Gönderen Konu: Bitki Torfu ?-Hindistan Cevizi Torfu ?.  (Okunma sayısı 2426 defa)

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
Bitki Torfu ?-Hindistan Cevizi Torfu ?.
« : Mart 02, 2009, 12:07:48 ÖS »
 ??? Bitki torfu (Çiçekcilerde satılan poşet içinde bildiğimiz toprak) öte taraftan Hindistan Cevizi Torfu (Paketlerde tabaka halinde , önceden suda ıslatılan) bunların hangisini kullanmak bitkiler için daha fayadılıdır.Genellikle mesajları incelediğimizde herkes torf diyor ama biraz daha araştırınca torf ismini bu iki ayrı madde içinde ortak kullanıldığını görüyoruz ve bu da biraz karışıklığa sebep oluyor.Lütfen bilen bir üstadımız lütfen konuya bir açıklık getirebilirmi?.Bu iki nesnenin kullanımı hakkında bilgi verebilirmi ??? ???
« Son Düzenleme: Mart 02, 2009, 12:42:17 ÖS Gönderen: soners »
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
Ynt: Bitki Torfu ?-Hindistan Cevizi Torfu ?.
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2009, 12:48:09 ÖS »
Bu da resimleri ::)

http://img398.imageshack.us/my.php?[/URL][/img]
Anadolu bitki torfunun (toprağın)resmini bir türlü ekleyemedim ImageShacks sürekli hata verdi.Ben size şöyle tarif edeyim 5-10-20 lt.lik poşetlerde satılıyorlar marka olarak da Anadolu bitki torfu diye geçiyor hemen hemen bütün çiçekcilerde var.Bende size aynı olduğunu tahmin ettiğim Dünya marka torfun resmini gönderiyorum.

« Son Düzenleme: Mart 02, 2009, 13:08:49 ÖS Gönderen: soners »
 50 Lt.Bitkili Karides

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2009, 16:33:41 ÖS »
Torf yani çiçekçilerde satılan'ıda kullanan var benim gibi Dünya marka olan coco peat kullananda var birde direk sadece hindistan cevizi torfu olarak satılan ürünü kullananlarda var. Çiçekçilerde satılan torf tabanda çok çok ince kullanılıyor genelde çünkü aslında akvaryum ortamına pek uygun değil içeriği nedeniyle. Dünya marka olan ağırlıklı olarak hindistan cevizi torf'u içerikli ama alt kısmındaki yazıyı okuduğumda onunda içinde bir miktar saksı torfu olduğunu görmüştüm. Ama en azından ph seviyesi olarak 6.5 belirtilmiş. Birde dirak hindistan cevizi torfu olarak (bkz link=>Coco Peat) satılan ve kullanılan ürünler varki sanırım en sağlıklısı o.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

volkantr34

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2009, 22:42:37 ÖS »
Barış bey önerdiğiniz üründe ki aşağıda ki açıklamalara dayalı olanları bizim mi yapmamız gerekiyor ? Eğer öyle ise bu işlemleri yapmadan kullanabileceğimiz daha basit bir torf tavsiye edebilirmisiniz ? Koyulttuğum kısımlar biraz zor gibi geldide...  ???

Hindistan cevizinin kabukları ve lifleri küçük parçalara bölünerek oluşturulan doğal bir substrat’dır. Dünyada 90’lı yıllardan bu yana kullanılan ve hızla yaygınlaşan bitki yetiştirme ortamının doğal pH sı 5,5-6,4 arasındadır. Gartengold Cocopeatin Hazırlanması; Parçalara bölünen Hindistan cevizi iki defa yıkanarak tuzdan arındırılır, kalsiyum ve magnezyum ilave edilir. Bu işleme Buffering adı verilir. Daha sonra kurutulmaya alınır. Kurutulan parçalar yüksek ısı ile steril edilerek preslenir. Süs bitkilerinde, kesme çiçeklerde, domates, salatalık ve biber başta olmak üzere tüm bitkilerin üretiminde kullanılır. Gartengold cocopeat blok 45 lt. su verilerek ıslatılır. Suyu emen blok yumuşar ve kısa zamanda kolayca dağıtılır. Dağılan bloktan minimum 65 lt substrat elde edilir.

