Gönderen Konu: Dış filtre için reaktör nereden bulabilirim?  (Okunma sayısı 1013 defa)

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
Ynt: Dış filtre için reaktör nereden bulabilirim?
« Yanıtla #15 : Nisan 20, 2009, 10:39:28 ÖÖ »
Kus sulugu gercekten verimli, bende mayali sistemde iken krema pompasi ile iç filtre yardımıyla co2 yi çözüyordum.

Zamansızlık

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #16 : Nisan 20, 2009, 12:46:31 ÖS »
Kuş suluğu gerçekten tatmin edici. Kullandığım sistemi size çizdim. Çizimde Co2 Nin ve filtreden gelen suyun buluştuğu T parçayı ben büyükçe bir iç filtrenni ucundan Söktüm(Resun R-700 mü neydi). Eğer iç filtreden böyle bir püskürtme parçası sökme şansınız yoksa şişe ya da suluğa üstten de verebilirsiniz gazı. Üstten verirseniz sanırım vortex oluşuyor. Benim kullandığım püskürteçli hali vortex özelliği taşımıyor. Sadece gaz kabarcıklarını iyice parçalayıp suda aşağı doğru püskürterek çözünmesini sağlıyor. Üstten gaz verirseniz ve suyu da şişeye hafif yana eğik girecek şekilde verirseniz vortex sistem oluşur.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

millerr

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Ali İlker İLHAN
« Yanıtla #17 : Nisan 20, 2009, 13:28:57 ÖS »
Birkan Bey, ayrıntılı çiziminiz ve dataylı anlatımınız için teşekkür ederim.

Şu ara reaktörü 200 ml'lik Duru limon kolonyası şişesinden yapmak ile krema pompasından yapmak arasında gidip geliyorum :) Kuş suluğundan yapılan reaktörleride araştırdım ama tam vortex oluşması için, şişe ve krema pompasına göre biraz daha uğraş istiyor gibi.

Birkan Bey, kuş suluğuna suyu dış filtreniz ile veriyorsunuz di mi? Mümkünse dış filtrenizin debisi hakkında bilgi verebilirmisiniz? 
100*40*50 Bitkili - Karma Akvaryum

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #18 : Nisan 20, 2009, 13:49:38 ÖS »
Krema pompasından yapacaksanız eğer; krema pompasının altına takılan huni şeklindeki parcaya tam sızdırmazlık vermeniz gerekiyor. Ben bunu sıcak silikonla yapmıştım. 2 ayda birde krema pompasinin içini temizleyip tekrar silikonluyordum. Çünkü zamanla içi yosun tutuyor malesef.

Zamansızlık

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #19 : Nisan 20, 2009, 13:52:52 ÖS »
Forumda benim raktörümün resmi vardı ama hangi başlıkta bilemiyorum. Kuş suluğu diye aratınca çıkar muhtemelen. Dolphin C-500 kullanıyorum 500 lt/h. Dolphinin en ufak modeli.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #20 : Nisan 20, 2009, 13:56:14 ÖS »
Krema pompasından iç filtre yardımıyla yaptığım vortexim:

iç filtreden gelen akıntıyı vortex oluşması için yan kısımdan delerek (nargilelerde kullanılan ağızlık takarak yaptım :D ) mayalı sistemden gelen co2 yi ise tam ustten cekvalf yardımıyla monte ediyoruz.
« Son Düzenleme: Nisan 20, 2009, 13:58:17 ÖS Gönderen: Punk@rt »

Zamansızlık

millerr

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Ali İlker İLHAN
« Yanıtla #21 : Nisan 20, 2009, 17:37:02 ÖS »
Forumda benim raktörümün resmi vardı ama hangi başlıkta bilemiyorum. Kuş suluğu diye aratınca çıkar muhtemelen. Dolphin C-500 kullanıyorum 500 lt/h. Dolphinin en ufak modeli.

Birkan Bey teşekkür ederim. Kuş suluğunuzun resmini de aratınca buldum.

Harun Bey size de çok teşekkür ederim. Resim de eklemeniz çok faydalı oldu. Reaktörü eğer krema pompasından yaparsam, pompanın altındaki dar ağızlı çıkış,  filtrenin debisini karşılar inşallah. Karşılamazsa da dar ağızlı yeri biraz yukardan keserim artık.

Duru limon kolonyasının 200 ml'lik şişesi de değişmiş biraz. Eskiden tam silindirdi, şimdi çıkanların altını biraz daraltmışlar. Bazı markaların tam silindir kolonya şişeleri var ama onlarda 400 ml'lik, daha küçüğünü de bulamadım. Bu büyüklük, düşük debide biraz sorun yaratabilir gibi.  O yüzden krema pompası daha makul gibi geliyor.

100*40*50 Bitkili - Karma Akvaryum

CATBALCA

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #22 : Nisan 25, 2009, 14:35:42 ÖS »

Selamlar .Nihayet bugün İsta max mix midi elime ulaştı ve biraz önce taktım .Elimdeki Tetra tec 600 ile problemsiz uyuştu.Hortum kalınlıkları hiç su kaçırması yapmadı.Çok az sesi var ama normal seramik difizörde suyun içinde kabarcıklar çıkarken ses yapıyordu.Üzerini eski bir atletim ile iyice kapadım(yırtıp sıkı bir şekilde doladım) hem ses hemde ışık geçirmesin diye .Böylece hem yosun oluşumunu geciktireceğimi düşünüyorum hem de sesi tamamen yok ettim.Yaklaşık 1.30 dakkadır çalışır durumda ve ilginçtir yosunlanma ile başa baş mücadele etsin diye ektiğim sazdan çıkan o2 kabarcıklarınısesi duyuluyor tırrrrrrrr diye : )
  Hakan Güleç.   
  Sevgiler...