Gönderen Konu: Bakımı En kolay bitki türleri  (Okunma sayısı 2008 defa)

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Bakımı En kolay bitki türleri
« : Haziran 29, 2007, 17:32:29 ÖS »
Bazı bitkilerin bakımı akvaryumunuzun şartlarını ve kullandığınız su şartlarına göre besleme zorluğu ve kolaylığı olarak değişiklik gösterse de bakımı az çok kolay kabul edilebilen bazı bitki türleri şunlardır:

Alternanthera aquatica

Anubias barteri var. barteri
Anubias barteri var. nana
Anubias barteri var. nana 'Petite'
Anubias gracilis

Aponogeton boivinianus
Aponogeton crispus

Bacopa caroliniana
Bacopa monnieri
Bacopa sp. 'Pantanal'

Cardamine lyrata
Ceratophyllym demersum

Cryptocoryne wendtii 'Green Gecko'
Cryptocoryne pontederiifolia
Cryptocoryne crispatula var. balansae
Cryptocoryne parva
Cryptocoryne undulata
Cryptocoryne willisii

Echinodorus martii
Echinodorus parviflorus
Echinodorus cordifolius
Echinodorus berteroi

Vesicularia ferriei
Vesicularia montagne
Vesicularia dubyana

Myriophyllum propinquum
Myriophyllum mattogrossense

Microsorum pteropus
Microsorum pteropus 'Windelov'

Egeria densa
Egeria najas

Limnophila sessiliflora
Limnopholia aquatica

Hydrocotyle leucocephala

Hygrophila polysperma

Lemna minor

Taxiphyllum barbieri

Nymphaea lotus (zenkeri) 'Red'

Salvinia natans

Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

ztaygun

• Yeni üye
  • *
Ynt: Bakımı En kolay bitki türleri
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2007, 20:05:13 ÖS »
Merhaba,

Birkan Bey'in açtığı bu başlıktaki bilgileri isterseniz biraz genişletelim.

Bu bitkiler hangi taleplerine göre daha kolay bitkilerdir? Su sıcaklığı, su sertliği, ısı, ışık, akıntı, gübreleme, çoğaltma...

Mesela su mercimeği olarak tanıdığımız Lemna Minor, akıntısı olmayan, ışıklı, yumuşak sularda hızla çoğalırlar. Akvaryumunuzda japon ya da elma salyangozu yoksa kısa sürede öyle bir çoğalırlar ki koyacak yer bulamazsınız.

Saygılar

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2007, 11:11:58 ÖÖ »
Genelde ışık ihtiyacının az olduğu türler bunlar ya da CO2 ve gübre takviyesi olmadan yaşayabilenler. Lemna minor çok ışık istiyor dense de floresanların dibinde olduğu için diğer bitkilerle ışık konusunda yanlış karşılaştırmalar yapılabilir. Bu bitkilerin bir çoğu da geniş sıcaklık ve su değerleri aralıklarına dayanabilen türlerdir. Elbette bazı türler bir kaç özel koşul gerektirir. Kimi türlere bakmak da birine zor birine kolay gelebilir. Bu nedenle sadece bu listeye bakarak değil, listedeki türleri iyice araştırarak karar vermek daha iyi olacaktır.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

AngelsLament

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2007, 20:54:00 ÖS »
Benim akvaryumdaki Elodealarım deli gibi çoğalıyor mesela..1 ay içinde orman gibi oluyor akvaryum..Gübre hiç kullanmıyorum artık ışığı da azalttım co2 zaten kullanmıyordum ama bi fark yok hala deli gibi uzuyorlar..
Ayşegül Yavaş

sedatceyhun

• Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 26, 2007, 14:03:45 ÖS »
birkan bey verdiğin bilgi için teşekkürler,bende bakımı kolay bitkiler arayıp duruyordum zaten, isabet oldu.
bağcılar/ist          anibias ve bambu ve japon balıkları

Nuri Üçüncü

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: NURİ ÜÇÜNCÜ
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2007, 00:14:56 ÖÖ »
Benim akvaryumdaki Elodealarım deli gibi çoğalıyor mesela..1 ay içinde orman gibi oluyor akvaryum..Gübre hiç kullanmıyorum artık ışığı da azalttım co2 zaten kullanmıyordum ama bi fark yok hala deli gibi uzuyorlar..

Ayşegül Hanım; Akvaryumunuzdaki ısı 26 derece civarı ise, bitkiniz bir Elodea değil, Egeria Densadır. Elodealar genelde22 derece üstündeki sularda kolayca bozulurlar. Bir çok akvaryumcu Egeria Densaları, Elodea olarak satmaktadırlar.Elodealar serin su isterler(16-22) Egeria Densalar ise 24-26 derece ısıda kolayca gelişirler. çok iyi nitrat tüketicilerdir. bir çok akvarist Elodea Canadensisi tropikal akvaryumlara koyar ve bitkide kısa sürede çürür.

AngelsLament

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2007, 22:10:13 ÖS »
Haklısınız..Aslında bitkilerin egeriamı elodeamı olduğunu hep erak etmişimdir araştırdım ama yapı olarak bi fark göremedim.Özelliklerini hiç karşılaştırmamıştım bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Ayşegül Yavaş

TETRAZON

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : Aralık 18, 2007, 15:24:05 ÖS »
Benim akvaryumdaki Elodealarım ise eridi bitti nasıl oluyorda gübre kullanmadan,ışığı azaltarak ve co2 kullanmadan ne olur bana bu konuda yardımcı olun aldığım ve yok olan bitkilerime üzülmemek elde değil

cetrefil

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: erkan
« Yanıtla #8 : Ocak 20, 2011, 10:57:02 ÖÖ »
Benim akvaryumumda da kısa sürede çürüdü ışık, co2 vs her şey mevcut bir anlam veremiyorum.