Herkese merhaba,
Çocukluktan beri süre gelen akvaryum sevdam,su altındaki yaşam hep ilgimi çekmiştir.Küçükken büyükçe kavanozlara doldurduğum topraklara,bahçeden yakaladığım karıncaları koyup onları izlemekle başladı,sonra Riva deresinden yakaladığım kurbağa yavrularını dereden kavanozlarıma doldurduğum sular içinde beslemeye çalıştım.Zamanla büyüyüp bacaklarının çıktıklarını görünce tekrar ait oldukları sulara göndermemle sonuçlanan denemelerim,tesadüfen bir yakınımızın ev ziyaretinde gördüğüm lepistes akvaryumuyla biraz daha sağlıklı bir boyut kazandı.10 yaşında gördüğüm bu akvaryumdan sonra,küçük bir akvaryumla başladım bu hobiye,ve her fırsatta yeni daha büyük bir akvaryumla devam etti.2007 yazında ilk bitkili denememde tecrübesizliğimin ve ihmallerim yüzünden başarısız oldum,ama bu sefer kararlıyım güzel bir bitkili tankım olmalı!
Akvaryumum için ihtiyacım olan malzemeleri internetten araştırırken tesadüfen Maltepe Pet’e rastladım,amacım sadece istediğim malzemeyi satın almaktı,diğer malzemeleri hep gittiğim mağazadan temin ediyordum fakat gittiğimde gördüğüm bitkili akvaryumlar orada bu işi iyi yapan biri olduğu hissiyatını uyandırdı bende.Yanılmamışım hakikaten bu işi iyi bilen değerli üstad Yıldırım Bey’in tecrübeleriyle ortaya çıkmış akvaryumlar görülmeye değer.Ayrıca sorularıma verdiği cevaplar,mağazayı ziyaret eden,bu hobiyle uğraşan veya merak salan herkesi sadece müşteri olarak görmeyip bu hobinin daha çok yayılması için bildiklerini sabırla paylaştığı için teşekkürü bir borç biliyorum.Teşekkürler Yıldırım Bey.
Gelelim Nisan 2009 itibariyle yapımına başladığım yeni bitkili tankıma,
Akvaryum bilgileri:Akvaryum ölçüleri:100*40*40
Hacim: 110 litre
Marka: Mp Aquarıen
Taban:2,5 lt Tropica Aquacare substrate
5 lt Jbl aqua Basis Plus
50 lt Hagen siyah kum
Dekor:6-7 adet kaya
1 adet ağaç kökü
1 adet hava taşı
Isıtıcı:1 adet Jager 150 watt ısıtıcı
Filitre:Tetratec ex 1200
Karbondioksit ihtiyacı:10 kg basınçlı tüp
Sera seramic ph controller
Red sea co2 reactör 500
Aydınlatma:1 adet 90 cm-30 watt t8 Sera plant color (daha sonra 1 adet daha eklenecek)
1 adet 90 cm-30 watt t8 Sylvania aquastar
1 adet 90 cm-30 watt t8 Stlvania gro-lüx
Diğer ekipmanlar:Atman AT-103 kafa motoru (akvaryuma kovadan su basmak için)
Mınjdang nsf 160 kafa motoru (iç sirkülasyon için)
Aleas hava motoru (dekor amaçlı)
Zaman sayacı (aydınlatmayı istenilen saatte kapatıp açmak için)
Akvaryum içi canlılarını önümüzdeki hafta Maltepe Pet’ten tedarik edeceğim.Şuanda yeni akvaryumlarına geçmeyi bekleyen 2 adet melek balığım ve bakımsız Cryptocoryne ve Anubias türlerim var.
Taban kurulumu,Bir torba 25 kg Hagen siyah kumu öne doğru meyil vererek serdim,üstüne 2,5 lt Tropica Aquacare substrate serdim onunda üstüne 5 lt Jbl aqua Basis Plus ve son olarak tekrar 25 kg Hagen siyah kumu öne mail vererek serdim.Ön taraf 10 cm,arka taraf 15 cm kalınlığında bir taban oluştu.Üstüne kayalarla bir dekor yaptım.2 kayanın arasına hava taşı koydum,küçük bir hava motoru bağlayıp kayaların arasından kabarcık çıkartmayı düşünüyorum.Arka camı siyah sticker fon ile kapladım.
Birkaç fotoğraf ekliyorum.

Filitre kurulumunuda sizlerle paylaşıcağım,görüş ve önerilerinizi rica ederim.