Gönderen Konu: Başlıksız bir bitkili.  (Okunma sayısı 1572 defa)

buraktoka

• Yeni üye
  • *
Ynt: Başlıksız bir bitkili.
« Yanıtla #15 : Mart 23, 2009, 20:20:16 ÖS »
Su değişimi yapamaman senin için çok büyük bir eksi. Su değişim tankını tamamladığında 3-4 hafta haftada en az iki kere su değişimi yapmanı tavsiye ederim. Ayrıca Bitkili Akvaryum Sorunları bölümündeki çeviri/makalemi okursan bir iki işe yarar fikirde vardı sanırım orada. Oldukça güzel biligiler bulmuştum ve çevirip siteye ekledim.

Abi selamlar, su değişimi damacana bidonlar ile günlük 20-30 litre olarak yapmaya karar verdim, günde 5 kez tetra bits vermeyi kesdim ve co2 yi arttırdım, yeni gelişim yok, sadece eskiler duruyor, eğer hafta sonuna kadar gerileme fark edersem su değişimine devam edip sakallı bitkileri budayıp sağlam kalanları dikeceğim.

Burak sakal yosunu için çok fazla tasalanma. Eğer normal yollarla başa çıkmazsan, çoğaldıklarında Oksijenli su kullanarak, problemi büyük ölçüde yok edersin (biraz riskleri var ama oldukça etkili bir çözüm yoludur.)

Normal yollar ile biraz bocalayayım İlhan abi, oksijenli su olayını ilk defa duyuyorum, ne ölçüde ne kadar kullanılmalı, sistem ve balıklar üzerinde ne gibi sorunlar çıkabilir acaba?

Deneyimlerini paylaşırsan sevinirim abim..

Burak Toka.
380 litre bitkili.
Para Var Huzur Var!!
Para Yok Huzurda!!

ilhan Özdemir

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #16 : Mart 24, 2009, 09:04:00 ÖÖ »
Burak selam,

Geçen sene büyük bitkili tankımda (380 litre) siyah sakal yosunlarından başım fena halde derte girmişti hatırlarsın. Ne yaptıysam kurtulamamıştım. Çareyi Hidrojen peroksit kullanarak giderdim. Hepimizin bildiği ve eczanelerde satılan %3 Hidrojen Peroksit çözeltili Oksijenli Su (100 ml) bu konuda çok fayda sağlamaktadır.

Nasıl uyguladığıma gelince, ilk önce aşağıda resimde 60ml olarak tarif edilen miktarı, 1 litre'lik kapta su ile karıştırdım, sonra şırınga yardımı ile direk sakal alglerin üzerine uyguladım, bu işlem kaptaki su bitene kadar tatbik edildi. Yaklaşık 10-15 dakika içerisinde muazzam bir şekilde bitkiler ve algler üzerinden fotosentez çıktığı göründü. Bu fotosentez olayı yaklaşık 7-8 saat sürdü.

24 saat sonra, siyah algler pembeleşmeye başladı, kalan 40 ml'lik Oksijenli suyuda tekrar tatbik ettim ve 3. günden sonra alglerin beyazlaşıp öldüğünü gözlemledim.

Oksijenli su kesinlikle %3 çözeltili olmalı ve su ile karıştırılarak uygulanmaldır.

Sorunlara gelince, geniş yapraklı bitkilerin bazı yaprakları bozuldu, bozulan yapraklar kopartılarak bitkiye zarar vermesi engellendi. 1 adet kiraz karides ölüsü buldum (tankta 20 adet civarı vardı), balıklarda ise anormallik gözlemlemedim.

Yinede çok dikkatli kullanın derim.

Akvaryum balığı üretimi - Bilgisayar Sistem Mühendisi
1977 - İstanbul Kartal

www.pet34.com
www.akvaryumforumu.com

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #17 : Mart 24, 2009, 14:39:18 ÖS »
Aynı etkiyi ben moss kaplı kütüğümdeki moss'ların arasında meydana gelen yosunda Seachem Excel ile denedim ve sonuç başarı. Yosunlar bende de ilk önce pembeleşti 2-3 gün içerisinde yok oldu. Mevcut moss'larda biraz sararma oldu ama yaşamaya devam ettiler ve kendilerini toparladılar. Eğer elinde Excel varsa önce bunu dene derim sanırım oksijenli sudan daha az zararlı olacaktır. Bende Excel'i şırınga ile uyguladım.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !