Gönderen Konu: Sessiflora Katili Kiraz Karideslerim  (Okunma sayısı 786 defa)

volkantr34

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
Sessiflora Katili Kiraz Karideslerim
« : Nisan 06, 2009, 16:47:10 ÖS »
Ana tankımda bulunan kiraz karideslerim eskiden sessiflora'larımla ilgilenmiyorlardı.Ara ara kopan yaprakları olağan karşılıyordum taa ki aşağıda resimlerini göreceğiniz anı yakalayana kadar.. Ne olduysa karideslere nerde sessiflora görürlerse onu imha etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Ve başarıyorlarda..

Sizlere sevimli canlılarım gözüyle baktığım ama artık haşere gibi görmeye başladığım karideslerimin resimlerini gösteriyorum.. Resimler ne yazık ki tam net değil telefonla çekince böyle oluyor ne yazık ki.. Ama olayı anlamanıza yardım edecektir..

Hakkın rahmetine kavuşan bir lepistesimi temizlendikten sonra acaba ne yesek diye düşünen kiraz karideslerim..

Menüde Sessiflora var.. Daha önce koparıp us üstüne çıkmasına sebep oldukları sessiflorayı nasıl aşağı indirdiklerine sizlerde şahit olun ben izleye izleye bıktım artık :)

Resimler dediğim gibi çok net değiller ama anlaşılır olduğunu sanıyorum , kusura bakmayın..  :cekingen:

Saygılar
100 lt'lik bol karidesli , bitkili , canlı doğuran akvaryumu...

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
Ynt: Sessiflora Katili Kiraz Karideslerim
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2009, 16:54:29 ÖS »
Maalesef yapıyorlar keratalar onların bulunduğu tanka ince yapraklı bitkilerden koymuyorum,anubias ve amazon türü bide javamoss.
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

volkantr34

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2009, 16:57:25 ÖS »
Eskiden böyle yapmıyorlardı ama ne olduysa 15 gün önce (tankım 1 senelik bu arada) coştular ve akvaryumu kaplamış olan sessifloralarıma bir anda saldırdılar ve tarımar ettiler.. :( 80*30*45'lik akvaryumda kalın yapraklı bitkiler pek güzel durmadığından ince bitkilere yönelip yerden kazanmaya ve gözümü şenlendirmeye çalışıyordum ama şu son 15 gündür kirazlardan çektiğimi hiçbişeyden çekmedim..  ???

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2009, 16:59:46 ÖS »
Demek ki eskiden tadını bilmedikleri için yemiyorlarmış,şimdi tadını aldılarsa tadı da biraz güzelse bitkilerinize elveda diyebilirsiniz :D.
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

Punk@rt

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2009, 17:02:05 ÖS »
Vay hainler hic beklemezdim valla :)

Zamansızlık

volkantr34

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2009, 17:29:59 ÖS »
Sanırım bayağı güzel bir tadı var ki eski den su üstüne kadar bekleyip budadığım sessiflora'larım artık akvaryum boyunun 3'te 1'ine ulaşamadan su üstü bitkisi moduna geçiyorlar :) Sonra dibe indirilip karidesler tarafından güzelce budanıyorlar kalanıda çöpe gidiyor.. Eskiden arkadaşlarıma bol bol bitki dağıtırken şimdi nerdeyse tekrar para verip alıcak hale geldim  ;D Akvaryumumda ki çoğu bitkide geçen sene Maltepepet'ten aldığım bitkilerdir.. Bereketli bitkiler :) Bu resimlerini gördüğünüz tankım karides tankım.. Ana tankta tabana komple aquaclay serene kadar güzelce değişiklikler yapabiliyordum ama artık ellememeye çalışıyorum.Bitkiler tutunamayınca çıldırıyorum..

Harun bey valla bu sempatik canlıların böyle meziyetleride var :) Ne beslediğimizi bilelim  ;D Ana tankı bir türlü karideslerden arındıramadım aldıkça bir yerlerden yenileri çıkıyor ve sürekli yavruladıkları için minik minik yavruları eskiden gördüğümde sevinirken artık "olamaz ya" diyorum :)

Punk@rt

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2009, 19:02:19 ÖS »
Boyle bir durumla hic karsilasmadim sanirim bitki turunuzden kaynaklı eminim buna.

Zamansızlık

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2009, 20:03:59 ÖS »
Karidesler haklı, tüm limnophila sülalesi çok lezzetli besindir. Zeytinyağ ve limon eklendiğinde lezzeti süper olur.