Malzemeler:hopar h136 30 watt grolüx kapak,Atman HF-300 Şelale Filtre,Atman AT-100 Isıtıcı,mayalı sistem co2(Yinsheng WT-12 Atomizer Karbondioksit Difüzörü ile çözülüyor.)
Akvaryum Bakımı:Buharlaşan suyun ikmali,4 gunde 1 yuzde 10 su değişimi
Kullanılan Yemler: sera flora balıklar ve karidesler için
Bitkiler:tilki kuyrugu(ilk fırsatta çıkaracağım,aşırı uzun akvaryumum için),ludwiga repens,cuba,parvula ve çınar,moss ball,java moss
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: tunç beyin npk ve demir gübresi.
İlk kurulumda eklediğim eledoaları ve 2 moss ball dan birini çıkardım,kalan moss ballaıda bitkiler biraz gelişince çıkarmayı düşünüyorum.Glosso ekmeyi planlamıştım ama sonuçta cubaya döndüm.Ludwigaları bir türlü adapte edemedim tankıma oysaki kırmızı ağırlıklı bitki düşünüyordum.
Sizden bir kaç konuda yardım rica edeceğim;
1-Özellikle sol tarafın dizaynı konusunda önerilerinize açıgım,sol tarafı tamamen çınar ve cuba ile doldurmak ıstıyorum ne öneririrsiniz? Ludwiga repensi çıkarmalımıyım.
2-Java mossu bağladıgım misinaları ne zaman çıkarmam uygundur acaba?
3-cubaları doğrumu kullanmışım?
4-Tanka 6 civarı amano eklemeyi düşünüyorum tanka fazlamı gelir?Cüce vatoz gerçek cüce vatozmu yoksa yanlışmı almışım?
5-Canlılara Oksijen az geliyor acaba iç filtreyimi taksam,2 grolüx olmasının sakıncası varmı daylıght almam gerekırmı?
tankın genel görünümü

canlılar

java mossum

yarısı yolda çürüyen cubalar umarım kalanı sağlıklı yetişicek ve sağdaki parvulalarım