Burak selam,
Geçen sene büyük bitkili tankımda (380 litre) siyah sakal yosunlarından başım fena halde derte girmişti hatırlarsın. Ne yaptıysam kurtulamamıştım. Çareyi Hidrojen peroksit kullanarak giderdim. Hepimizin bildiği ve eczanelerde satılan %3 Hidrojen Peroksit çözeltili Oksijenli Su (100 ml) bu konuda çok fayda sağlamaktadır.
Nasıl uyguladığıma gelince, ilk önce aşağıda resimde 60ml olarak tarif edilen miktarı, 1 litre'lik kapta su ile karıştırdım, sonra şırınga yardımı ile direk sakal alglerin üzerine uyguladım, bu işlem kaptaki su bitene kadar tatbik edildi. Yaklaşık 10-15 dakika içerisinde muazzam bir şekilde bitkiler ve algler üzerinden fotosentez çıktığı göründü. Bu fotosentez olayı yaklaşık 7-8 saat sürdü.
24 saat sonra, siyah algler pembeleşmeye başladı, kalan 40 ml'lik Oksijenli suyuda tekrar tatbik ettim ve 3. günden sonra alglerin beyazlaşıp öldüğünü gözlemledim.
Oksijenli su kesinlikle %3 çözeltili olmalı ve su ile karıştırılarak uygulanmaldır.
Sorunlara gelince, geniş yapraklı bitkilerin bazı yaprakları bozuldu, bozulan yapraklar kopartılarak bitkiye zarar vermesi engellendi. 1 adet kiraz karides ölüsü buldum (tankta 20 adet civarı vardı), balıklarda ise anormallik gözlemlemedim.

Yinede çok dikkatli kullanın derim.