Canlı doğuranlardaki sorun fazla doğurmalarında. >:(Akvaryumunuzdaki amaç bitki ise (bir nevi su peysajı) canlı doğuranların ayda bir sayılarını katlamaları dolaylı olarak bitkiler için zararlı oluyor. Yavruluk kesinlikle tankta güzel görünmüyor. Hamile balığı kepçeyle yakalamaya çalışırken bitki yaprakları kırılıyor.
Öncelik canlı doğuran beslemek ise zarar görürse canınızın yanmayacağı elodea, çınar, gül, çam ve valisneria dikmenizi öneririm. Diğer tüm bitkilere yazık oluyor çünkü.
Ben tüm lepisteslerimden kurtulana kadar (en yeni doğmuş yavru dahil), 110 litrelik tankımı kullanamıyorum. İsterse turuncu üzeri yeşil puantiyeli ay kuyruk lepistes türesin, tekrar canlı doğuranlara merak salacağımı hiç sanmıyorum.