Gönderen Konu: 65x35x40 YENİ KURULUM BİTKİLİ TANK  (Okunma sayısı 2691 defa)

hedayse

• Yeni üye
  • *
Ynt: 65x35x40 YENİ KURULUM BİTKİLİ TANK
« Yanıtla #45 : Nisan 28, 2009, 09:07:39 ÖÖ »
Sakal yosunu hakkında bir kaç gündür araştırmalar yapıyorum. Kimi yerlerde fosfat eksikliği kimi yerde nitrat fazlalığı gibi yorumlar okudum ama çokta net bilgilere ulaşamadım. Sakal yosununu tetikleyen diğer bir etkende ışık fazlalığı imiş. Dikkat edin direk etken demiyorum tetikliyor. Sadece ışığa dayalı bir durum değil yani. Su değişimlerini sıklaştırırsanız ve ışık oranınızı azaltırsanız vede canlı yükünüz falz ise imkanınız varsa azaltırsanız faydası olacağını öğrendim.

Eğer yanlışım var ise lütfen düzeltiniz.  :)
100x35x40 110 lt Bitkli lowtech
Moli ve Lepistes vede yavruları

Akartuna

• Üye
  • **
« Yanıtla #46 : Mayıs 02, 2009, 09:37:09 ÖÖ »
Çok güzel Maşallah.Bir pozda Ali kırca da çıkmış akvaryumun camında...Akvaryum lepistes ve neonlarda geldikten sonra daha da güzel olmuş tebrik ederim.
100 lt Bitkili
360 lt Tropheus
50 lt apistogrramma cacu

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #47 : Mayıs 02, 2009, 19:49:25 ÖS »
Fosfat eksikliği mantıklı. Bende de fosfat eksik, akvaryum da hacı oldu 2 aydır zaten.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

hedayse

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #48 : Mayıs 03, 2009, 08:53:09 ÖÖ »
Tankıma önceden co2 vermiyordum, yosun sorunundan sonra Mayalı sistem co2 vermeye başladım. 5-6 gün bir süre olmasına rağmen bitkilerde gözle görülür gelişme ve yosunda azalma görüyorum. 2 güne bir camlarda oluşan yosunları silerdim ve buna rağmen tekrar ederdi.
Sağolsun işyerindeki hobixi abi ve arkadaşlarımızında desteği ile yardımlarıyla DIY Mayalı CO2 kurduktan sonra yosunda azalmaları gözlemliyorum. Co2 çözmek içinde şimdilik iç filtremi kullanıyorum. ;)

Bammbamm

• Üye
  • **
« Yanıtla #49 : Mayıs 05, 2009, 03:42:05 ÖÖ »
Siyah sakal yosunun ortaya çıkışında tetikleyici nedenlerin başında düşük CO2 ve ya salınım yapan CO2 değeri gelmektedir.

Bir kere görüldükten sonra tamamen kurtulmak oldukça güçtür.
Mümkünse, suda çözünmüş CO2 miktarını kademe kademe 30 ppm değerine kadar yükseltin.
Su değerlerinizi kontrol edip istenilen değerler aralığında tutmaya özen gösterin, özellikle demir (Fe) konsantrasyonuna dikkat edin.
Yosunlu yaprakları , kum tanelerini, küçük taş ve ya dekorları mümkün olduğunca akvaryumdan uzaklaştırın ve yosunlu bölgelere akvaryum içerisinde fiziksel müdahelede bulunmamaya özen gösterin. Eğer yosun akvaryumdan çıkaramayacağınız büyük dekorlar, filtre hortumları,camlar vb. yerlerde ise bölgesel tedavi uygulayabilirsiniz. Bir şırınga yardımı ile 3%'lük H2O2 ve ya Flourish Excel yosunlu bölgeye püskürtülerek yosunları öldürmek mümkün. İşlem sırasında kısa süreliğine de olsa filtre durdurulup akıntı engellenmelidir, 5-10 dakika yeterli olacaktır. Daha sonra filtre tekrar çalıştırılmalıdır. Yosunlardan kurtulana işlem tekrar ettirilir.
H2O2 ve Flourish Excel doz aşımı durumda akvaryum canlıları üzerinde de ölümcül sonuçlar doğurabilir, bu yüzden uygalama sonrasında su değişimi yapmak yerinde olacaktır.

Bu bilgileri yabancı forumlarda hobicilerin yazdıkları yazılardan edindim, bir çok bilgi bunların gibi doğruluğu kesin değildir, kendi denememde başarılı olmuş bir yöntem olduğıu için yazdım. Her uygulamada olduğu gibi bu yosun giderme yönteminde de risk uygulayan kişiye aittir. Herhangi bir uygulama yapmadan önce iyice araştırmanızı tavsiye ederim.

Saygılar.

hedayse

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #50 : Mayıs 05, 2009, 08:22:48 ÖÖ »
Berkay Bey teşekkür ederim bilgiler için. Şu anda eskiye oranla azalma var ve eskisi gibi hızlı büyüme olmuyor yosunlarda. Mümkün mertebe elimlede temizliyorum yosunları. Şimdilik çok şükür daha iyi tankın durumu.

Red Iron

• Üye
  • **
« Yanıtla #51 : Mayıs 05, 2009, 10:01:55 ÖÖ »
Arkadaşlar bir süredir foruma yazamadığım için tüm yorum yapan ve bilgi paylaşan arkadaşlara toptan teşekkür ediyorum.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene !
90 Litre Bitkili Tank