Ben Aqutan yerine Percell Tap Water Conditionar kullanıyorum. Klor gidermekse hepsi gideriyor

Zaten Aqutanın içerdiği B vitamininden bir hayır beklemiyorum.
Gübre için Maltepe'de bir süredir satılan Bloom&Bloom benim hoşuma gidiyor. Fiyat/performansı çok iyi. Bence hazır satılan gübrelerin yanında DIY gübreleri birinci planda kullanmak da oldukça karlı, ben öyle yapıyorum.
Akvaryumu ısıtmada T5'ler bir numara. 120lt'de çin malı 100w ısıtıcı ile evin girişindeki akvaryumumu 28 derecede bile rahatlıkla tutabiliyorum.
Yem olarak Sera'nın kutuda değil zarfta satılan yemlerini alıyorum, 2 zarf ile bir kutu doluyor zaten. Standart fiyatlarda muhtemelen pek karlı bir iş değildir ama bizim akvaryumcular standartları aşmış insanlar genelde.
Filtre içinse biyolojik malzeme olarak küp küp doğranmış süngerler geliyor aklıma. ben Scooch Prite mıdır nedir onu doğradım ama şahsen pek verim alamadım. Biyolojik sünger gerekmekteymiş.
Tabii bazı altenatif uygulamaları da akvaryuma göre şekillendirmek lazım. İhtiyacın boyutuna göre. En baba bitkilerin olduğu tankı maden suyuyla idare ettirmeye çalışsanız bir hafta dayanmazlr galiba. Ya da 100lt'de 30 balık varsa sünger doğramakla kurtulunabilir mi ?