Gönderen Konu: 65x35x40 YENİ KURULUM BİTKİLİ TANK  (Okunma sayısı 2691 defa)

Red Iron

• Üye
  • **
65x35x40 YENİ KURULUM BİTKİLİ TANK
« : Mart 03, 2009, 17:53:06 ÖS »
Herkese öncelikle selamlar;

Uzun süre sonra tekrar akvaryum hobisine geri döndüm. Bitkili yapmaya çalıştığım bu tank çalışmasını 01 Mart Pazar günü başlattık. Yıldırım Bey' den almış olduğum bilgilerin de doğrultusunda doğru işlemler yapmaya çalıştık. Aşağıdaki resimler bu sabah çekildi. Görüldüğü gibi halen su bulanık. Şu anda fazla vaktim olmadığından tüm detayları yazamıyorum ama işe resimleri koymakla başlayacağım. Fikir ve görüşleriniz çok kıymetli, lütfen fikirlerinizi söyleyin.

Bu tankın kurulumunda büyük emeği olan sevgili dostum Mustafa Güneş' e sonsuz teşekkürlerimi sunarım;

Görüşmek dileğimle;
Akvaryumun tabanına 5 kg Prodac Fondo Vivo koyduk

Fondo Vivo nun üzerine gübre döküldü ve üzerine de 12 kg civarında Hagen siyah kum serildi

Maltepepet' de, Yıldırım Bey' le birlikte seçtiğimiz bitkileri bu şekilde yerleştirdik.

« Son Düzenleme: Mart 03, 2009, 18:01:19 ÖS Gönderen: Rediron »
Ne Mutlu Türk'üm Diyene !
90 Litre Bitkili Tank

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
Ynt: 65x35x40 YENİ KURULUM BİTKİLİ TANK
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2009, 19:12:15 ÖS »
Cüneyt Bey merhaba. Şimdilik herşey düzgün görünüyor. Bitkilerin ileride ne şekilde bir gelişim göstereceğini hesaba katarsak akvaryum içindeki pozisyonları (bulundukları yerleri) gayet uygun. Ancak miktar olarak bitkiler biraz zayıf kalmış. Bir miktar daha takviye etmeniz çok yerinde olacaktır. Yoğunlaştırmayı tamamen kütüğün paralelinin arka kısmı için düşünün. Önde kalan kısımlar için şu anda boş kalması daha uygun olacaktır. Kütük ortada biraz sade ve tek başına kalmış. Etrafındaki bitki yoğunluğunu biraz daha artırmak ve belki de üzerine moss yada Anubias sarmak görselliği pekiştirecektir. Ayrıca kütüğü direk kumun üzerine bırakıvermişsiniz gibi duruyor. Kumun içine doğru biraz daha bastırıp kumun içinden çıkıyormuş gibi bir şekil verirseniz daha doğal görünecektir. Işıklandırma, CO2 ve gübre takviyesi konusunda daha sonra vereceğiniz detaylar üzerinden konuşmaya devam edebiliriz. Kolay gelsin.
Görüşmek üzere,

Red Iron

• Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2009, 09:38:04 ÖÖ »
İlk yorumunuz için teşekkür ederim Yıldırım Bey, tankıma ait diğer bilgiler;

4x14W T5 aydınlatma ( 2 adet aquastar - 1 adet grolüx - 1 adet mavi)
Tetratek IN 600 iç filtre
Atman 200W ısıtıcı
CO2: Mayalı sistem (2.5 lt pet şişleden kafa motoru aracılığıyla suya emilimini sağlıyorum)
Gübreleme : Sıvı gübre Kullanmaktayım

Henüz tankımda herhangi bir balık yok.
« Son Düzenleme: Mart 04, 2009, 09:40:36 ÖÖ Gönderen: Rediron »
90 Litre Bitkili Tank

MUSTAFA GÜNEŞ

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2009, 11:17:45 ÖÖ »
çorbada tuzumuz olduysa ne mutlu.
cüneyt abicim tankın gerçekten çok güzel oldu 1aya kadar bitkilerin büyümesiyle dahada güzel olacağına eminim. ;)

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2009, 15:41:07 ÖS »
 Güzel bir görünüm. Hoş ve sade bir tank. Ama kum biraz düz gibi geldi bana. Arkalar biraz daha yüksek olsa daha iyi olurdu. Geri kalan konularda zaten Yıldırım abi açıklama yapmış.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

Red Iron

• Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 04, 2009, 15:48:58 ÖS »
Güzel bir görünüm. Hoş ve sade bir tank. Ama kum biraz düz gibi geldi bana. Arkalar biraz daha yüksek olsa daha iyi olurdu. Geri kalan konularda zaten Yıldırım abi açıklama yapmış.

