Gönderen Konu: Karideslerin Yakalanması  (Okunma sayısı 651 defa)

Punk@rt

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
Karideslerin Yakalanması
« : Nisan 01, 2009, 16:45:06 ÖS »
Merhaba arkadaslar,

Bu ay içinde yeniden kurulum yapacagim. akvaryum icindeki karidesleri nasıl ayırabilirim bu konuda tecrubesi olan arkadaslar paylasırlarsa cok sevinirim.

Ben balıkları ayırdıktan sonra akvaryum içine boş bir fanus koyup içine haslanmıs bakla koysam acaba toplanırlar mi diye dusunuyorum? Önerilerinizi bekliyorum

Zamansızlık

quipu

• Süper Moderatör
  • Üye
Ynt: Karideslerin Yakalanması
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2009, 17:55:49 ÖS »
http://www.planetinverts.com/DIY_Shrimp_Trap.html

Linkte Basit bir karides kapanı tarifi var. Tarifte takıldığınız yerler olursa yardımcı olmaya çalışırım. İyi günler.
"Only in suffering do we recognize beauty."   Proust

Punk@rt

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2009, 10:17:49 ÖÖ »
tesekkurler ben 2.5 lt pet ile dencem bunu :)

Zamansızlık

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2009, 11:27:27 ÖÖ »
Harun'cuğum eğer denemen başarılı olursa bana bildir,biliyorsun bende aynı dertten müsdaribim.Ama yinede çok büyük kayıplar yaşayacağız gibime geliyor büyükler sorun değilde o yavrular kumların altına girip saklanıyorlar ve oralardan çıkarmak imkansız gibi geliyor,bakalım bende de tam sayısını bilmiyorum ama 150-200 adet kadar varlardır inşallah kapan başarılı olurda banada tiyo verirsin.merakla bekliyorum sonucu. ???
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

volkantr34

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2009, 16:31:09 ÖS »
Ufak karidesler ne yazık ki telef olmaktan kurtulamıyorlar arkadaşlar.. Bende o şekilde istemeden çok yavru karides kaybettim.. ben orta boy kepçenin içine koyduğum salatalık ve kırmızı lahana parçalarına gelmelerini bekledim o şekilde  alabildiğimi aldım.. ufaklarıda nokta atışı ile dipten hortumla çekmeye çalıştım ama dediğiniz gibi kum aralıklarına bile giriyorlar.. kayıpsız almak çok zor..
100 lt'lik bol karidesli , bitkili , canlı doğuran akvaryumu...

Punk@rt

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2009, 16:35:19 ÖS »
bu ay sonuna kadar denemelerini yapicam bakalim ne derece basari saglayabilecegim :)

Zamansızlık