Gönderen Konu: Lepisteslerde püsküllü kuyruk  (Okunma sayısı 1620 defa)

denizboro

• Özel Üye
  • Üye
Lepisteslerde püsküllü kuyruk
« : Temmuz 04, 2009, 22:17:27 ÖS »
İçlerinde Endler ve Lyr-tail de olan karışık lepisteslerimin 2 senelik üremeleri sonucunda saçaklı ve püsküllü kuyruklar da çıkmaya başladı. Kuyruk erimesi veya yenmesi belirtisi yok. Bu raslanan bir genetik gelişme midir? Araştırmamda benzer bir balık hastalığı bulamadım. ???

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Lepisteslerde püsküllü kuyruk
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2009, 22:18:36 ÖS »
Çarprazlana çarprazlana genler o hale gelmiş olabilir. Sürekli izole bir ortamda balıklar birbiriyle ürediği için genlerin sapıtması doğaldır.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

denizboro

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2009, 22:43:17 ÖS »
Akraba evliliği sonucu kuyruk değişikliğinden başka hastalıklı fizik oluştukça yeni kan katmaktan çorba oldular. Ama saçaklı lepisteslerin yanında albino leopar da çıkıyor. Albino da genetik bir bozukluk zaten ;D. Aralarından hala bozulmamış tipik endler çıkabilmesine şaşırıyorum.

YAHYA

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2009, 09:16:23 ÖÖ »
LEPİSTESLERDE Bİ SÜRE SONRA IRK BOZUKLUĞU MEYDANA GELİYOR.EĞER KOLONİYE DEĞİŞİK IRKTAN BALIK EKLEMEDİYSENİZ BU OLAY MEYDANA GELİYOR.

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2009, 12:19:54 ÖS »
Hep aynı genin devam ettirilmesi elbette farklı görünümlerde (bazen de albino) balıkların türemesine neden olabiliyor. Saçaklı derken kastedilen tür ise muhtemelen lace, swallow, scissors yada sword tail türleri olsa gerek. Aslında bu tür varyeteler oldukça revaçta olan, hatta yarışmalarda derece alan lepistesler arasında sıklıkla rastlanan bir durumdur. Genetik varyasyon ile genetik bozulmayı birbirine karıştırmamak lazım. Yukarıda bahsedilen durum bir bozulma değil yeni bir varyetenin ortaya çıkarılmasıdır. Neticede tüm lepistes varyeteleri bu şekilde çaprazlamalarla elde edilmiş bir görünümün korunmasıyla elde edilmektedir.
Görüşmek üzere,

YAHYA

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2009, 14:57:33 ÖS »
YILDIRIM BEY!KİNG KOBRA ALBİNO ELİNİZDE MEVCUT MU?

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2009, 15:37:54 ÖS »
King Cobra Albino elimizde şu an yok. Elimizde olan türler Full red, Metalic full red round tail, Golden japan, Neon blue super white. Türlerin tamamı albinodur. Daha farklı türler sezon dışı olmamız nedeniyle Eylül ayı başına kadar gelmeyecektir.
Görüşmek üzere,

denizboro

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #7 : Temmuz 07, 2009, 01:22:18 ÖÖ »
Yıldırım Bey bu benim balıkların bilmemkaçıncı atadan ana babaları sizden geldiğine göre isterseniz albinoları falan size ayırayım. Zaten bu günlerde uğrıyacağım o taraflara. Orjinal bir tür üretileceks bunu ancak siz yapabilirsiniz. Zor olan tarafı mesela O albino leoparın hangi erkek ve dişiden geldiğini bilememem. Benim Lepistesler daha çok "ortaya karışık yap" cinsi oldu  ;D

denizboro

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #8 : Temmuz 07, 2009, 01:47:26 ÖÖ »
Benzerlerini bulduğum kadarıyla koyuyorum.