Öncelikle teşekkür ederim, sağolun. Aslında kum arkaya doğru bir hayli meğilliydi. Arka taraftaki bitkileri dikerken bir miktar bozulmalar oldu fakat sanki biraz da resimde olduğundan daha düz bir zemin gibi gözüküyor.

Aslında ben şu aydınlatma konusuna takıldım. 4 adet T5 in renklerini yukarıda yazmıştım. Yıldırım Bey' inde önerisi 2 adet aquastar, 2 adet de grolüx kullanılması yönündeydi. Maalesef benim 1 adet T5' im mavi oldu. Bu mavi T5 şi değiştirmek içinse kapakta monte edilmiş armatürü sökmem gerekiyor. Sizin öneriniz ne yönde olur. Değiştireyimmi yoksa bu şekilde kalsınmı ?
« Son Düzenleme: Mart 04, 2009, 15:52:14 ÖS Gönderen: Rediron »
90 Litre Bitkili Tank

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #6 : Mart 04, 2009, 15:59:37 ÖS »
Akvaryumunuz ilerde bitkiler büyüyünce gayet güzel olacağa benziyor,başarılar dilerim.Mavi ışık konusuna gelince tatlı su akvaryumlarında pek önerilmeyen bir renk.Mavi ışık yerine grolüx veya agustar t5 bulabilirseniz değiştirin,o ölçülerde bulamazsanız daylight de kullanabilirsiniz.
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Mart 04, 2009, 17:33:10 ÖS »
Mavi ışık görünüm olarak hoşunuza gidiyorsa kullanabilirsiniz. Ancak bu lambalarda bitkilerin kullanabileceği tayftan ışık yok denecek kadar azdır. Dolayısıyla akvaryumunuzu üç lambayla aydınlatıyormuş gibi düşünmeniz gerekecektir. Bu durumda 75 litre gibi hacmi olan bir akvaryumda 42 wat gibi bir ışığınız olacaktır ki, bu pekçok bitki türü için yetersiz sayılabilecek bir ışıktır. Bu durumda izleyebileceğiniz yol 14 W LO T5 ampuller yerine 24 W HO T5 ampullere geçmeniz olabilir. Mavi lambayı grolüxle değiştirmek olabilir. Lamba ilave etmek olabilir yada son olarak mevcut ışığınızla yetinebilecek bitkileri seçmek olabilir.
Görüşmek üzere,

Red Iron

• Üye
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 06, 2009, 09:42:01 ÖÖ »
Mavi ışık görünüm olarak hoşunuza gidiyorsa kullanabilirsiniz. Ancak bu lambalarda bitkilerin kullanabileceği tayftan ışık yok denecek kadar azdır. Dolayısıyla akvaryumunuzu üç lambayla aydınlatıyormuş gibi düşünmeniz gerekecektir. Bu durumda 75 litre gibi hacmi olan bir akvaryumda 42 wat gibi bir ışığınız olacaktır ki, bu pekçok bitki türü için yetersiz sayılabilecek bir ışıktır. Bu durumda izleyebileceğiniz yol 14 W LO T5 ampuller yerine 24 W HO T5 ampullere geçmeniz olabilir. Mavi lambayı grolüxle değiştirmek olabilir. Lamba ilave etmek olabilir yada son olarak mevcut ışığınızla yetinebilecek bitkileri seçmek olabilir.

Yıldırım Bey, mavi ışığı grolux ile ilk fırsatta değiştireceğim. Yanlız benim bir sıkıntım var. Fondo Vivo nun üzerine koyduğumuz bir gübre vs. toz vardı sizde biliyorsunuz, bu maddenin suya olan salınımı çok fazla oldu. Hem suyun tamamen beraklaşmamasına neden oluyor hemde bitkilerin yaprakları üzerinde çamur gibi bir tabaka yarattı. Bitkilerim 3.gün büyümeye başladı fakat bu gübre/katkı maddesi üzerinde iken sanki hastalıklı gibi bir görüntüye neden oluyor. Bitkilerin kendi canlı görüntüleri yerine sanki üzerlerine çamur yağmış gibi bir görüntüye bıraktı. Yapılabilecek bir şey varmı bu duruma acaba ? Sanırım bu madde kumun altından her daim çıkmaya devam edicek ve benim moralimi gerçekten bozmaya devam edicek gibi gözüküyor. Diğer bir sorumda, bazı bitki dalları suyun yüzeyine ulaştılar bile... Bunları ortalarından kesip tekrar dikebilirmiyim ? Dikebiliyorsam nerelerinden kopartmam lazım acaba?
« Son Düzenleme: Mart 06, 2009, 09:43:46 ÖÖ Gönderen: Red Iron »
90 Litre Bitkili Tank

