Gönderen Konu: 13 günlük bitkili tankım  (Okunma sayısı 661 defa)

miyaw33

• Üye
  • **
13 günlük bitkili tankım
« : Temmuz 14, 2009, 19:15:39 ÖS »
Merhaba,forumlardan öğrendiğim kadarıyla bitkili akvaryum kurmaya kararverdim ve yaklasık 2 aylık periyot sonunda ilk bitkili tankımı kurdum.
tankın genel özellikleri

Boyut (cm):60-23-32
Kapasite (litre):net 30 litre civarı oldugunu sanıyorum.
Canlılar:8 kiraz karides,3 elma salyangozu,1 adet cüce vatoz,7 minik lepistes

Malzemeler:hopar h136 30 watt grolüx kapak,Atman HF-300 Şelale Filtre,Atman AT-100 Isıtıcı,mayalı sistem co2(Yinsheng WT-12 Atomizer Karbondioksit Difüzörü ile çözülüyor.)

Akvaryum Bakımı:Buharlaşan suyun ikmali,4 gunde 1 yuzde 10 su değişimi

Kullanılan Yemler: sera flora balıklar ve karidesler için
Bitkiler:tilki kuyrugu(ilk fırsatta çıkaracağım,aşırı uzun akvaryumum için),ludwiga repens,cuba,parvula ve çınar,moss ball,java moss

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: tunç beyin npk ve demir gübresi.

İlk kurulumda eklediğim eledoaları ve 2 moss ball dan birini çıkardım,kalan moss ballaıda bitkiler biraz gelişince çıkarmayı düşünüyorum.Glosso ekmeyi planlamıştım ama sonuçta cubaya döndüm.Ludwigaları bir türlü adapte edemedim tankıma oysaki kırmızı ağırlıklı bitki düşünüyordum.
Sizden bir kaç konuda yardım rica edeceğim;

1-Özellikle sol tarafın dizaynı konusunda önerilerinize açıgım,sol tarafı tamamen çınar ve cuba ile doldurmak ıstıyorum ne öneririrsiniz? Ludwiga repensi çıkarmalımıyım.
2-Java mossu bağladıgım misinaları ne zaman çıkarmam uygundur acaba?
3-cubaları doğrumu kullanmışım?
4-Tanka 6 civarı amano eklemeyi düşünüyorum  tanka fazlamı gelir?Cüce vatoz gerçek cüce vatozmu yoksa yanlışmı almışım?
5-Canlılara Oksijen az geliyor acaba iç filtreyimi taksam,2 grolüx olmasının sakıncası varmı daylıght almam gerekırmı?

tankın genel görünümü

canlılar

java mossum

yarısı yolda çürüyen cubalar umarım kalanı sağlıklı yetişicek ve sağdaki parvulalarım

miyaw33

• Üye
  • **
Ynt: 13 günlük bitkili tankım
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2009, 19:38:32 ÖS »
Arkadaslar tanktan moss v e 2 dal çınar hariç tüm bitkileri çıkardım,co2 ve gübre vermeyı(potasyum hariç) kestım.
7 lepistes ve 10 civarı kiraz karidesimle mutlu mesut yaşıyorum.Şimdi şöyle bir sorun oluştu akvaryumumda tabi sorun denirse;lepisteslerimden birisi bolca yavruladı,karideslerimden de ikisi aynı anda hamile kaldı(2 gun akvaryuma bakamadım bugun hepsini beraber gördum)
Lepistes yavrularım şelale filtreden rahatlıkla kurtuluyorlar ancak ilerde doğacak karideslerim sanırım şelaleyi kapamazsam içine çekilirlermiş.Şelale filtreyi kadın çorabı ile kapadığımda debisi çok düşüyor ve neredeyse tıkanıyor,acaba başka bir çözüm yolu varmıdır karides yavrularını korumak için,birde 2 günde bir 2 maşrapa(yaklaşık 3,5 litre) su değişimi yapıyordum,yavrulamalardan sonra bu oranı nasıl ayarlamalıyım,3,5 litre çokmu gelir.Karides ve lepistes yavrularımı çevremdeki arkadaşlara dağıtmam lazım,acaba kaçıncı haftada dağıtabılırım.

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
Ynt: 13 günlük bitkili tankım
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2009, 07:06:00 ÖÖ »
Çorabın o kadar debiye etki etmemesi lazım,filtrenizde sorun olmasın birde süngeri deneyin.
« Son Düzenleme: Eylül 03, 2009, 07:06:44 ÖÖ Gönderen: soners »
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında