Gönderen Konu: Dış filtre için reaktör nereden bulabilirim?  (Okunma sayısı 1013 defa)

CATBALCA

• Yeni üye
  • *
Dış filtre için reaktör nereden bulabilirim?
« : Nisan 17, 2009, 21:51:23 ÖS »

Herkese merhaba.Akvaryumumda şu ana kadar difüzör yardımı ile co2 veriyordum .Acaba ne kadar yetersiz diye merakımdan dıy reaktör yaptım ama beceremedim ,daha doğrusu oldu ama hiç göze hitap etmedi ve motoruda ses yaptığı için çıkardım ve tekrar difüzöre geçtim.Şu anda dış filter hortumuna bağlanan reaktör arıyorum ama bulamadım .Bildiğim verimli İsta I-528 CO2 var ama malesef piyasada bulamıyorum .
                                                                                                                                                                                    http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=24836 
      Acaba İsta I-526 Multi Fonksiyonel CO2 Difüzör kullanan varmı ?Ya da işe yarar bir ürünmüdür ?
                http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=24835
  Saygılar...
  Hakan Güleç.

« Son Düzenleme: Nisan 17, 2009, 21:52:22 ÖS Gönderen: CATBALCA »

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
Ynt: Dış filtre için reaktör nereden bulabilirim?
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2009, 09:44:06 ÖÖ »
Mayalı sistem mi kullanıyorsunuz co2 için?

Zamansızlık

millerr

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Ali İlker İLHAN
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2009, 21:42:52 ÖS »
Filtrenizin debisi burada çok önem kazaniyor. Düsük debili ise bence ista'nin vortexini düsünmeyin. Bir süre sonra gaz reaktörün üstünde birikiyor ve verimi düsüyor. Onun yerine küçük bir siseden kendi vortexinizi yapin, çok daha fazla verim alirsiniz.
100*40*50 Bitkili - Karma Akvaryum

CATBALCA

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2009, 22:31:05 ÖS »
    Tetra ex 600 kullanıyorum.İlk dış filtrem olduğu için debisi konusunda bir yorum yapamayacağım.Dıy konusuna gelince bu forumda benden daha yeteneksizi yoktur el becerisi konusunda.Florosanları çoğaltayım yeni bi kapak yapayım dedim ,elime yüzüme bulaştırdım ! bana kapak oldu... Bir vortex co2 yaptımki allah düşmanıma vermesin...  + vortex yapıncaiç motor kullandım , bu kez de motor gürültüsü salonda bile şişirdi.
    Co2 için mayalı sistem kullanıyorum ama Temmuzda yeni akvaryumla birlikte tüpe geçeceğim ama nasıl çözeceğim hala soru işareti.

Acaba Amerikadan alabileceğim dış filtreye bağlanan bir reaktör varmı?

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2009, 00:06:15 ÖÖ »
Tetra tec 600 ista'nın harici reaktörü için yeterli olacaktır. Zaten bende o filtreden ve ista'dan kullanıyorum. Saniye'de 2 kabarcığa kadar çıktığımda bile sorun olmamıştı. Ama çabuk yosunlanıp pervanesi durabilen ve insanın sinirini oynatabilen bir reaktör olduğunuda belirtmeden geçemeyeceğim.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

CATBALCA

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2009, 01:52:16 ÖÖ »
Tetra tec 600 ista'nın harici reaktörü için yeterli olacaktır. Zaten bende o filtreden ve ista'dan kullanıyorum. Saniye'de 2 kabarcığa kadar çıktığımda bile sorun olmamıştı. Ama çabuk yosunlanıp pervanesi durabilen ve insanın sinirini oynatabilen bir reaktör olduğunuda belirtmeden geçemeyeceğim.

Haklısınız bende bir çok yerde çabuk yosunlandığını içinin açılmadığını duydum ama hiç sorun değil.Ne yapayım el becerim hiç yok + görüntü kirliliğinide sevmiyorum.Atarım çamaşır suyuna hallolur diye düşünüyorum.Yeterki bulabileyim.Şu anda 2 adet difüzörüm var .Hafta da bir derfa değiştirip eskisini çamaşır suyuna koyup temizliyorum.

Ne olur bir el atında bulayım şu aleti...

cihanevitan

• Üye
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2009, 12:19:12 ÖS »
www.maltepepe.com var ista marka aradıkılarnız.
116*53*53 Bitkili Akvaryum Dragos/İstanbul

millerr

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #7 : Nisan 19, 2009, 12:20:24 ÖS »
Biz, eheim 2224 (Pro) 700L/h 'lik filtrede, İsta'nın küçük olan harici reaktöründen verim alamamıştık arkadaşımda. CO2 tüpü ile, saniyede bırakın 2 kabarcığı, 1 kabarcıkta bile, birkaç saat sonra pervanesi dönmüyordu. Bende de 440 l/h'lik eheim 2213 var. 2224'teki sonucu görünce ben de almaktan vazgeçtim, kendim küçük hacimli bi reaktör yapmaya karar verdim.

Forumlarda kuş suluğundan bile reaktör yapanlar var. Çokta zor bişeye benzemiyor aslında.

CATBALCA

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2009, 13:26:10 ÖS »

Çok teşekkür ederim .Maltepepet den şimdi baktım var gözüküyor.Debi olayı ve dönmeme sorunu açıkçası beni de korkutuyor ama denemeden öğrenemem.Nasıl olsa Temmuzda yeni akvaryuma geçince Fluval 305 yada o ayar bir filtre almayı düşünüyorum.O zaman kullanırım artık...

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #9 : Nisan 19, 2009, 13:42:53 ÖS »
Eğer dönme problemi oluyorsa pervaneyi söküp biraz tıraşlamak işe yarayabilir. Ben Tetra Ex 600'le ki debisi ancak 480 litre kadar saniyede iki kabarcıkla uzun süreler kullandım. Bana gelenin pervanesi tam ayarlıymış demekki.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

CATBALCA

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : Nisan 19, 2009, 14:09:40 ÖS »
Eğer dönme problemi oluyorsa pervaneyi söküp biraz tıraşlamak işe yarayabilir. Ben Tetra Ex 600'le ki debisi ancak 480 litre kadar saniyede iki kabarcıkla uzun süreler kullandım. Bana gelenin pervanesi tam ayarlıymış demekki.

Teşekkür ederim .Bunu duymak iyi oldu.Siparişimi verdim.Ellerinde var ise salı gnüü bnede olur diye düşünüyorum.Yanlız hangi borunun neresine takılacak hiç bir fikrim yok.Yardımcı olursanız sevinirim...

cihanevitan

• Üye
  • **
« Yanıtla #11 : Nisan 19, 2009, 14:12:10 ÖS »
Reaktör 400litre ve yukarısı akvaryumda önerilir.Co2 daha iyi çözsün diye.Akvaryumunuz 300 lıtre daha azsa diffuser gayet rahat yeter.Damla sayısını artırabilrisiniz.Saniyede 4-5 kabarcık veriyorum,hiçbir promlemde yaşamıyorum.Fakat zaten mayalı sistem kullanıyosanız.Diffuser olmaz,basınç düzensizliğinden.En iyi yol direk kafa motoruna bağlamak ve dağıtmaktır.
116*53*53 Bitkili Akvaryum Dragos/İstanbul

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #12 : Nisan 19, 2009, 18:36:24 ÖS »
Kuş suluğu en güzeli ya. Yanından del filtre çıkışına geçir, mis.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

millerr

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #13 : Nisan 19, 2009, 19:28:14 ÖS »
Birkan Bey kuş suluğu ile yüksek verim alabiliyormusunuz? Ben 200 ml'lik duru limon kolonyası şişesini gözüme kestirdim  :D Şişenin ağzı da vortex oluşmasını kolaylaştırır diye düşünüyorum.

Suluğun altını çıkarmak yeterli oluyormu? Ben dış filtrenin çıkışına bağlamayı düşünüyorum.

CATBALCA

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : Nisan 20, 2009, 00:45:53 ÖÖ »

Akvaryumum şu anda 100 litre falan .Yeni kuracağımda 160 litre olacak .Hali hazırda difüzör ile çözüyorum ama onun bile fazladan görüntüsü hoşuma gitmiyor.Bu yüzden dış filtreye bağlanan bir raktör istiyordum.Akvaryumumda iç filtre de yok doğallığı bozuyor ve gürültü yapıyor diye kullanmıyorum.Sdece hafta da bir defa 2 saat çalıştırıp çıkarıyorum kaba pislikler için.
     Bir de sonolarak nasıl olsa yeni akvaryumda kuracağım hiç zorlamayayım benim ex 600 ü satıp (1 aylık faturalı garantili : ) ) yerine fluval 305 ya da muadili bi eheim alayım diyorum ne dersiniz?