Gönderen Konu: Bitki akvaryumları ve 3. kişilerin bakışı ;-)  (Okunma sayısı 786 defa)

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
Bitki akvaryumları ve 3. kişilerin bakışı ;-)
« : Temmuz 09, 2009, 12:38:39 ÖS »
Bitki akvaryumlarımızı ilk defa gören, yada pek fazla ciddiye almayan pekçok kişiden enteresan yorumlarla karşılaşabiliyoruz çoğu zaman. Bu konuda isterseniz biraz eğlence maksadıyla bu tür eleştirileri paylaşalım  :D. Örneğin benim sıklıkla karşılaştığım yorumlardan birkaçı:

:) Böyle bir deniz akvaryumu kursam kaça çıkar ???
 :) Bu kadar plastik bitkiyi akvaryuma doldurunca hiç e doğal görünmüyor !!!
 :) Balıklara yüzecek yer kalmamış hiç. Ne fena !!!!!!
Görüşmek üzere,

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Bitki akvaryumları ve 3. kişilerin bakışı ;-)
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2009, 13:19:03 ÖS »
Evet bize gelen misafirler ya 1 ya 2yi sürekli sorar. Artık biri gelip önünde durunca direk hepsi canlı bu bitkileri şevket amca moduna giriyorum. Babam da 3.cümleyi söyler hep. Hele diskus varken rotalalara çok kızıyordu. Ölünce sorumlusu ben oldum ;D Bir de küçük çocukların (özellikle kuzenlerimin) ben de balık istiyorum diye tutturmaları oluyor ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2009, 13:26:13 ÖS »
Aaaaaaaa çok güzel ot bunlar salataya falanda koyuyormusunuz  :P  bu otların yemeği yapılıyormu  ??? (Kapıcımızın hanımının sözleri) eğer yaşıyorsa Fadime abla, Allah ona uzun ömürler versin,bizleri çok güldürmüştü Allahta onu güldürsün. ;D
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

gulay

• Üye
  • **
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2009, 15:30:00 ÖS »
-Neden bu kadar az balık var? Akvaryumda balık olması gerekmez mi???
-Anemon yok mu??? Peki ya şu Nemolardan??
-Doğadaki bitkiler floresanla mı yaşıyor, niye pencerenin tam önüne koymuyorsun güneş ışığı alsın yavrucaklar...
-Bu kadar büyük akvaryum evi kokutmuyor mu???
-Sen bu balıkları hiç sevmiyorsun! Bir balıkların yüzdüğü alana bak, bir de bitkilerin işgal ettiği alana!!!
-Bu bitkiler hiç büyümüyor mu, hep bu boy mu kalacaklar?

İşin tuhaf tarafı yabancıların akvaryumla ilk karşılaşması hep korku dolu gözlerle bakmak oluyor ve arkasından bunlar gibi sorular geliyor ;D Olumlu yaklaşanların sayısı bir hayli az. Benim akvaryumum olmasaydı diyorum kendi kendime, görünce ne sorardım... Aklıma bir tek su değişiminin nasıl yapıldığı sorusu geliyor ;)  Bunun dışında herhalde merakla dinlerdim, bilmediğim konuda eleştiri yapmazdım. Bu yüzden akvaryum sahibi olmayı şimdiye kadar hep motosiklet sahibi olmaya benzetmişimdir. Nasıl yoldan hızla geçen bir motora bakan insanlar %90 aynı lafı ederse, konu akvaryum olunca da gözler %90 aynı dehşetle açılıyor :D Sanırım sebep hiç bilinmeyene duyulan korku... Ne de olsa bizler yani akvaristler karasal bitkilerden farklı olarak, bambaşka bir dünyayı sıfırdan yaratıyoruz ki bu; herkesin bilemeyeceği ve farklı bir dünya... 8)

Gülay Baran

-Discus 130x50x50
-Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi  110x50x50
-Nano Bitkililer

yılmaz sağ

• Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 10, 2009, 00:00:15 ÖÖ »
Eskiden;
-çocukmusun sen ne balığı
-ıspanak eksek oda olurmu
-bu kıvırcıktan bizim bahçede var
-bu maydanoz değilmi

