Gönderen Konu: AYDINLATMA SIKINTISI  (Okunma sayısı 530 defa)

Nisipeanu

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Volkan Sarsan
AYDINLATMA SIKINTISI
« : Ağustos 29, 2010, 21:37:42 ÖS »
Arkadaşlar benim akvaryumumda aydınlatmayı ampul ile yapıyorum.Akvaryumumun boyutu 60 * 35(h) * 25 dir.Sizce bu akvaryuma kaç wattlık bir ampul takmalıyım.Yada elektrikçide ampul girişini floresan yaptırmalıyım ?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
60*35(h)*25
Bitkili Akvaryum Çabaları =)

tips

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Doğancan Kuloğlu
Ynt: AYDINLATMA SIKINTISI
« Yanıtla #1 : Ağustos 30, 2010, 12:04:21 ÖS »
Aynı sorun bende de var.Bende spot ışıkla aydınlatma yapıyorum.55 cm boyda armatür olmamasından dolayı alamadım.Bende pl floresan alıcam gibi ama onunda armatürünü bulamıyorum yardım ederseniz sevinirim....

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #2 : Ağustos 30, 2010, 15:53:27 ÖS »
Tasarruf ampullerini aynen floresan seçerken olduğu gibi litre başına 0.5-1 watt düşecek şekilde ayarlamalısınız. 52 litrelik akvaryumunuz için 2 adet standart 20w tasarruf ampulü kullanabilirsiniz mesela.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Nisipeanu

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Volkan Sarsan
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2010, 02:29:25 ÖÖ »
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Ampullerle ilgili bir sorum daha olacak akvaryumda yosunlanma yaptığı doğrumudur ?
60*35(h)*25
Bitkili Akvaryum Çabaları =)

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2010, 05:41:35 ÖÖ »
Pek doğru değil. Yosun sorunu su değerleriyle ilgili sıkıntılar varsa ortaya çıkar. Tabii ki akvaryum buna meyilliyse şiddetli aydınlatma da sorunu destekleyebilir, ancak uygun su değerlerine sahip bitki akvaryumlarında böyle bir sorun oluşmaz ki birçok dekoratif bitki için çok yüksek aydınlatma değerleriyle akvaryumlar kurulmak zorunda kalınıyor ve bu sistemler yürütülebiliniyor.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

tips

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Doğancan Kuloğlu
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2010, 11:10:28 ÖÖ »
Teşekkürler bir müddet spotla devam edecez gibi gözükyor...  :(

reflektor

• Üye
  • **
  • Ad Soyad: Celal TOPÇU
« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2011, 12:38:20 ÖS »
Aydınlatma Kapaklarınızın içine T5 veya T8 Floresan yada LED Aydınlatma çalışmalarınız için Yüksek Verimde Yansıtıcı REFLEKTÖRLERİMİZİ kullanmanızı tavsiye ederiz. Gerçekten mevcut lambalarınızın ışık gücünü iki katına yakın artırarak Akvaryumunuzun içini daha fazla ve daha güzel aydınlatmanıza yardımcı olacaktır. Resimde gördüğünüz gibi Beşgen Parabolik , Alüminyum, Ayna Tipi Paslanmaz, Kararmaz, Sararmaz ve kolay temizlenir bir malzemedir.
Eni 7cmdir. Boyları/Fiyatları: 60cm:6TL, 90cm:9TL, 120cm:10TL ve 150cm:13TL dir. Yerimiz Bakırköy, Hüsreviye Sokak.7/21 Günay İş Hanı Girişi, A Bank Karşısı, İstanbul adresindedir. İster adresimizden alabileceğiniz gibi 6TL Kargo bedeli ödeyerek PTT Kargo ile adresinize de alabilirsiniz.
Çok sayıda akvaryum sahibi bu Reflektörlerden benden aldılar, çok memnun kaldılar.
Sizede tavsiye ediyorum.
Alacaksanız bana bu mesaja cevap vererek, istediğiniz adet ve boy (cm) bilgisini birde T5 veya T8 hangi tip floresan için kullanacağınızı yazarsanız onagöre malzemesini yanına koyar gönderirim.
İsteğiniz durumunda size banka hesap numaramızı vereceğim. Havalenizi yaptığınız aynı gün Reflektörleriniz PTT Kargoya verilmiş olacaktır.
http://web.kobiline.com/web/floresanreflektoru/default.asp

Selamlar
Celal TOPÇU
celaltopcu1@gmail.com
0535-6201261