Gönderen Konu: yeni bitki akvaryumu  (Okunma sayısı 1708 defa)

geberesi77

• Yeni üye
  • *
yeni bitki akvaryumu
« : Şubat 24, 2009, 09:32:40 ÖÖ »
yeni bir bitki akvaryumu kuruyorum hatta kurmaya başladım ilk olacağı için şimdilik çok fazla tefeurata girmedim ilk önce akvaryum bilgileri 80*30*45 ebatlarında sorularım şunlar kendim mdf 8 mm ağaçtan yapmış olduğum akvaryum kapağı tamamen akvaryumu üstünü kaplıyo rengi açık renk ışık olayı artsın diye dün içine 2 adet tld philips 18 w 765 k ve markası aklımdan çıktı toptancıda en iyisi oydu bir grolüxtaktırdım zaman ayarlayıcısıda aldım tabana bitki toprağı 5 kg koydum ve üstüne iyice yıkanmış hafifi irili ufaklı dere kumu koydum ilk defa yaptığım için okadar okumama rahmen taban malzemesi şimdilik bunu kullandım ilerde öteki akvaryuma daha farklı zengin gösterişli bir taban yapacam ama ilk defa olduğu için şimdilik bu kadar buda yetrlimi acaba ? bir adet atman ısııtcı taktım derec 26 da sabit suyu doldurdum iç filtre bulunuyor ve çalışmada dün akşam suyu doldurdum temizlendi şimdi bitki almak kaldı ama yalovada pek bulunmuyo  her tür bitki dün maltepe pete ulaştım var ama istanbula gitmek zor geldi ama öteki akvaryumda kesin gidecem bütün malzemeleri alacam netten anladığım kadarıyla çalışmaları beğenilecek kadar prensipli abimde güvenilir bir firma dedi sesinden anladığı kadarıyla neyse bitklere co2 verirden maya sistem ve iç filtre dediğim olaya yapılan co2  çözmek için aparat yapıyolar pondan yapıcam yapımını öğrendim ama ismi dedeğişik olduğu için kullanamıyorum neyse sorum o aparatı yapınca iç filtre temizliğe yetermi ışıklandırmam iyimi taman güzelmi yani değiştirme imkanım yok bunlarda ama eksik yada öneri varsa yazın ki ilerde yani bir kaç ay sonra kuracağım akvaryuma yardımcı olun cevaplarınızı bekliyorum bu arada sitelere ilk defa yazı yazıyorum yalnış birşey yazmak yada yalnış bişey yapmak istemem yaptıysam şimdiden özür dilerim ismim FATİH ÖZATEŞ kusura bakmayın imzamı deniyo oarayı doldurmayı bilmiyorum onun için buraya yazdım ismimi
« Son Düzenleme: Şubat 24, 2009, 10:06:09 ÖÖ Gönderen: geberesi77 »
BİTKİ AKVARYUMU
     YALOVA

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
Ynt: yeni bitki akvaryumu
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2009, 11:31:14 ÖÖ »
Yazınızı okumakta biraz güçlük çekiyorum açıkçası. Yazım ve gramer hataları biraz işi zorlaştırıyor. Sizden ricam bundan sonraki mesajlarınızı biraz daha özen göstererek yazmanız. 100 litre civarı bir akvaryumunuz var ve anladığım kadarıyla 3 adet lamba kullanacaksınız. Bu da düşük seviyede bir ışık sağlayacağından başta zemin bitkileri olmak üzere pekçok bitki türünde sorunlar yaşayabilirsiniz. Düşük ışık gerektiren bir takım bitkilerle devam etmenizi tavsiye ederim. Ancak burada benim asıl kafama takılan 5 kg bitki toprağı. Bu son derece yüksek bir miktar ve başınıza büyük dertler açabilir. Ayrıca hakkımızdaki yorumlarınız için de teşekkür ederiz.
Görüşmek üzere,

