Bende Nitrat, Fosfat, Gh, Kh, Demir, Ph ve Merck Ph indicator (5,4-7,0) mevcut. Bu testleri belli periyotlarla yaparak hem gübreleme miktarımın doğruluğunu test ediyorum hemde olası problemlere karşı (ph, kh yüksekliği yada alçaklığı) bilgi edinmiş oluyorum. Ph testini iki tane tutmamın amacı ise iki testi karşılaştırarak doğruluk payını ve kesin'e yakın ph sonucunu elde etmek. Onun haricinde Yıldırım abi'nin dediği gibi amonyak, nitrit tarzı testleri hiç almadım almamda. Elimin altındaki test'ler gayet yeterli. Ayrıyetten ebay'den aldığım drop checker ile de sürekli olarak sudaki co2 konsantrasyonunu izleyebiliyorum. Renk sarı olduğunda hava motorunu açıp renk mavi'ye döndüğünde co2 kaçıracak etmenleri ortadan kaldırıyorum. Bu test'lerin çoğunu acemilik zamanlarımda ve bir yosun problemi esnasında almıştım. Bundan sonrası için bu testler bittiğinde bir daha alacağımı zannetmiyorum. Elimdeki test'lerle gözlemlerimi karşılaştırıyorum ve bundan sonrasında da tecrübe ve gözlemlerime göre gübrelemelere devam edeceğim.