Gönderen Konu: İlk bitkili akvaryumum  (Okunma sayısı 927 defa)

blackface50

• Yeni üye
  • *
Ynt: İlk bitkili akvaryumum
« Yanıtla #15 : Mayıs 13, 2009, 07:48:25 ÖÖ »
Linkler için teşekkür ederim.
otuz.com daki ürünün aynısı koçtaştan aldım 13 liraya.
Kurdum ve ışığı aç ışığı kapa derdinden kurtuldum..
2 tane aldım birini bitkili akvaryumda kullanacağım diğerini beslediğim su kaplumbağalarının kuru alan lambasına bağlayıp kullanacağım.
Bitkilerin biraz canlanmasını bekliyorum.canlansınlar arkada lacivert fonlarıyla resimlerini çekip koyacağım.
Bu arada dış filtrenin su emiş borusunu kısalttım ve arkaya aldım,aynı şekilde krema pompasınıda arkaya aldım.
İçinde neon,lepistes,platy,cüce vatoz ve kiraz karisedi besleyacağim.
Tankın dengesinin kurulmasını bekliyorum.
bu gün 5. günü tankın 5 gün daha bekleyip neonlar hariç diğer canlıları koymayı düşünüyorum.
Bir sakıncası olur mu?
Şimdiden teşekkürler.

path_finder

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #16 : Mayıs 27, 2009, 22:33:57 ÖS »
potasyum sıvıyı nereden temin ettiniz acaba ? İnternetten sipariş edebileceğimiz bir yer varmı bildiğiniz, toz potasyum olması tercihimdir aslında.

kolay gelsin

volkans

• Üye
  • **
« Yanıtla #17 : Mayıs 27, 2009, 23:30:37 ÖS »
Bu ürün işinizi görür. Pekçok sitede bulabilirsiniz..

http://www.seachem.com/Products/product_pages/FlourishPotassium.html
Volkan SEZER

Ben akvaryuma akvaryum demem, bitki akvaryumu olmadıkça..

volkantr34

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yanıtla #18 : Mayıs 31, 2009, 22:05:34 ÖS »
Bende konunuza bir şekilde katılmak istedim.. Bende işyerimde ki tanktan sonra evimede yeni bir bitkili tank kurdum ama biraz aceleci davrandığım için nitritle başım dertteydi.Kendi tankımla konuya girmemin sebebi benimde co2 olayına olan merakımın bu konudada konuşulmasıydı.Biliyorsunuz ki yeni kurulan tanklarda nitrit yok olana biyolojik denge oturana kadar teorik olarak co2 eklemek banada biraz erken gibi geldi.. Neden derseniz eğer bitkiler asidik ortamda besinleri daha iyi alırlar ve biz co2 vererek ph'ı düşürerek su biraz daha asidik hale getireceğiz gerçi bu iyi bir haber gibi gelsede nitritinde asidik ortamda tırmanışa geçtiğini unutmamak gerek diye düşünüyorum.Özellikle yeni kurulan tanklarda.. Benimde tankımda şuan bitkilerim iyi durumda fakat nitritim yüksek ph'ımda 5,5 - 6 arasında bu sebepten balık ekleyemiyorum.En azından ph nötr duruma gelene kadar.. 2 adet sae flying fox var ve bu balıklar hiçbirşeyden etkilenmeyen çok enteresan balıklar o yüzden tankımda işler yolunda mı değil mi anlayamıyorum.. Bu sebepten beklemeye aldım tankı oturana kadar.. Barış bey gerçi hemen co2 kurmuş ama ne kadar süre sonra balık ekledi oda var tabii.. Co2 kuracak benim gibi arkadaşlar için biraz daha detaya girerse memnun olurum..

Bu arada Örsan bey vortex olayınız için diğer konunuzdan buraya geçtim.. Vortex'in oluşmama sebebi az vermiş olduğunuz co2 yada akvaryumunuzun küçüklüğü değil.. Co2'yi çözmek için kullandığınız aparatın uzunluğu kısa gelmiş olabilir.Bu şekilde çok kabarcık kaçırabilirsiniz.. Kullandığınız dış filtre o tanka göre sanki çok kuvvetli gibi geldi bana eğer su emiş kısmında ki vanayı kısmadıysanız içerde fırtınalar esiyordur.. O şekilde sürekli dalgalanan yüzeyde co2 hemen buharlaşacaktır diye düşünüyorum.. Bu arada co2 kurmadın bunları nerden biliyorsunuz diyebilirsiniz , co2'yi kurana kadar bu konu ile ilgili ne var ne yok yerli yabancı tüm siteleri araştırıyorum ve vortex ile ilgili sorun hep aynıydı çözümüde dediğim vortex'in oluşturulacağı aparatı uzatarak ve içinde ki dönmeyi sağlayacak akıntıyı tüpün içine açılı bir şekilde vererek çözüyorlardı.. Yanlışım varsa üstadlar düzeltsinler lütfen..

Saygılar
100 lt'lik bol karidesli , bitkili , canlı doğuran akvaryumu...