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2009, 13:53:37 ÖS »
Fatih kardeş aramıza hoşgeldin diyelim önce.Gerçi Yıldırım bey gerekli cevapları vermiş gibi.Ben yine üstünden bir geçeyim dedim,Işıklandırmanızı lt.başına en az 0,5 W.yapınız,tabanın güzel görünmesi için hazır bitki kumları var biraz alın ve dere kumunun üzerine serin (hem bitkileriniz için faydalı olur hemde görsellik güzel olur).5 lt.toprak banada çok geldi gibi ona bir çare bulun.Ayrıca bitki toprağı ile kumun arasına her hangi bir madde (sineklik,elyaf gibi)koydunuzmu?.Şunu da belirteyim Fatih lütfen imla kurallarına ve gramere özen gösteriniz.İmza bölümü içinde sitede nasıl yapılacağı mevcut ararsanız bulabilirsiniz.Başarılar dileğiyle.
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

geberesi77

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2009, 07:50:09 ÖÖ »
Hoşbulduk kardeşim.öncelikle ssağolun cevap verdiğiniz için.ışıklandırma sistemi az olmuş demişsiniz peki kullanılan malzemeler doğrumu yani ışık sisteminde ampüller falan.eklenecek olan nelerdir yazarsaanız sevinirim şimdilik eledor ve amazon var akvaryumda gübreleme olarak sıvı gübre ne zaman kullanmaya başlayım.toprağın  ne gibi zararları olur bana ilerde açıklarsanız sevinirim.ayrıca co2 sistemi şakır şakır çalışıyo bütün gece onla uğraştım baktımki suyun üstü zerre gibi hava kabarcığıdolu
BİTKİ AKVARYUMU
     YALOVA

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2009, 14:51:42 ÖS »
Sıvı gübreye başalma zamanı diye birşey yoktur. Bitkiniz olduğu sürece gerektiği kadar aldığınız günden itibaren kullanırsınız.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

cihanevitan

• Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2009, 16:36:10 ÖS »
Su üstünün bir zararı yok co2 kabarcığının eğer hoşunuza gitmiyorsa, yukarda hafif bir akıntı yaparak yok edebilrisiniz. Hafif bir akıntı olduğu için co2 yide fazla etkilemez.
116*53*53 Bitkili Akvaryum Dragos/İstanbul

geberesi77

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2009, 08:17:11 ÖÖ »
peki arkadaşlar bitkilerde sararma yani kahverengiye çalan bir solma var.özelliklede bitkinin alt taraflarında uvlarda bişey yok yeşil sorunlamı karşılaşıyorum aceba.ve bide bişey daha eledor bitkisi var elimde.yanlardan filiz verince ne kadar uzamasını bekleyip kırıp dikeyim.ve bide normal filiz yerinden değilde uzun dalın ortasından kırıp diktimmi kırılan dal sağlıklı olurmu çürümezmi sıvı gübreye başladım.üç beş tanede katı hap kutusu gibi bir ambalajı var ondan aldım seranın malı onu nasıl kullancam kaç tane ne kadar zaman aralarıyla .teşekkürlar şimdiden
BİTKİ AKVARYUMU
     YALOVA

geberesi77

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2009, 11:47:43 ÖÖ »
bide supradeyn ve bimeks diye ilaç var hangisini kullansan ayda bir faydalı olur cevaplar acil olursa sevinirim: biliyonuz bu işler sabır olmuyo hata olmasın diye dedim 

BİTKİ AKVARYUMU
     YALOVA

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2009, 11:58:01 ÖÖ »
Adı geçen ilaçlar vitamin dir ve balıklar içindir ayda bir kullanabilirsiniz.Yanlız Bemiks alırken kompoze olanı isteyiniz.Supradyn i tavsiye etmem önce o şekerimsi kısımın su altında akıtılması gereklidir.Alacağınız Bemiks B Kompoze'dir.Yanlız bu ilaç olmazsa olmazlardan da değildir.
 50 Lt.Bitkili Karides

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2009, 12:02:21 ÖS »

Akvaristlik sabır işidir ilk kural sabırdır.Bu arada imzanızı hala düzenlememişsiniz.
« Son Düzenleme: Şubat 27, 2009, 12:03:43 ÖS Gönderen: soners »
 50 Lt.Bitkili Karides

geberesi77

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2009, 13:14:00 ÖS »
BU İLACIN BİTKİLEREDE İYİ GELDİĞİNİ DUYMUŞTUM.NEYSE ZARARI YOKSA BİRAZ EKLERİM SUYA TABLETY GÜBRE HAKKINDA BİLGİ YAZMAMIŞINIZ.RİCA ETSEM BİLGİLENDİRİRMİSİNİZ YARARLIMIDIR NASIL NE ZAMAN KULLANILMALIDIR.ASPİRİN KABI GİBİ SERA YAZISI VAR BEYAZ AMBALAJLI DAHA FAZLA BİLGİ VEREMİYORUM TEK ALDIM ÇÜNKÜ.KUTUSU YOK.
BİTKİ AKVARYUMU
     YALOVA

