Yıldırım beyin verdiği fotoğraflı arka planlar beni çok etkiledi. Özellikle de bulutlu olan.
"Az çoktur" düşüncesine gücümüz yetiyorsa ve "hayal dünyamız" sonsuz bir otlaksa bu çok etkileyici. Ama zaten 110 litreniz ve dikmek istediğiniz birçok bitki varsa açıkçası boş alanlara karşı bu kadar bonkör davranamıyorsunuz

Aslında evinizde bir tarayıcı varsa 5 TL'ye alacağınız bir paket A4 kağıt ve 60 TL tutarında alacağınız renkli printer kartuşu istediğiniz arka planı yaratmanızı sağlayabilir. Devletlumuzun da söylediği gibi yüksek pixelli bir resmi indirip karelere ayırıp yapılabilir bu. Ama bazen DIY kredi kartından pahalıya mal oluyor yine de bence daha zevkli oluyor. Söz konusu olan hobi ise zaten amaç hoş vakit geçirmek.
Bulaşık teli kullanımı ve bulaşık yıkama tekniklerini başka bir foruma taşıyacağım. Araya parça olarak "akvaryumumu nünük bastı, naapıcam abi" de karışabilir. Zaten sakal yosun v.s. konusunda aşırı doluyum.
Ama bence önce hangi akvaryumlarda arka plan güzel durur, hangilerinde durmaz onu konuşalım. Örneğin Endlerlerin fosforlu renkleri ancak gün ışığında ortaya çıkıyor.
Benim aklımda tutmaya çalıştığım konu akvaryumun 3 boyuta sahip olduğu. Arka planın ise buna kısıtlama getirebileceği. Arka planın kısıtlama getirmektense 3 boyuta katkı sağlaması gerektiğine inanıyorum. Bulutlu arka planda olduğu gibi.