Şimdi;
Misafir gelince
annem : hoş geldiniz
misafir: hoş bulduk
a: ........
m: .......
a: çay demlenmek üzere
m: çayı akvaryumun karşısında içelimmi
a: olur sandalyeleri hazırlayın
m: hazır bile
a: tamam çaylar geliyo
m: yılmaz yeni balıkmı aldı
a: evet dör tane neon iki tanede farlowella acus getidi
m: o ne be
a: balık
m: yeni bitkide var

Akvaryuma ne eklediğimi kaç kök bitki kaç adet hangi balıktan olduğunu benden iyi biliyorlar artık. :)

Nuri Üçüncü

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: NURİ ÜÇÜNCÜ
« Yanıtla #5 : Temmuz 10, 2009, 02:10:57 ÖÖ »
150-50-60h akvaryumu kurduğumda;

Babam
Oğlum sen adam olmazsın. :o

Eşim;
 Oda ne!!! kafayı yedin gene, batıracaksın bizi :'(  (Gönlünü almak deveye hendek atlatmaktan zordur.)

İlk görenler;
 Bi patlarsa yandınız, vallahi boğulursunuz. ???
Yüzme havuzu yap içinde yüzersin. :D

Ev sahibim;
Yahu!!! Nuri,  sonunda evi çökerteceksin ;D

Komşular;
Otları ormandan mı getirdin, çürümezlermi?
Aha bunları bizim arka bahçeden söktüm bak ne güzel görünüyor.
Saat 01,15  Yahu komşu tavşana yem almayı unutmuşuz, akvaryumdan biraz ot verde tavşan aç kalmasın. >:(
Allah, Allah ne biçim pilastik bitki,  bayağı büyüyor işte, geçen hafta ağacın yarısındaydı.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2009, 02:29:36 ÖÖ »
Nuri abi sizin komşular ömürmüş, ev sahibi de ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

fantastik3

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yanıtla #7 : Temmuz 10, 2009, 10:23:04 ÖÖ »
Benim tankım 65x40x45 cm ebatlarında. Evimizin salonunda, yemek masasının tam önünde duruyor. Geçen sene sadece elma salyangozu ve karidesleri bitkilerin arasında görenlerin yorumları:
- Bu salyangozlarda ne? Akşamları dışarı çıkıp ortalıkta gezmiyorlar mı?
- Balıklar nerede? Balık koymayacaksan ne diye akvaryum aldın?
-Akvaryumun içinde kıpır kıpır eden birşeyler var, ayy o böceklerde ne? (karidesleri ilk defa görenler)
-Rica ederim yemek zevkimi bozuyorlar şunun ışığını biraz kapatırmısın?
-Bunun izlemesi zevkli ama bir sürü zahmeti de var, habire suyunu değiştirirsin! (fanusta japon bakan uzmanlardan inciler)

Timur Eker

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2009, 12:42:01 ÖS »
3.şahısların yaptıkları yorumlar bana komik gelmiyor.Bitkili akvaryum bilmeyen,uğraşmamış bir insanın bu tür yorumlar yapması çok doğal bence. Belki o insan dükkanınıza kedi maması almaya geldi, bitkili akvaryumdan anlamak gibi bir mecburiyeti yok ki.
Herşeyden önemlisi, size gelmiş bir müşteri. Ben o müşterinin yerinde olsaydım ve yazınızı okusaydım çok bozulurdum.
Asıl akvaryumcu esnafın bize yaptıkları öneriler ve anlattıkları hikayeler bana gülünç ve trajik geliyor,ki bu insanlar bu işten ekmeğini kazanıyor ama yinede sattıkları ürünleri tanımıyorlar,bilmiyorlar ama yinede bir profesör edasıyla size türlü türlü hikayeler anlatabiliyorlar. Bu arkadaşların hayal gücüne bayılıyorum.
Tek yapmanız gereken bir akvaryumcuya gidip detay bilgi sormak,gerisi kendiliğinden geliyor.Inanın çok eğlenceli...
Belki de akvaryumunuzun peyzajında bir bozukluk var ve bu yüzden 3.şahıslar etkilenmiyor,böyle sorular soruyor.

Saygılarımla
Timur Eker

gulay

• Üye
  • **
« Yanıtla #9 : Temmuz 10, 2009, 13:32:13 ÖS »
Timur Bey, Yıldırım Bey herşeyden önce çok iyi bir hobici ve yukarıdaki ilk mesajını tekrar okursanız dükkanında meydana gelen bir olayı değil hobici olarak karşılaştığı sorulardan bahsetmiş. Öte yandan bunları paylaşmaktaki amaç, hobiciler olarak beraberce gülmek bazı yazılanlar çok komik gerçekten de... Bilinçli ve bilinçsiz hobiciler gibi dükkan sahiplerinden de farklı mizaçta arkadaşlar çıkabiliyor haliyle. Önemli olan her meslekte olduğu gibi iyiyle kötüyü ayırdedebilmek bence...

« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2009, 14:13:16 ÖS Gönderen: gulay »
Gülay Baran

-Discus 130x50x50
-Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi  110x50x50
-Nano Bitkililer

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #10 : Temmuz 10, 2009, 14:06:17 ÖS »
Burada kimseyi akvaryumlar hakkında bilgi sahibi değil diye ayıplamıyoruz, bunlar sadece tebessüm oluşturacak enteresan şeyler. Ben de köpekler hakkında hiç fikir sahibi değilim, acayip şeyler sorsam ve hatta burada adımı da vererek yazsalar bile bozulmam. Yıldırım abi de kimseyi ayıplamadan sadece bize ilginç gelebilecek şeyleri yazmış, herkes de öyle şeyler yazdı. Kimseyi akvaryum hakkında bilgisi yok diye ezdiğimiz yok yani ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

Timur Eker

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #11 : Temmuz 10, 2009, 16:02:14 ÖS »
Başlığın altında Maltepe Akvaryum, yazının altında ise www.maltepepet.com yazıyor.

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #12 : Temmuz 10, 2009, 17:13:37 ÖS »
Evet, Maltepe Akvaryum adıyla konuları açıyor ve fikirlerimi beyan ediyorum. Ancak burada sizin bahsettiğiniz yönde bir tepkiye gerek olduğunu sanmıyorum. Netice itibariyle bu görüşlerde bulunan kişiler akvaryumla hiç alakası olmayan kişiler değiller, aksine onlar (kedi maması almaya gelenler mesela) takdirle karşılayıp ayrılıyorlar. Bu benim bahsettiğim ve yukarıda örnek olarak 3 tanesini verdiğim görüşlerin sahipleri genellikle akvaryum hobisiyle bir şekilde uğraşmış kişiler, yada en azından burada bakım yaparken işlerimize tanıklık etmiş kişiler. Böyle olunca görüşler biraz enteresan gelebiliyor elbettte. Amaç burada başkalarını yermek yada eleştirmek değil, söylediğim gibi eğlence maksadıyla karşılaştığımız enteresan olaylara değinmek.

Ayrıca burada bana karşı bulunmuş olduğunuz ithamın bir benzerini de siz yapmışsınız. Akvaryumcu esnafın yaptıklarına değinerek. Bu konuyla ilgili de ayrı bir konuyu siz başlatabilir ve ilginç enstantanelerin tartışılmasını sağlayabilirsiniz. Bundan benim de üzerime birşey alınmam gerekmez herhalde. İnanın bu şekilde bir konuda çok eğlenceli olabilir.

Amaç her zaman üzüm yemek olmalı, bağcıyı dövmek değil ;-)
« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2009, 17:16:13 ÖS Gönderen: MALTEPE AKVARYUM »
Görüşmek üzere,

miyaw33

• Üye
  • **
« Yanıtla #13 : Temmuz 10, 2009, 18:31:57 ÖS »
Hafta içi kiraz karideslerim kargoyla geldi,kargocunun yanında açıp durumlarına bakmak istedim,kargo görevlisi"abi bu böcükler nedir" dedi.

volkans

• Üye
  • **
« Yanıtla #14 : Temmuz 10, 2009, 21:34:23 ÖS »
3.şahısların yaptıkları yorumlar bana komik gelmiyor...
Timur Bey,

Eğer yazılanlar size komik gelmiyorsa bu başlığı okumazsınız,yorum yapmazsınız olur biter. Böylece ortamı da germemiş olursunuz..

Saygılar
Volkan SEZER

Ben akvaryuma akvaryum demem, bitki akvaryumu olmadıkça..