cihanevitan

• Üye
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 06, 2009, 10:18:14 ÖÖ »
Bitkiler oturunca güzel bir akvaryum olcağı kesin,bitki sayısını artırırsanız daha iyi bir görünüm kazanırsınız.
116*53*53 Bitkili Akvaryum Dragos/İstanbul

Red Iron

• Üye
  • **
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2009, 10:24:14 ÖÖ »
Bitkiler oturunca güzel bir akvaryum olcağı kesin,bitki sayısını artırırsanız daha iyi bir görünüm kazanırsınız.

Çok teşekkür ederim, sizin tankın yarısı kadar olsa bana yeter. Sizin de çok güzel olmuş gerçekten. Bir şey sormak istiyorum. Tabanda sadece Hagen kum mu var sizde? Başka bir şey koydunuzmu acaba ?
90 Litre Bitkili Tank

cihanevitan

• Üye
  • **
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2009, 11:41:55 ÖÖ »
Ben jbl marka bitki kumu ve onun üstüne  üstüne lavarit koydum.Üstüne 65 kg hagen kum var.Bir kaç bitkide misket gübre var(lotus ve ciriptaconlarda),ista marka.Ama geri kalan da ise  daha çok kök değilde  yapraklarda beslendiği için düzenli şekilde npk ve demir veriyorum.
116*53*53 Bitkili Akvaryum Dragos/İstanbul

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2009, 12:59:40 ÖS »
Lateritten kaynaklanan tozlanma ilk kurulum sıralarında normaldir ve bir süre sonra geçecektir. Bunu engellemek için yapılması gereken ise üzerindeki kum miktarını biraz daha yüksek tutmak (yanılmıyorsam ben 18 kg gibi hesap etmiştim), su içindeki sirkülasyonu yüksek tutarak çökelmeyi engelleyip serbest partiküllerin filtre tarafından çekilmesini sağlamaktır.
Uzayan bitkilerin budanmasına gelince, bitkilerinizin çoğunluğu stem bitkiler olduğundan canınızın istediği yerden bitkiyi ikiye, hatta üçe kesip, kestiğiniz bitki parçalarını kesilenin hemen yanına tekrar dikebilirsiniz. Kesim esnasında kestiğiniz yada kalan parçada en az 3 nod (sıra/kat) sağlıklı yaprak kalmasına dikkat edin.
Görüşmek üzere,

Red Iron

• Üye
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 08, 2009, 18:40:48 ÖS »
Lateritten kaynaklanan tozlanma ilk kurulum sıralarında normaldir ve bir süre sonra geçecektir. Bunu engellemek için yapılması gereken ise üzerindeki kum miktarını biraz daha yüksek tutmak (yanılmıyorsam ben 18 kg gibi hesap etmiştim), su içindeki sirkülasyonu yüksek tutarak çökelmeyi engelleyip serbest partiküllerin filtre tarafından çekilmesini sağlamaktır.
Uzayan bitkilerin budanmasına gelince, bitkilerinizin çoğunluğu stem bitkiler olduğundan canınızın istediği yerden bitkiyi ikiye, hatta üçe kesip, kestiğiniz bitki parçalarını kesilenin hemen yanına tekrar dikebilirsiniz. Kesim esnasında kestiğiniz yada kalan parçada en az 3 nod (sıra/kat) sağlıklı yaprak kalmasına dikkat edin.

Yıldırım Bey, dediğiniz gibi yaprakları sallayınca toz uçuyor. Ben kahverengi yosundan şüphelenmiştim ama değil. Yaprakların üzerlerini temizlemeye çalışacağım lakin kolay olmayacak. Temizlediklerim ertesi gün yine aynı hali alıyorlar.
90 Litre Bitkili Tank

Red Iron

• Üye
  • **
« Yanıtla #14 : Mart 10, 2009, 10:19:49 ÖÖ »
Bir Hafta sonrasında tankın son durumu;

Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Cüneyt
90 Litre Bitkili Tank