100 lt'lik bol karidesli , bitkili , canlı doğuran akvaryumu...

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2009, 11:01:50 ÖÖ »
Volkan bey diğer işlemlerin hepsi yapılmıştır.Bizlere sadece ıslatılması (Bir kovaya koyup üzerine su eklenmesi)işi kalıyor,Islatma işi yapılınca kullanıma hazır hale geliyor.Linkte bahsi geçen cocopeat yaklaşık 17 tl.civarı ama şu an direkt ithalatçı bir arkadaşımızla pazarlık içindeyim.O firma da 15 tl.civarı fiyat verdi ama büyük bir ihtimalle 10-12,5 tl.fiyatlarına çekmek üzereyim.Eğer istek çok olunca 10 tl gibi fiyatlara çekme ihtimalimiz yüksektir.Sonucu (fiyat)buradan sizlere en yakın zamnda bildireceğim.
 50 Lt.Bitkili Karides

volkantr34

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2009, 11:21:15 ÖÖ »
Tamam oldu o zaman Soner bey teşekkür ederim bilgi için.. diğer konuda ki sorumu hemen güncelliyim burdanda cevabı verildi mesaj kirliliği yaratmıyım :)
100 lt'lik bol karidesli , bitkili , canlı doğuran akvaryumu...

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2009, 16:20:09 ÖS »
Hazır konu burda iken;
Bir kalıptan 65 lt çıkıyor. Babam saklılara gübre istiyordu onun da işine gelecek. :) Akvaryuma koymadan önce 24 saat suda bekletmek gerekiyor.
Şimdi asıl soru şu:

120 lt. su hacmi olan bir tanka (tam litreyi bende bilmiyorum yarin kesinleşicek akvaryum bombeli oldugu için :S )

Taban malzemesi alttan üste dogru:

- Coco Peat
- Sineklik
- Dere kumu (100 gr. Azoo marka bitki gübresi karışımı) Azoo bitki gübresi : Magnezyum(MG), Kalsiyum(CA), Demir(DE), Potasyum(P), Sodyum(NA), Aliminyum(AC), Cobalt(CO), Çinko(ZN), Mobiyum(MO), Silisyum(S) içermektedir.

Acaba kaç lt. Coco Peat kullanmak uygun olacaktır? 5 lt. koymayı düşünüyorum.
« Son Düzenleme: Mayıs 02, 2009, 16:20:33 ÖS Gönderen: Punk@rt »

Zamansızlık

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Mayıs 03, 2009, 16:52:23 ÖS »
Harun ben her iki tankımada yaklaşık 2 şer parmak kalınlığında koydum bence yeterli,fazlası zararlı olabilir :-\
 50 Lt.Bitkili Karides

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #8 : Mayıs 04, 2009, 00:41:19 ÖÖ »
Net su hacmi 130 litre: 6 litre koydum coco peat abi. Saat 00:40 su anda hala bitmedi geberiyorum yorgunluktan yarın aksam devam edicem. Işıklandırma ve co2 işlemim kaldi onunda acelesi yok zaten.

Zamansızlık

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #9 : Mayıs 04, 2009, 11:34:28 ÖÖ »
Harun o yorgunluğu çok iyi bilirim hala belim ağrıyor geçtiğimiz hafta aynı sıkıntıları bende yaşamıştım.Ama bitince güzel oluyor,emeklerinin boşa gitmemesi dileğiyle.
 50 Lt.Bitkili Karides

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #10 : Mayıs 04, 2009, 11:49:18 ÖÖ »
Teşekkürler abicim.  ;)

Zamansızlık

kijthae

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Emre Gözalan
« Yanıtla #11 : Aralık 04, 2010, 17:01:00 ÖS »
 Sadece hindistan cevizi torfunu kullanabilirsiniz. Diğer torflar kalsiyum içerdiği için suyu sertleştirip yumuşak suyu seven bitkileri çürütücektir. Hindistan cevizi torfunuda çok az miktarda kullanmanızı öneririm. Fazlası suyu boyayıp karartıyor.