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2009, 13:23:24 ÖS »
Bahsettiğiniz ilaç sera florina nın tablet gübresi büyük ihtimalle.Taban kurulumu yaptığınız zaman misket gübre veya bitki gübresi kullandınızmı?Eğer misket gübre (Azoo v.b.)kullandıysanız 5-6 ay tablet gübre kullanmanıza gerek yok eğer kurulumda dediklerimi kullanmadıysanız tablet gübre işe yarar ama siz herhalde tek bir adet almışsınız bitki sayınız azsa biraz faydası olur ama bitki sayınız fazla ise arttırmanızı tavsiye ederim.Zaten kutuyla alsaydınız prospektüsünde yazıyordu kullanım miktarı olarak gerçi hiçbir zaman böyle firmaların kullanım miktarı uygun olmuyor deneme yanılma yöntemiyle gübre eklemeniz daha mantıklı olur.
 50 Lt.Bitkili Karides

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2009, 13:54:05 ÖS »
Bitkilerin alt yapraklarında meydana gelebilecek bozulmalarla (sararma, kahverengileşme, delinme, dökülme) ilgili olarak iki ana neden vardır. Bunlardan birincisi makro besinlerde (özellikle nitrojen türevleri ve potasyum) olubilecek yetersizlikler, ikincisi ise ışıklandırma (yetersiz aydınlatma, gölgelenme gibi) sorunlarıdır. Düzenli NPK gübre takviyesi yada ışıklandırmada düzeltmelerle bu sorunlar aşılabilir. Ancak pekçok stem (tek dal) şeklindeki bitkilerde en alt yaprakların zamanla bozularak dökülmeleri normal karşılanmalıdır. Bu durumun önüne geçmek için de düzenli budama ve yeniden dikim ile, alt kısımların görünmesini engelleyecek şekilde önlerini daha kısa başka tür bitkilerle kamufle etmek uygun olacaktır. Bahsetmiş olduğunuz Elodea ve o türden tüm stem bitkileri canınız istediği yerden kesip tekrar dikebilirsiniz. Kesip dikeceğiniz yada arta kalan parçada zemin üzerinde sağlıklı 3-4 nod (kat) yaprak bırakmak yeterli olacaktır.
Görüşmek üzere,

geberesi77

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : Şubat 28, 2009, 07:43:30 ÖÖ »
arkadaşlar sağolun teşekkürler.zeminde gübre kullanmadım onun için tablet gübreye geçiçem peki toprağamı gömeyim yoksa bitkinin yakın bir yerine suya salayımmı.ışıklandırmam toplam 54 w ama bidahaki aya inşaallah bir tanede t5 eklerim 8 w lık.arkadaşlar bide akvaryuma balıkları koydum 3 lepistes 3 plati 3 çöpçü sağlıklılar şimdilik ama hava taşı olmadığı için balıklar ölür oksijensizlikten diye korkuyorum.bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.akvaryumda maya sistemi var kafa motoruyla krema pompası yardımıyla alabora yapıp co2 çözmeye çalışıyorum çözülüp çözülmediğini bilmiyorum  tecrübem olmadığı için.bitkilere bir şekilde faydası oluyomu aceba teşekkürler.
BİTKİ AKVARYUMU
     YALOVA

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #14 : Şubat 28, 2009, 09:51:48 ÖÖ »
Fatih yazdığın bütün soruların cevaplarını istersen 5 dk.da bulabilirsin.Arama butonuna soracağın şeyi yaz yüzlerce cevap karşında yanlış anlama cevap yazmak zor geldiği için değil ama acil durumlarda yardımcı olur hem biraz da araştırmacı akvarist olursun ;D.Bir konuyu araştırırken bir çok konuda da bilgi sahibi olursun biraz gayret. ;)
 50 Lt.Bitkili Karides