Bu bnd kırmızı siyah ve püsküllü; bir de siyah-kırmızı- sarı çizgilisi vardı, Bazı dişiler de böyle.

bndekinin bedeninde lebisteslerin siyah çizgisi var ve beden kuyryk bağlantısı yeşil fosforlu

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #9 : Temmuz 07, 2009, 12:27:28 ÖS »
Lepisteslerin her halini çok seviyorum her doğumda yeni türlerin ortaya çıkması süper oluyor zaten tankımı tamamen platy ve lepistes yaptım,şu anda lepistes ve platileri çarpraz çiftleştirme yöntemi uyguluyorum tankımda sadece dişi platy ve erkek lepistes besliyorum ve şu anda 3 ad.platy hamile bakalım nasıl bir tür ortaya çıkacak  :o. Yaşasın canlı doğuran türleri.
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

denizboro

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #10 : Temmuz 07, 2009, 12:56:47 ÖS »
Canlı doğuranlardaki sorun fazla doğurmalarında.  >:(Akvaryumunuzdaki amaç bitki ise (bir nevi su peysajı) canlı doğuranların ayda bir sayılarını katlamaları dolaylı olarak bitkiler için zararlı oluyor. Yavruluk kesinlikle tankta güzel görünmüyor. Hamile balığı kepçeyle yakalamaya çalışırken bitki yaprakları kırılıyor.
Öncelik canlı doğuran beslemek ise zarar görürse canınızın yanmayacağı elodea, çınar, gül, çam ve valisneria dikmenizi öneririm. Diğer tüm bitkilere yazık oluyor çünkü.
Ben tüm lepisteslerimden kurtulana kadar (en yeni doğmuş yavru dahil), 110 litrelik tankımı kullanamıyorum. İsterse turuncu üzeri yeşil puantiyeli ay kuyruk lepistes türesin, tekrar canlı doğuranlara merak salacağımı hiç sanmıyorum.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #11 : Temmuz 07, 2009, 13:13:53 ÖS »
Yavrulardan şikayetçisyseniz neden balıları yavruluğa ayırıyorsunuz :) Benim platilerim akvaryumda serbest, yavrular doğuyor, bitkilerin arasında saklanıyor, yem bulan korunan yaşıyor. ÖZel bir çaba harcamıyorum. Gerçi platiler lepistesler kadar doğurgan değil. Balıkları baharın başında aldım galiba, 3 plati ancak 12 olabildi (ufaklıklar var 4-5 tane samıyorum).
Artık 20lt Bitkili Tank

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #12 : Temmuz 07, 2009, 13:28:48 ÖS »
Yavruluk bende kullanmıyorum zayıf,hasta ve cılız olan yavrular zaten bir şekilde yem oluyorlar  :'( akvaryumum bol bitkili olduğu için zaten doğal yavruluk görevi görüyorlar ölenler ölür kalan sağlar bizimdir. Onun için nüfus patlaması diye bir olayda olmuyor,bitkiler ise hemianthus,anabias,eledia,gül,rotala,çınar,bacoba carolina vb.zaten balıkları bitkilerin içine garni olarak yetiştiriyorum ;D

;D Ayrıca güzelim lepisteslerden bıktıysanız seve seve onlara bakabilirim  ;D
« Son Düzenleme: Temmuz 07, 2009, 13:34:42 ÖS Gönderen: soners »
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

denizboro

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #13 : Temmuz 08, 2009, 00:42:44 ÖÖ »
Ben yavruluk hiç kullanmadım. Yavruluk kullanımı sadece kepçenin bitkilere vereceği zarara bir örnekti. Benim ilk 10 kadar lepistesim de fazla aşırı bir doğal ortamda soylarını sürdürdüler. İlk 5 yavruyu gördüğümde göklere uçmuştum. Ancak sanki tek işleri soylarını sürdürmekmiş gibi bu üreme olaynı abarttılar. Her ne yaptıysam aralarında başkalarına yem olanı da yok. Hatta akvaryum içerisinde kendilerine bir "erişkinler sağa" "yavrular sola" hierarşisi kurdular.
Bir hafta içerisinde 50-60 balığı Van'a gönderdim; 3 kepçe kapıcının çocuğuna verdim ve 2 kepçe de mahallenin çiçekçisine. Aradan bir hafta geçmeden akvaryumda 100 kadar yeni doğmuş yavru vardı  :( . Vana gönderdiklerim 30-40 yavru vermiş 1 ay geçmeden. Kapıcının çocuğunda da 10 tane yeni yavru varmiş.
Sonuç olarak benim 110 litrelik akvaryumumda beni sınır dışı ettiler.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #14 : Temmuz 08, 2009, 01:51:42 ÖÖ »
Canlı doğuranlar pek yavrularını yiyemiyor zaten. Ne etçillikleri kuvvetli ne de avcılıktan anlıyorlar. Akvaryumunuza bir iki tane melek balığı alın derdim ama ortalığı karıştırmayalım  ;D
Artık 20lt Bitkili Tank